Poradna duly
Jana Čurdová
Ivet, tak to ja nevim, co pouzivaji tady, asi jejich. Pokud to po mne nechteji, tak se tim nebudu znervoznovat, dulezite je, abych mela vsechno ostatni dulezite pri sobe.
Mondík píše:Ivet23 píše:Ivet, tady je to v porodnicich jinak, tady musis mit i svoje veci na mimco, i kdyz, na to jsem se neptala, mozna maji i erarni. Ja si taky myslim, ze dite se nemusi koupat kazdy den a uz vubec ne mu kazdy den myt vlasy. Prave ta prehnana pece kolikrat skodi vic…Jitule84 píše:Vlastne ani veci na mimco bejt nemusi, zavinovacka taky ne vse maji erar. ja si ale vzala sve body s kratkym rukavem a svou rychlozavinovacku
Mondik, hadříky na mimčo přiveze mm až později. Jinak většinou co vím, tak pokud nejsou komplikace, tak se chodí po 4-5dnech domů…
Souhlas, také nechci hned mimčo mazat kosmetikou, ale na opruzeniny je to potřeba. A chtěla bych i ze začátku mýt jen 1× za 2dny…Jani, no to je teda dobrý…Ale jak říká Mondik, přítel by v tom růžovém vypadal asi trochu jinak…na zadek bepanthen mela jsem ho i na bradavky
jinak ja malou do ted koupu 2krat do tydne
mela problemy s kuzi jak hrosik byla a dr rikala, ze neni treba deti koupat tak casto
od te doby ma krasnou pokozku
No jo ja nejak zapominam, ze si pryc ![]()
Mondík píše:
Ivet, tak to ja nevim, co pouzivaji tady, asi jejich. Pokud to po mne nechteji, tak se tim nebudu znervoznovat, dulezite je, abych mela vsechno ostatni dulezite pri sobe.
Presne
![]()
Jo? No, ja jsem myslela, ze to je nezapomenutelne, ze uz tady s tim kazdymu lezu na nervy
.
Mondík píše:
Jo? No, ja jsem myslela, ze to je nezapomenutelne, ze uz tady s tim kazdymu lezu na nervy.
Ja si to teda nejak neuvedomila
ja se naopak rada dozvim jak to chodi jinde, nebot jedna holka vypravela, ze tam ma kamaradku ktera tam rodila a masakr jako
tak uz se tesim az napises svuj zazitek ![]()
Ivet23 píše:Mondík píše:Ja si to teda nejak neuvedomila
Jo? No, ja jsem myslela, ze to je nezapomenutelne, ze uz tady s tim kazdymu lezu na nervy.
ja se naopak rada dozvim jak to chodi jinde, nebot jedna holka vypravela, ze tam ma kamaradku ktera tam rodila a masakr jako
tak uz se tesim az napises svuj zazitek
Zalezi na tom, jak to kdo bere, jakou mas porodnici a na jake doktory narazis. Moje porodnice je tu pry jedna z nejlepsich, byla jsem se tam podivat a poptala se na ruzne veci, hodne tam na me to prostredi pusobilo dobre, tak aspon to me uklidnilo. Uvidime, jak to bude, az budu rodit…
Ja jsem teda hodne cetla, ze v CR pokud se pomalu oteviras, poslou tveho partnera domu, ze to jeste bude trvat. To mi jako neni jasne. To ho nemuzes mit u sebe, kdyz ti je s nim lip? To tady prave nepripada v uvahu, tady s tebou muze byt celou dobu, i pres noc. Ale jak se mimco narodi, dostane navstevni hodiny, ktere nejsou zase tak spatne
. A nebo treba mi nejak neni jasna ceska „hekarna“, to vas je vic v jedne mistnosti?
Mondi, u nás tě přijmou,odvedou na porodní pokoj kde s tebou manžel může být.nebo aspoň já to tak měla.Byl semnou do tý doby než mě odvezli po porodu na pokoj.Ani nevím jestli v nějaký porodnici fungujou hekárny.
Mondík píše:Ivet23 píše:Mondík píše:Ja si to teda nejak neuvedomila
tak uz se tesim az napises svuj zazitek
Zalezi na tom, jak to kdo bere, jakou mas porodnici a na jake doktory narazis. Moje porodnice je tu pry jedna z nejlepsich, byla jsem se tam podivat a poptala se na ruzne veci, hodne tam na me to prostredi pusobilo dobre, tak aspon to me uklidnilo. Uvidime, jak to bude, az budu rodit…
Ja jsem teda hodne cetla, ze v CR pokud se pomalu oteviras, poslou tveho partnera domu, ze to jeste bude trvat. To mi jako neni jasne. To ho nemuzes mit u sebe, kdyz ti je s nim lip? To tady prave nepripada v uvahu, tady s tebou muze byt celou dobu, i pres noc. Ale jak se mimco narodi, dostane navstevni hodiny, ktere nejsou zase tak spatne. A nebo treba mi nejak neni jasna ceska „hekarna“, to vas je vic v jedne mistnosti?
Tak u nas v porodnici partnera nikam neposlou, muze tu bejt celou dobu porodni. u nas v porodnici se rika hekarne relaxacni pokoj
je tam vzdy jedna pacientka. poslu ti odkaz a mrkni ![]()
No, to jsem prave chtela vedet, protoze jsem doted porad hodne cetla a slysela o hekarnach, mne to prijde jako takovy komunisticky vyraz. Jo, tak to mate stejne, tady ma taky kazda tehulka pri porodnich bolestech svuj pokoj, kde je jen s partnerem, takze ma soukromi.
Mondík píše:
No, to jsem prave chtela vedet, protoze jsem doted porad hodne cetla a slysela o hekarnach, mne to prijde jako takovy komunisticky vyraz. Jo, tak to mate stejne, tady ma taky kazda tehulka pri porodnich bolestech svuj pokoj, kde je jen s partnerem, takze ma soukromi.
mondi je to starsi odkaz http://www.nemocnice.vrchlabi.cz/oddnew.php?… snad jeste funguje ![]()
Ivet23 píše:Mondík píše:mondi je to starsi odkaz http://www.nemocnice.vrchlabi.cz/oddnew.php?… snad jeste funguje
no odkaz nic moc
a kukam, ze uz tam davaji epidural
to vidim prvne
tim lip pro me
![]()
Ivet23 píše:Mondík píše:Mondi tu je povinne v porodnici 72h podlozky samozrejme pro nas
Jitus, tak to mas podobne s tou „vybavou“ tasky. Mam asi tak vsechno, co ty + obleceni pro mimco, letni zavinovacka, nejake decky a tak. Jak dlouho zustavate v CR v porodnici? Tady je to vetsinou strasne kratce, hodne porodnic te „vykopne“ uz druhy den, ale ja jsem se ptala v moji porodnici a tam mi bylo receno, ze naprosto jak dlouho chci, ze prvorodicky vetsinou zustavaji tak kolem 4 dnu, vicerodicky jdou nekdy domu i par hodin po porodu, kdyz chteji… Pokud jde o kosmetiku miminka, tak treba ja mam ten nazor, ze novorozenec tak minimalne tyden po narozeni vubec zadnou kosmetiku nepotrebuje, ja osobne bych teda svyho drobecka nechtela patlat kremy hned po tom, co se vyklube. Ale na ty opruzeniny si asi taky radsi krem vezmu. Kdyz jsem pracovala s detmi, tak ta jedna mamca sve miminko prvnich asi 14 dni natirala olivovym olejem. To je prirodni, ale mne se to nejak nezdalo, nevim, proc…
suprova to vec
Ivet úplně povinné to není. Pokud budeš trvat na tom, že chceš 3 hodiny po porodu domů, podepíšeš reverz a pustí tě.
krmar píše:Ivet23 píše:Ivet úplně povinné to není. Pokud budeš trvat na tom, že chceš 3 hodiny po porodu domů, podepíšeš reverz a pustí tě.Mondík píše:Mondi tu je povinne v porodnici 72h podlozky samozrejme pro nas
Jitus, tak to mas podobne s tou „vybavou“ tasky. Mam asi tak vsechno, co ty + obleceni pro mimco, letni zavinovacka, nejake decky a tak. Jak dlouho zustavate v CR v porodnici? Tady je to vetsinou strasne kratce, hodne porodnic te „vykopne“ uz druhy den, ale ja jsem se ptala v moji porodnici a tam mi bylo receno, ze naprosto jak dlouho chci, ze prvorodicky vetsinou zustavaji tak kolem 4 dnu, vicerodicky jdou nekdy domu i par hodin po porodu, kdyz chteji… Pokud jde o kosmetiku miminka, tak treba ja mam ten nazor, ze novorozenec tak minimalne tyden po narozeni vubec zadnou kosmetiku nepotrebuje, ja osobne bych teda svyho drobecka nechtela patlat kremy hned po tom, co se vyklube. Ale na ty opruzeniny si asi taky radsi krem vezmu. Kdyz jsem pracovala s detmi, tak ta jedna mamca sve miminko prvnich asi 14 dni natirala olivovym olejem. To je prirodni, ale mne se to nejak nezdalo, nevim, proc…
suprova to vec
Jo tak na reverz to je jasny
ale jako normalne je 72 h ![]()
Tady je minimum tusim 6 nebo 8 hodin, ale maloktera prvorodicka chce tak rychle domu. Ale kdyz nejsou komplikace, pusti ji, pokud chce… Holky, jdu umyt nadobi a mozna udelat buchtu s ovocem, musim zacit neco delat nebo me z toho sezeni trefi…