TP srpen 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
784
9.7.11 14:43

Ahoj holky :mavam:

Dnes jsme se byli podívat vzdálené příbuzné na svatbě, výjimečně jsem nebrečela :lol:

Teď na víkend tu mám babičku z Prahy s její kámoškou, tak máme o zábavu postaráno… večer se chystáme něco upéct, tak snad počasí vydrží, začíná se to tu nějak kabonit :roll:

Hani tak kurz byl určitě přínosný, co? :) Manža to zvládne :palec: jako i to šestinedělí… holt si musí zvyknout a uvědomit si, že už nebude čas jenom na ně 8-)

Jdem ven :pankac: snad se neupeču :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
9.7.11 14:56

Hani tak to jsem ráda, že se ti to líbilo. A jaké nové informace jste se dozvěděli?

Syn například dudlíka asi do 2 měsíců nechtěl, ale já jsem byla raději pro dudlíka, než abych mu dělala dudlíka já, navíc přesně jak píše Mondík - dudlík se dá dítěti vzít, ale paleček mu neuřízneš a jak jsou na to děti zvyklí, je to vlastně závislost jako např. na cigaretách, tak se to pak odvyká těžko. Je pravda, že jsme ale neměli problémy s kojením. Pak taky byla výhoda, že jak se odstavil od kojení (asi 8,5 měsíce), tak už jsem mu v noci nedávala nic pít a vrazila jsem mu právě jen toho dudlíka. Nechtěla jsem, aby si na to zvykl, hůř by se pak odstavovalo od plínek.

** Mondíku**, já jsem k sestřičkám Fílu nedala, ani když celou noc nespal, přesto, že jsem se nevyspala ani po porodu, prostě jsem se smířila s tím, že jsem za 3 dny v prodnici naspala sotva pár hodin, ale doma se to hned srovnalo a spinkal brzy 6 hodin v kuse, výjimečně i přes 8 hodin.
Ale ta možnost tu je. Můžeš miminko odvézt sestřičkám na noc, aby se maminka vyspala.

Ivet jo to je pravda, každý si to musí dělat podle svého svědomí, jen jak vidím, my se tu opět shodnem, že všeho moc škodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
9.7.11 15:03

Ahoj Zvizatinko, tak to obdivuju, že jsi nebrečela, já na svatbě před 14ti dny řvala, jen jak přijížděli auta - holt hormony zapracovaly.
A přeji pěknou prochajdu…

Jo Hani a třeba s Tebou šestinedělí nehne. Já jsem byla celkem normální hned po porodu, ale měla jsem fakt hodné dítě (kojení v pohodě, pěkně spal), tak jsem se asi neměla čím rozhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
9.7.11 15:03

krmar - no třeba jsem nikdy neslyšela o „novorozeneckém nádoru“, nemá to nic společného s nádorem, prý když se dlouho rodí, muže mít šišatou hlavu jako měli lebkouni v tom filmu a že do 2 dnů se to samo srovná, že má jakoby otlak na hlavě, tak prý abysme se nelekli, tak to jsme nevěděli. Pak že, když manžel bude stříhat pupeční šňuru, tak hlavně nemá nikam pokládat ty nužky kvůli sterilitě, ale nechat si je, až si je od něj vezme PA. Pak že, když už je žena otevřená na 10 cm, tak že doktor říká, že je „zašlá branka“, tak abysme věděli co to znamená, to jsem nevěděla. Taky manžel konečně pochopil, že to není tak rychlé, když slyšel, že první doba porodní trvá průměrně 15 hodin…to já věděla, taky se dozvěděl kdy jet do porodnice, tak ted už ví, že není kam chvátat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
9.7.11 15:05

krmar - no já jsem na to šestinedělí zvědavá, já vím o sobě, že jsem dost náročná na sebe, tak určitě když mi něco nepůjde, tak si to budu vyčítat, se znám, ale třeba to bude v pohodě, však uvidíme, nějak se to přežije :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
9.7.11 15:11

No tak vidíš, jak Vás hezky poučili. A to šestinedělí tak uvidíš sama, ale ono je to jedno, hlavně, aby jste byli všichni v pohodě. Když nejde vyloženě o laktační psychozu, tak se to dá určitě přežít. Ale je to prostě něco nového jak pro Tebe, tak pro manžela a každý se s tím vyrovnává jinak. Zrovna tak může mít šestinedělí i manžel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
9.7.11 15:15

krmar - to jsem taky říkala, že jsem zvědavá jak se s tím srovná on, že už nebude na prvním místě :-)
jo holky, hezký zbytek soboty, jdu se odvalit na gauč, pač židle už mě tlačí :-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
9.7.11 15:17

Hani měj se hezky a příjemný odpočinek přeju. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4143
9.7.11 16:33

Dobré odpoledne!
Už delší dobu čtu vaši diskusi, ale pořád jsem se nějak nemohla odhodlat se taky zapojit a už to ani nestihnu. Ale přesto se pokusím, jestli mě třeba mezi sebe vezmete, protože jste mi přišly z těch různých diskusí jako fajn skupina a pohodové holky, se kterými se dá dobře popovídat. TP jsem měla na 8.8., tedy měla jsem být srpňačka jako vy. Ale bohužel něco se přihodilo, doteď nevím v čem byl problém (ale budu se snažit to zjistit) a porodila jsem už 16.6. Přesto doufám, že mě nezapudíte a pustíte mezi sebe. Třeba bych vám mohla i v něčem aktuálně poradit nebo pomoct, i když jsem prvorodička a spoustu věcí doteď nevím. Narodil se mi krásný chlapeček Mareček - mám ho na fotce v profilu, měli jsme 1,92 kg váhu a 42 cm. Bohužel ho mám stále v nemocnici v Krči a denně za ním jezdím. Zatím nikdo neví, na jak dlouho to vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
9.7.11 16:53

Hani tak to jste měli super kurz :palec: my sme byli s přítelem před těmi lety taky,ale až takový informace nám nedali,právě naopak sem byla docela naštvaná,že nám toho moc neřekli :cert:
jinak hezký odpočinek :mrgreen:

Bobisek vítám tě tu a myslím si že neadí,že už máš mimouška narozeného :kytka: :hug: myslím,že nás tu bude víc,komu se mimi nenarodí přesně v srpnu :mrgreen:
teda ale malej si zaslouží obdiv jaký to je bojovníček!!!koukám,že se měl narodit jako ten můj bobík.a jinak žádné problémy nemá?jak se ti vůbec spustil porod?doufám,že nejsem moc vlezlá-jestli jo,tak se moc omlouvám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
9.7.11 16:54

Ahoj Bobisku. Určitě se přidej s děkujeme za pochvalu skupiny. Je fakt, že já se tu taky mezi holkama cítím moc dobře. Tak ti přeju hodně štěstíčka a Marečkovi hodně zdravíčka a síly, ať ho můžeš mít brzy doma. Ono je běžné, že ty nedonošené dětičky zůstávají v porodnici až do normálního termínu, tak držím, pěsti, ať se Vám dostane domů dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
9.7.11 17:05

BOBISKU taky te vitam :kytka: tak ti preji ab si mela maleho brzy u sebe :-) jak se ti vubec spusit porod??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4143
9.7.11 17:06

Berušenko, děkuji za přivítání. No, když budu stručná, tak jsem 14.6. (32+1 tt) šla na kontrolu na gyndu - doktorka nadšená, že jsem zavřená, čípek lepší než před měsícem (CS 3), že kontrakce (i víc jak 30 za den) v tuto dobu nevadí. Jen že mám nějaké velké břicho. Pak jsem rovnou jela k Apolináři na kontrolní utz. - a prý že mám moc plodové vody, ale že mimi to nevadí, že je v pořádku, jen mě že se bude hůř dýchat a chodit. Tak jsem jela ještě k zubaři na kontrolu a do jazykovky, ale byla jsem v pohodě, dobrá nálada, že mě gyndr. pochválila. Druhý den ráno jsem vyrazila do práce (nestihla jsem ani nastoupit na mateřskou) a než jsem vlezla do metra, tak jsem byla mokrá. Tak jsem se otočila, volala příteli a jela domů. Pak jsme vyrazili k Apolináři na kontrolu - natočili monitor, vzali vzorky, vyšetřili - plodovka to prý nebyla, ale neví co to bylo, že mám kontrakce, tak ať si vezmu jedno magnésko navíc a poslali mě domů. Kdyby něco, že mám přijet. Dvě hodiny nato mi odešla hlenová zátka a dostala jsem kontrakce, nejdřív tak po 10 minutách, pořád jsem si říkala - to budou jen poslíčci, že je moc brzy. No večer už byly pěkně po 5 minutách a přítel, že musíme jet. Tak rychle dobalil, já ještě volala pro jistotu k Apolináři se poradit a oni ať samozřejmě jedu, že to bude porod, ale oni že mě nevezmou (byla jsem tam registrovaná) a poslali mě do Krče. No a od příjezdu do Krče jsem měla malého za 1,5 hodiny na světě, jak to bylo rychlé. A v Krči super, moc milý přístup.

No Mareček byl 3 dny na JIPce, pak na Nedonošeneckém a teď je od pondělí zase na JIP - delší dobu stagnuje s váhou a primáři se to už nelíbilo, navíc tam chytil adenovirový průjem a ještě ve středu nějakou bakteriální infekci. Takže nic moc, dneska dostal speciální umělé mlíčko a moje se na nějakou dobu vysadí a pak se uvidí, jestli začne přibírat na váze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4143
9.7.11 17:07

Krmar a Ivet - taky děkuji za přivítání, teď jsem psala Berušence ohledně porodu, že to bylo hodně narychlo a nečekaně, takže doteď nevím, co to vlastně způsobilo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
9.7.11 17:12
Bobisek166 píše:
Berušenko, děkuji za přivítání. No, když budu stručná, tak jsem 14.6. (32+1 tt) šla na kontrolu na gyndu - doktorka nadšená, že jsem zavřená, čípek lepší než před měsícem (CS 3), že kontrakce (i víc jak 30 za den) v tuto dobu nevadí. Jen že mám nějaké velké břicho. Pak jsem rovnou jela k Apolináři na kontrolní utz. - a prý že mám moc plodové vody, ale že mimi to nevadí, že je v pořádku, jen mě že se bude hůř dýchat a chodit. Tak jsem jela ještě k zubaři na kontrolu a do jazykovky, ale byla jsem v pohodě, dobrá nálada, že mě gyndr. pochválila. Druhý den ráno jsem vyrazila do práce (nestihla jsem ani nastoupit na mateřskou) a než jsem vlezla do metra, tak jsem byla mokrá. Tak jsem se otočila, volala příteli a jela domů. Pak jsme vyrazili k Apolináři na kontrolu - natočili monitor, vzali vzorky, vyšetřili - plodovka to prý nebyla, ale neví co to bylo, že mám kontrakce, tak ať si vezmu jedno magnésko navíc a poslali mě domů. Kdyby něco, že mám přijet. Dvě hodiny nato mi odešla hlenová zátka a dostala jsem kontrakce, nejdřív tak po 10 minutách, pořád jsem si říkala - to budou jen poslíčci, že je moc brzy. No večer už byly pěkně po 5 minutách a přítel, že musíme jet. Tak rychle dobalil, já ještě volala pro jistotu k Apolináři se poradit a oni ať samozřejmě jedu, že to bude porod, ale oni že mě nevezmou (byla jsem tam registrovaná) a poslali mě do Krče. No a od příjezdu do Krče jsem měla malého za 1,5 hodiny na světě, jak to bylo rychlé. A v Krči super, moc milý přístup.No Mareček byl 3 dny na JIPce, pak na Nedonošeneckém a teď je od pondělí zase na JIP - delší dobu stagnuje s váhou a primáři se to už nelíbilo, navíc tam chytil adenovirový průjem a ještě ve středu nějakou bakteriální infekci. Takže nic moc, dneska dostal speciální umělé mlíčko a moje se na nějakou dobu vysadí a pak se uvidí, jestli začne přibírat na váze.

Jejda teda tak to bylo rychlé,ale hlavní je,že se malinkej drží.já byla s prvním synem na nedonošeneckém-ale kvůli jiným problémům a seznámila jsem se tam s maminkou s dvojčátky a vím,že měli s tou stagnací váhy taky problémy a ještě i s infekcí,ale trvalo to asi tak týden a pomalu se dali do pořádku,tak pevně věřím a držím palce,aby to tak bylo u vás :hug: musí to být pro tebe těžký nemít prcka u sebe.ale malinkej je moc krásnej!!ani nevypadá na to,že by byl narozený dřív-jen mu chybí syslíčky,ale ty on dožene :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí