TP srpen 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4143
9.7.11 17:16

No, to mi říkali všichni, že vypadá jako velké mimi, ale je takový hubeňoučký, no já doufám, že už se to po těch 3 týdnech zlomí a bude přibírat a pak půjdeme konečně domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
9.7.11 17:16
Bobisek166 píše:
Krmar a Ivet - taky děkuji za přivítání, teď jsem psala Berušence ohledně porodu, že to bylo hodně narychlo a nečekaně, takže doteď nevím, co to vlastně způsobilo. :nevim:

Dulezite jem ze jste v poradku a prcka u sebe budes urcite brzy mit :-) moc ti preji aby vse dopadlo co nejlip :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
9.7.11 17:19
Bobisek166 píše:
No, to mi říkali všichni, že vypadá jako velké mimi, ale je takový hubeňoučký, no já doufám, že už se to po těch 3 týdnech zlomí a bude přibírat a pak půjdeme konečně domů.

tak gto je jasný,že nemůže být macatec,ale je opravdu moc krásnej :hug: určitě už chce taky domů,tak se bude snažit,aby to dohnal.a jak si to zvládla s výbavou?měla jsi už vše nachystané?já vím,že jsem byla a ještě pořád jsem ve stresu,že nám věci chybí a co kdyby se prcek narodil dřív,tak nevím jak bych pak měla čas vše dokupuvat-teda naštěstí tento týden vše dokoupíme,ale člověk nikdy neví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4143
9.7.11 17:28

Většinu jsem naštěstí už měla koupenou, chyběla lékárna a teď ještě dokupuji nějaké malinké věcičky - ty podměrečné velikosti 46 - 50, protože na něm všechno visí. Průběžně peru a žehlím, ještě nemáme doma postýlku a vaničku (je v našem rozestavěném domku na půdě, ale přítel včas doveze). No naštěstí já jsem v pohodě, už 2. den po porodu mě pustili domů a od 4. dne za malým jezdím v pohodě MHD přes skoro celou Prahu, takže vždycky něco dokoupím (malé plíny, lékárnu…) při cestě. Jsem se tím dost poučila a až budeme čekat druhé, tak chci mít všechno nachystané do 28.tt, abych byla v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
9.7.11 17:31
Bobisek166 píše:
Většinu jsem naštěstí už měla koupenou, chyběla lékárna a teď ještě dokupuji nějaké malinké věcičky - ty podměrečné velikosti 46 - 50, protože na něm všechno visí. Průběžně peru a žehlím, ještě nemáme doma postýlku a vaničku (je v našem rozestavěném domku na půdě, ale přítel včas doveze). No naštěstí já jsem v pohodě, už 2. den po porodu mě pustili domů a od 4. dne za malým jezdím v pohodě MHD přes skoro celou Prahu, takže vždycky něco dokoupím (malé plíny, lékárnu…) při cestě. Jsem se tím dost poučila a až budeme čekat druhé, tak chci mít všechno nachystané do 28.tt, abych byla v klidu.

tak to jsi víc připravená než my-první syn byl narozený v 37tt a měli jsme pro něj vše a ted zítra začínám 36tt a doma nemáme autosedačku a ani krobu na kočárek-my sme asi neponaučitelný :mrgreen: to tě pustili brzo ty jo.u nás se pouští nejdřív 3tí den.máte pak i možnost než malého pustí být s ním ubytovaný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4531
9.7.11 17:33

vítám bobíska :mavam: a přeju vám všechno nejlepší a ať je vše v pořádku a ať máte mimíska brzo doma…
jinak jsme byli na dvouhodinové procházce a ke konci už jsem se fakt vlekla a docela mě to zmohlo a mimísek se dneska brutálně roztahuje,mám 2× větší břicho než normálně :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4531
9.7.11 17:35

a já měla vše připravené už před měsícem…i kočár a autosedačku,postýlku…prostě vše…akorát kočár máme v garáži u nej kamaráda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4143
9.7.11 17:38

Jo a kočárek máme taky, ale zatím pořád na té půdě. do 1+1 nám to holt zatím nevejde.
Bohužel pražské porodnice jsou brutálně přeplněné,když jsem rodila, tak nás ještě vzali, to místo bylo, ale den na to už říkali, že je to děs, tehdy byla Krč poslední porodnice s volnými místy. A teď mají na dvou pokojích na JIPce 11 miminek a na nedonošeneckém se na 1 pokojíčku tísní 4-5 miminek bez maminek. Je tam asi 8 pokojů - jednolůžáků - kde pak jsou maminky s miminky, než je pustí definitivně domů, já tam takto byla 3 dny, jenže pak šel malý zase na JIPku a poslali mě domů. Takže jde to, ale je boj o místo, i když mě ho tam teď přednostně drží, protože jsem tam už s ním byla, jenže nikdo neví, kdy mě tam zase za ním vemou zpět. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4531
9.7.11 17:41

já jsem ale někde četla,že s dítetem do 6 -ti let má právo s ním být doprovod a zadarmo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4143
9.7.11 17:55

To ano, jenže tady záleží na zdravotním stavu dítěte a hlavně taky na těch místech. Já za ním jezdím opravdu denně, vozím mlíko, když to jde, tak mi ho dají pochovat. Jsem ráda, že ho mmohu vlastně kdykoliv navštívit. Některé matky se tam třeba neukáží celý týden. Já je chápu, když nemají místo, tak na ně netlačím, navíc když je malý na ATB, infuzích a ode dneška na umělém mlíčku. Bohužel jsem slyšela, že dost funguje i protekce (třeba sponzorské dary a tak, ale upřednostňovat by měli maminky, které mají děti v takovém stavu, že mohou bez problémů kojit a jít třeba za týden domů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
9.7.11 17:55

vítám bobiska :kytka: teda, tak to přeju, aby se rychle dal malej do kupy a mohl už být s vámi doma :hug:
holky to je takový vedro, fuj, už aby přišla nějaká bouřka, už se nám to vedro natáhlo i do bytu, já chci konečně žehlit, jenže nějak nemám chuť zapínat žehličku, když z ní jde teplo :-D
beru - tys teda prcka prvního rodila v 37. jo? a čím ti to začalo kontrakcema nebo prasknutím vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4143
9.7.11 17:57

A ještě k tomu zadarmo - jsme tam jako doprovod, platíme těch 60 Kč denně, strava šílení, nevím, jak z ní mají matky mít mléko. Co si člověk nedonese vlastního to nemá (jogurty, mléko, čaje, některým nosili svíčkovou a řízky). Ale zase jsou to jednolůžáky a člověk má relativní soukromí. A sestry celkově fajn a doktoři taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.berusenka66
9.7.11 17:57
peggyska píše:
já jsem ale někde četla,že s dítetem do 6 -ti let má právo s ním být doprovod a zadarmo…

Pegy když ono na tý neonatologii to chodí jinak,ono když sou ty mimi na JIP nebo Intermediálu tak je tam jakoby maminka zbytečná-maximálně může s miminkem klokankovat,jinak veškerá péče je na zdravotnících,takže je tam maminka jakoby zbytečná-ikdyž ona není nikdy zbytečná.proto se tam berou maminky až těsně před propuštěním,kdy tu péči přebírá maminka a má mimčo i na pokoji u sebe v inkubátoru,nebo už i v postýlce.Já měla právě štstí,když mi malého na neo převáželi,že zrovna propouštěli mimča domů,tak jelikož jsem byla ještě v nemocnici,tak mě přijali přednostně,ale s místama tam byl fakt boj,ta mamča s dvojčátky čekala 14dní,než dostala pokoj.u nás sou teda pokoje pro tři maminky s dětma,ale bylo to už moc,přeci jen jak sme pak všechny dostali mimi na pokoj,tak díky inkubátorům se tam nedalo hnout :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
nepř.berusenka66
9.7.11 18:05
Hannah84 píše:
vítám bobiska :kytka: teda, tak to přeju, aby se rychle dal malej do kupy a mohl už být s vámi doma :hug:
holky to je takový vedro, fuj, už aby přišla nějaká bouřka, už se nám to vedro natáhlo i do bytu, já chci konečně žehlit, jenže nějak nemám chuť zapínat žehličku, když z ní jde teplo :-D
beru - tys teda prcka prvního rodila v 37. jo? a čím ti to začalo kontrakcema nebo prasknutím vody?

Hani tady je taky na padnutí a to to vypadalo na bouřku :roll: jj prcka jsem rodila v 37tt.mě to začalo tak,že mi pomalinku odtékala plodovka-já teda nevěděla že to je ona,myslela jsem si že je to ítok,ale krafala jsem s kamarádkou po netu a ona mi řekla ať si dám vložku a mastím do porodnice-to bylo asi devět ráno.do porodnice sme se dostali asi v půl třetí.no tam teda že to plodovka je,že si mě tam nechají,tak mě dali na hekárnu s tím,že pokud se to do druhého dne do 9ti ráno nerozjede,začne se vyvolávat.mno jaká byla noc ani povídatgn emusím,já bez kontrakcí,vedle mě hekajcí mamka,vedle porodní sály,takže jsem slyšela vše,mno a ráno v šest mě vyšetřil dr s tím,že jsem zamčená,že devět začneme,ale to se malému asi nelíbilo,tak když jsem šla v půl sedmé na wc,vypustil si bazének úplně a mě hned přišli kontrakce po 5ti minutách.šla sem za sestřičkou,že už to přišla a ona že to není možný,že mě ted dr yšetřoval a nic :lol: tak mě dali asi chvilku po sedmé na kozu a že jsem otevřená na 4cm-to byl údiv pro všechny,takže sem měla zavolat přítele a mezi tím mi udělali klistýr,mno a bobek se narodil v 10:50 takže rychlovka :mrgreen: sem se ale rozepsala,se omlouvám :mrgreen: :oops: no a ted se děsím,aby to nebylo ještě rychlejší,protože s mojím zdržováním bych asi porodila doma :lol:

• Citovat
  • Upravit
4143
9.7.11 18:18

No vidíš Berušenko, já ani ze začátku nepoznala, že rodím. A všichni mi pak říkali, že jsem byla odvážná, že jsem většinu času strávila doma - vlastně celou 1. dobu porodní. A pak to šlo tak rychle, že jsme nestihli vůbec nic - 1,5 hodiny i s papírováním. Ale nemusela jsem na hekárnu aspoň, ale rovnou na sál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí