Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Pájo, tak to vypadá, že to bylo včera v noci všude stejné a dnešní ráno taky. Je pravda, že říkali, že noc na dnešek má být tropická, tak to se nespletli. U nás se bouřilo taky hodně, pořád vypadávala elektrika, ale bylo to trochu dál. Nebyli to žádný hrozný rány. Manžel ani nevěděl, že nějaká bouřka byla.
Taky mám pocit, že dnes nezvládnu ani uklidit.
Pájo bude to asi nedostatkem vápníku. Ona je teď ke konci těhotenství velká spotřeba pro miminko a Tobě se ho už nedostává. Tak doplň vápník a když Tě křeč chytne, tak propni nohu za patou. To fakt pomáhá, i když, když už máš velkou křeč, tak to moc nejde. Nejlepší je hned jak cítíš, že to začíná.
krmar píše:
Pájo bude to asi nedostatkem vápníku. Ona je teď ke konci těhotenství velká spotřeba pro miminko a Tobě se ho už nedostává. Tak doplň vápník a když Tě křeč chytne, tak propni nohu za patou. To fakt pomáhá, i když, když už máš velkou křeč, tak to moc nejde. Nejlepší je hned jak cítíš, že to začíná.
NO byla to šílená bolest, tak děkuji, už vím co na ni platí, až to přijde příště
. Vápník doplním. Jako za celou dobu nic až teď.
Ještě se musím pochlubit dárečkem od našich, dostaly jsme krásný tričko s nápisem NEŠAHAT, KOPU s mýma oblíbenýma barvičkama - růžovou a fialovou ![]()
Dobre ranko, holky
. Tak tady nastesti je prijatelne teplo - tak akorat, zadna vedra a jsem rada, protoze teprve ted se mi daly do kupy ty nozky, co jsem si minuly tyden spalila… Ale ty bourky vam teda zavidim, dost mi chybi, tady nejsou zadne, tak jednou za rok
.
Jitule, ja nevim, co se delo, ale silene se mi chtelo spat nekdy v 6 k veceru, tak jsem si zdrimla a pak byla jak prastena pytlem. Nakonec jsem sla spat pozdeji
.
Hani, tak preji krasne vyroci! ![]()
Krmar, tak to ja se do te postylky asi taky pustim, taky planuju, ze to prehodim velkym prosteradlem, takze by se na to prasit nemelo
.
Pajo, nedostatek vapniku a nebo taky horciku. U me to byl ten horcik. Chytala jsem v noci silene krece do noh, jsem to nemohla ani rozchodit, zacala jsem brat horcik, par dni me to jeste trapilo, ale ted uz mam delsi dobu pokoj a beru ho kazdy druhy den. Jim hodne mlecnych vyrobku - mleko, jogurty, syry - fakt ve vetsim mnozstvi a jednou tydne si dam tabletku vapniku, takze vapnik to u me nebyl… Jinak jak pise Krmar, propnout nohu, kdyz citis, ze to zacina. Snad se ti to brzo spravi
.
paja2110 píše:
Ještě se musím pochlubit dárečkem od našich, dostaly jsme krásný tričko s nápisem NEŠAHAT, KOPU s mýma oblíbenýma barvičkama - růžovou a fialovou
Pajo, to tricko je uplne super! ![]()
Holky, loučím se.
Odjíždím na chatu a vrátím se v týdnu. Takže se tady mějte pěkně a doufám, že se nebude nic závratného dít ![]()
Tak pa
Jitule84 píše:
Holky, loučím se.Odjíždím na chatu a vrátím se v týdnu. Takže se tady mějte pěkně a doufám, že se nebude nic závratného dít
Tak pa
Jitus, tak si to uzij! A s nicim to neprehanej, at se neco zavratneho nedeje u tebe
.
Jitul pekne si to uzij
teda holky ja byla v krame a mam toho dost
sem vyrizena jak zadost na byt
takze plan na cely den? lezet a lezet
![]()
Dobré poledne maminky!
Hlásím se po příjezdu z nemocnice - vyrážím tam denně před sedmou a vracím se tak kolem jedenácté. Mareček přibral 60 gramů
, což je super, máme nižší sedimentaci
, což je taky super a jsme čilejší
. Teď hlavně aby zjistili, proč tak dlouho nechtěl přibírat a aby se tento narůstající trend udržel. Uvidíme zase zítra.
Tady je taky neskutečné vedro a to už nejsem těhotná a jsem z toho taky vyřízená.
Pájo děkuji za přivítání. Tričko je krásné. A ohledně těch křečí - souhlasím s Mondikem, taky jsem je měla, naštěstí ne moc často a pomohlo, když jsem pravidelně začala brát magnesium.
Mondi taky děkuji za přivítání. My jsme naštěstí byli vyvinutí dostatečně, hned od narození dýchal sám a to mi ani nestihli píchnout kortikoidy na dotvoření plic.
Když to tam na té novorozenecké JIPce sleduji už víc jak tři týdny, tak zjišťuji, co dětí se narodí předčasně nebo nemocných a potřebují pomoc. Je to hrozné. Když jsme se narodili my, tak tam byl chlapeček narozený ve 28.tt s hmotností 640 gramů, to bylo hrozné, ten právě byl i na tom dýchacím přístroji.
ahojky maminky..dneska to vypadá zase na pěknej pařák takže se asi vyvalím k bazénu ![]()
Pájo já na to taky trpěla a dost a Dr mi napsal více magnézka ted beru 3×denně 2 tablety a mám klid
jinak tričko uplně senzační ![]()
Jitu..užij si to na chatičce
![]()
Bobisku…super že je maličkému lépe a že přibírá,je to hrozné že takovej malej bobek musí hned po narození tolik bojovat,nám taky hrozil porod v Praze kvůli vadě na srdíčku ale naštěstí se potvrdilo že to není až tak akutní ![]()
koliska píše:
ahojky maminky..dneska to vypadá zase na pěknej pařák takže se asi vyvalím k bazénu![]()
Pájo já na to taky trpěla a dost a Dr mi napsal více magnézka ted beru 3×denně 2 tablety a mám klid
jinak tričko uplně senzační
Jitu..užij si to na chatičce
Bobisku…super že je maličkému lépe a že přibírá,je to hrozné že takovej malej bobek musí hned po narození tolik bojovat,nám taky hrozil porod v Praze kvůli vadě na srdíčku ale naštěstí se potvrdilo že to není až tak akutní![]()
Kolisko je fajn, že ti nakonec vše dopadlo dobře a přeju, aby i ten třetí porod dopadl dobře a byl pohodovější než ty předchozí dva (jak jsi naznačovala).
No koukám, že i na severní Moravě je konečně krásně. Já jsem původem z Karviné, rodinu mám tam, takže vím, jak to tam obvykle s počasím vypadá. Šla jsem studovat do Prahy a už jsem tady zůstala.
Bobisku, tak to je super s temi plicemi, diky bohu za to, vid? Kdyz uz se mu chtelo ven driv, tak je aspon takhle v poradku. A neboj, on pribere
. Presne tak, cloveku se ani nechce verit, kolik deti se narodi predcasne, ale je to opravdu zazrak, ze dneska dokazou lekari zachranit i jen pulkilove miminko
.
Ahoj holky, tak já jsem den opravdu trávila u bazénu nebo ještě lépe v bazénu.
Pavli tričko super a to bříško v něm je taky moc hezké.
Bobisku to jsou dobré zprávy, tak moc přeju, aby Tě takhle potěšili každý den.
Holky s hořčíkem už by jsme měli asi pomalu spíš končit než začínat ne? Já se na to zrovna zítra chci ptát doktorky.
Mondíku to víš že jo, klidně přehoď jen prostěradlem, ať už se můžeš postýlkou kochat.
Jity přeji krásnou „dovolenou“