Poradna duly
Jana Čurdová
Kačko jsem stále všechny 2v1, ale malinký přírůstek už tu máme. Dnes se k nám přidala jedna termínově srpňačka, ale nakonec červnová rodička Bobiska. Má krásnýho chlapečka Marečka. Dočti jen 2 stránky nazpět, ať jsi v obraze. Jinak super, že jste si to hezky užili.
Já se pro dnešek už loučím, tak se tu mějte zatím hezky a ahoj zítra. ![]()
bobišek vítam tě
gratuluji k chlapečkovi a držím palečky aby byl co nejdřív u tebe
ahojky holky konečně jsem se tady dostala něco málo jsem dočetl ale asi nemám šanci dočíst vše…
Vítám Bobiska a gratuluji k maličkému
a věřím že z něj bude brzy chlapák a půjdete domů,co vím já tak se ani nemusí čekat do TP ale na určitou váhu ale to je asi idividuální.
Jinak já už tašku mám sbalenou skoro celou jen maličkosti mi chybí a župan taky neberu,ten už s emi tam nevleze ![]()
My byli dneska celej den venku od 10 až doted
konečně jsme napustili dětem bazén a taky jsme si ugrilovali masíčko
byl to super den dokonce jsem se i opálila,takže jsem zase jak černoška ![]()
Co se týče porodů jak jste tady popisovali,já se nepřidám abych vás tady zbytečně neděsila,já měla totiž porod děsný a přístup doktorů raději ani nebudu komentovat ![]()
Hannah84 píše:
krmar - no třeba jsem nikdy neslyšela o „novorozeneckém nádoru“, nemá to nic společného s nádorem, prý když se dlouho rodí, muže mít šišatou hlavu jako měli lebkouni v tom filmu a že do 2 dnů se to samo srovná, že má jakoby otlak na hlavě, tak prý abysme se nelekli, tak to jsme nevěděli. Pak že, když manžel bude stříhat pupeční šňuru, tak hlavně nemá nikam pokládat ty nužky kvůli sterilitě, ale nechat si je, až si je od něj vezme PA. Pak že, když už je žena otevřená na 10 cm, tak že doktor říká, že je „zašlá branka“, tak abysme věděli co to znamená, to jsem nevěděla. Taky manžel konečně pochopil, že to není tak rychlé, když slyšel, že první doba porodní trvá průměrně 15 hodin…to já věděla, taky se dozvěděl kdy jet do porodnice, tak ted už ví, že není kam chvátat
Hani, to je pravda, ze neni kam chvatat, ale jsou i vyjimky jako moje mamca, ktere trval cely porod od prasknuti vody jen asi 3 hodiny… A to byla prvorodicka! Muze to trvat dlouho, ale ja zase budu asi docela nervozni, protoze mame porodnici dal
.
Hannah84 píše:
berus - tak to jsi měla docela pěkný, to bych taky chtěla
ivet - tak to si měla dobrý, že si hned měla mlíko, já totiž pořád moc nechápu, že vlastně mlíko začne až 2-3 dny po porodu a stejně ti nosí miminko na kojení, to jako saje naprázdno nebo jak![]()
já asi padnu vedrem, nakonec jsem fakt vyžehlila a musela jsem hned dát studenou sprchu, fakt uplně studenou jsem si pustila, mám uplně horký tělo, hrůza…ted jsem 10 minut venku ze sprchy a už jsem zas horká…![]()
Hani, nam na predporodnim kurzu rikali, ze kazda maminka ma mlezivo, i kdyz nektere hodne malo a ze mimisek ma tesne po porodu hodne malicky zaludek a urcite mnozstvi toho mleziva mu staci, nez se zacne tvorit mlicko…
Jo, koukam, ze jsem pozadu, uz jste to tu s tim mlezivem a mlekem vystizne popsaly…
Chtela jsem pripravit tu postylku, ale rikam si, ze to je fakt asi jeste brzo, vsak ono to neutece. Navic me cele odpoledne tvrdlo brisko a bolel podbrisek, tak jsem radsi nic nedelala. Asi poslicci? ![]()
Bobisku, vitam te a gratuluji k nadhernemu chlapeckovi
. Dost te obdivuju, jsi uzasna maminka, ze to tak zvladas. A jak je na tom Marecek s dychanim, ma v poradku plice?
Peggysko, uz jsem se bala, ze tu budu za blazna, ze mam doma taky davno vsechno a posledni mesic uz jsme dokupovali jen mene dulezite veci
. Ja jsem proste ten typ cloveka, ze radsi vsechno zbytecne dopredu a mit klid…
Dobré ránko ![]()
Tak včera jsm z pouti a od našich přijeli večer. Teď ráno jsem Vás trochu dočetla, ale ne vše…
Vítám Bobíska a Marečka
A držím pěsti, aby byl co nejdříve doma a pěkně dohnal to, co v bříšku nestačil ![]()
Jinak u nás v noci byla zase šílená bouřka, asi 6× vypadla elektrika
a hrozný rány …
Mondik, ty v noci nespíš??? ![]()
Dobre rano tehulky
teda ja jsem vyrizena
asi za to muze vcerejsi kafe
rano pred 4h jsem vstavala a nemohla spat
a ze sem se snazila a nic
a ted bych asi usnula ale uz nemuzu, musim do kramu nic tu neni
mala se mi v noci chtela zrejme vykopnout, to byl mazec jak byla akcni ![]()
dobré ránko ![]()
to tedy byla noc, my tu měli děsný vedro, pak byla bouřka, několikrát jsem byla na záchodě, protože jsem furt musela pít a usnuli jsme až k ránu…a zdál se mi zas takový živý sen o babičce, která už nežije…no prostě noc za všechny prachy…a ráno, zase modrá obloha a že by se ochladilo, to snad vubec ![]()
krmar - jo já nesnáším tepla moc, takže jsem byla horká fakt z toho tepla
doufám, že dnes to bude lepší…
dneska máme přesně 1 rok od svatby…ale už jsme to oslavili tou večeří, tak dneska asi nic nebude…
přeji dobré ráno…taky jsem měla dnes šílenou noc na záchodě 4× a nedalo se dýchat ale tady nebyla bouřka ale trochu sprchlo,dnes fouká vítr takže to nebude jako včera kdy bylo na padnutí,do toho mě zase začli tráoit otoky a karpákní tunely…už at je konec a mimi už je venku ![]()
Dobré ráno těhulky a maminko.
Kolisko, jo je to tak, že miminko pustí, jak dosáhne nějaké váhy a celkově prospívá, ale jen jsem tím chtěla říct, že to stejně většinou trvá takovou dobu, že to stejně výjde téměř k tomu TP.
Počasí koukám bylo všude stejné. V noci bouřka aliják, ale ráno vyměteno a vedro i v tom našem starém baráku. Taky se mi při té bouřce Karolínka nějak víc vrtěla, až jsem si zase dělala naděje, že se snad i otočila. Spíš to nevypadá, ale uvidím zítra v poradně.
Tak to Ti Hani to těhotenství padlo na nejhorší měsíce, když ti teplo nedělá dobře, ale už je pár dní, tak snad bude vše dobré.
Taky jsem na sobě začala pozorovat, že přeci jen trochu otýkám, ale není to zatím nic hroznýho. V těhle vedrech asi není divu.
Mondíku, já už má postýlku připravenou a vrhneme se asi i na kolíbku, ptž. mám stejně všechno vypraný a vyžehlený a do skříně se to už nevejde. Volný mám jen otevřené police a tam by se na to prášilo ještě víc. Tu postýlku jsem přehodila prostěradlem a nemá kudy se tam prášit. Přece jen už to docela rychle uteče. Už to máme jen za 34 dní - a možná i za míň.
Ahoj holky ![]()
Vítám Bobísku a přeji, ať je malej brzy s tebou ![]()
Tak včerejšek byl teda hroznej - 31° a ani bazén nepomohl, byla jsem permanentně vřelá celej den a špatně se mi dýchalo
. Navečer jsme jely na oslavu nevl. bráchy a tam teda bylo taky hrozně, a kupodivu jsme teda vydržely v krátkým rukávu až do půl 1, než jsme jely domů - tak teplou noc už jsem taky dlouho nezažila. No a tak si pěkně spíme a pak najednou bouřka jako blázen, tady se tak blýskalo hodinu, jak blikačky na vánočním stromečku - a ty rany - mooooc jsem se bála, protože bouřky fakt nemám ráda
. No tak po 2 hodinách to přešlo a mohla jsem usnout, jenže v tom vedru to taky nejde, tak jsem taková vláčná dneska
No a zjištění po bouřce bylo akorát trošku natvarovanej bazén s plachtou pryč, ale u sousedů to bylo hustý - tam jim to poničilo pergolu a odlítla jim celá trampolína. Ale kdo by čekal, že se tu vzduch pročistí, je na omylu - opět nedýchatelno
![]()
Jo a celý těhotenství jsem neměla s ničím problém, ale v noci za tý bouřky mě chytly takový brutální křeče do levé nohy, že jsem se musela chytat za postel, jak to šíleně bolelo. Pak to po chvíli přešlo a ráno, když jsem vstávala, tak mě to chytlo zase jenom do pravé nohy, tak nechápu, co se děje. Já na takový křeče nikdy netrpěla a vůbec nevím, co na to. ![]()