Poradna duly
Jana Čurdová
Já si podložky pro sebe taky neberu. Jednak je v porodnici mají a pak prostěradlo měnily snad denně.
Rodit budu v eráru a ani sebou si neberu věci ani pro sebe ani pro miminko. Nebyl problém převlékat se i několikrát za den, navíc to mají k dispozici na chotbě, takže si ani nemusíš nikomu říkat.
Já v létě meju syna každý den, ptž to jinak nejde. Nohy má úplně černý, jak chodí jen v pantoflích. V zimě obden, ale nemydlím ho každý den - kromě těch nožiček. A zadek mu po kak. utírám stále ještě vlhčeným ubrouskem.
Mondíku já si myslím, že tady může být většinou tatínek taky u porodu celou dobu, ale např. u nás - pokud po chotbě před porodními sály chodí víc rodiček, tak ho tam asi nepustí - nevím já manžela u porodu neměla. Jinak je tam nějaký pokojík, ale ten byl plný, takže já hekala jen na chotbě nebo na přípravných pokojích (vyšetřovně), kde točili monitor apod. Až když se to chystá k porodu, tak tě převezou (nebo si dojdeš) na sál. Tam už je ten tatínek s tebou.
Ale když jsem porodila, zavolala jsem manželovi, že je malý na světě a přijel ještě v noci za mnou a mohl tam být celou dobu (asi ty 2 hodiny) než mě odvezli na pokoj. A to nebyl u porodu, tudíž jsme nic neplatili. (nemusel odjíždět domů, mohl být na chotbě, ale to mi přišlo zbytečný. domů jsem ho poslala já, že nemusím třeba vůbec ještě rodit, tak aby šel v klidu spát).
brý večír ![]()
teda vy jste zase nakecali,letmo jsem koukla že probíráte horoskopy a karty-já věřím na karty,byla jsem dvakrát a pokaždé to vyšlo
akorát jen jedna věc ne-kartářka mi říkala že nebudu se svým přítelem a jsme spolu 5 let
ale oono je to o tom,že oni ti ty karty ukážou jednu cestu,ty po tý cestě jít ůbec nemusíš,stačí změnit jednu drobnost a už výklad nesedí
koukám že probíráte i porodnice.tak u nás hekárna funguje,sou na ní dvě maminky,já na ní ležela přes 12hod.bez kontrakcí jen s odtokem vody a vedle mě hekali maminky který se tam střídali.jinak jelikož jsem se otevírala pak extrémně rychle tak byl přítel u porodu celou dobu se mnou,jinak to u nás možné není-volají ho až když je maminka tak na 4cm
jinak u nás je zase šílený dusno a já trpím jak blázen.bolí mě záda,nemůžu z toho vedra pořádně dýchat ![]()
koukám že už máte skoro vše pro mimi nachystané to my ještě nee ![]()
Tak a taska na pul zbalena
ja uz mam vlastne uplne vse na mimi
vyprano, vyzehleno, jupiiii
u nas zbyva fakt jen sslozit postylku a to treba az budu v porodnici
ale nejak mi dnes neni do zpevu, mala mi skace po mocaku a je mi celkove tezko a zas po dlouhe dobe zaha ![]()
ahojky maminky,vy jste ale kecalky ![]()
U nás v porodnici taky posílají domů a dokonce mojí kamarádce taky poslali manžela domů a pak ho zavolali těsně před porodem,já bych to nedovolila a manželovi už jsem nakázala že se odemě nevdálí ani na metr
když ž si za to berou takové peníze tak tam bude semnou celou dobu
Ivet to počasí je dneska děsný taky mi z toho není moc dobře ![]()
Konečně jsem dožehlila tu horu prádla a už mám taky vše nachystané
![]()
Holky, to je presne to, o cem mluvim, ze nekde je vic zen na hekarne a tatinky posilaji domu. Ale jak vidim, i v CR je to v kazde porodnici trosku jinak.
A buchta se povedla
.
tak ja jsem zpet ![]()
obarveny pradlo dopadlo tak, ze druhy vyprani pomohlo, u neceho uplne, u neceho trochu min. ale jedno jediny tricko mi to fakt znicilo, ma ted takovou jetou osklivou barvu, jak kdyby bylo sto let stary a ze sekace a zrovna u tohodle me to dost mrzi, protoze to bylo tehutricko s nakreslenym mimcem a napisem prijdu v srpnu ![]()
nalozila jsem ted maso na zitra na gril a jsem po celym dni, po tom vsem prani a zehleni a uklizeni - dokonce jsem i setrela podlahu!
- uplne mrtva
Fihaaa me picha v podbrisku
ja stejne nepoznam kdy rodim. u dcery jem nic takoveho nemela, proste mi praskla voda a jelo se ![]()
teda ivi, ty jsi dobra
zkusena rodicka a ptas se nas co si balime do porodnice a pises nam tu jak nepoznas ze rodis ![]()
holky…jsme u rodičů a nemám šanci vás dočíst…jen jsem se chtěla svěřit s naprosto hroznou nocí,kdy jsem opravdu nevěděla jak si lehnout a zaboha nemohla usnout a dnešní bolestí bříška a zad…
hrůza…normálně už si jdu lehnout,protože už mě bolí i sedět…
Ivetko, ty nam mas jit prikladem!
![]()
Peggysko, ja jsem mela taky naprosto bezesnou noc, k tem vsem problemum, co mam, me zase silene zacaly palit cele nohy a to uz je tyden, co jsem si je spalila
. Pres den ok, ale v noci zrudnou a silene pali, uz nevim, co s tim mam delat
. Neboj, uz jen par tydnu, to uz nejak vydrzime
.
Tak ja se dneska loucim, preji krasnou noc - ac to zni ironicky
. Jinak hlasim prvni strie na brisku… Ale jsou dost svetle a nejdou az tak moc videt
.
Dobré ránko ![]()
Tak doufám, že jste měly klidnou noc pěkně jste se vyspaly ![]()
Já se dnes chystám na zahradu ke tchyni a pak jdeme na pouť
Strašně se těším, že zase vypadnu mezi lidi ![]()