Poradna duly
Jana Čurdová
Jitule84 píše:
Mondik, hadříky na mimčo přiveze mm až později. Jinak většinou co vím, tak pokud nejsou komplikace, tak se chodí po 4-5dnech domů…
Souhlas, také nechci hned mimčo mazat kosmetikou, ale na opruzeniny je to potřeba. A chtěla bych i ze začátku mýt jen 1× za 2dny…Jani, no to je teda dobrý…Ale jak říká Mondik, přítel by v tom růžovém vypadal asi trochu jinak…
Vlastne ani veci na mimco bejt nemusi, zavinovacka taky ne vse maji erar. ja si ale vzala sve body s kratkym rukavem a svou rychlozavinovacku
na zadek bepanthen mela jsem ho i na bradavky
jinak ja malou do ted koupu 2krat do tydne
mela problemy s kuzi jak hrosik byla a dr rikala, ze neni treba deti koupat tak casto
od te doby ma krasnou pokozku ![]()
jitu na 40 ![]()
ale fakt to pustilo akorat na nejaky moje veci. na zbytek toho jeho tricka to treba nepustilo vubec… ![]()
Ivet23 píše:Jitule84 píše:Vlastne ani veci na mimco bejt nemusi, zavinovacka taky ne vse maji erar. ja si ale vzala sve body s kratkym rukavem a svou rychlozavinovacku
Mondik, hadříky na mimčo přiveze mm až později. Jinak většinou co vím, tak pokud nejsou komplikace, tak se chodí po 4-5dnech domů…
Souhlas, také nechci hned mimčo mazat kosmetikou, ale na opruzeniny je to potřeba. A chtěla bych i ze začátku mýt jen 1× za 2dny…Jani, no to je teda dobrý…Ale jak říká Mondik, přítel by v tom růžovém vypadal asi trochu jinak…na zadek bepanthen mela jsem ho i na bradavky
mela problemy s kuzi jak hrosik byla a dr rikala, ze neni treba deti koupat tak casto
od te doby ma krasnou pokozku
to máme stejný taky se mi děti koupou tak málo,moc často se jim stejně nechce a taky není zdravý to mimi hned mydlit každej den ,jen jak je horko obetřít od potu a to stačí
janiii;-) píše:
jitu na 40
ale fakt to pustilo akorat na nejaky moje veci. na zbytek toho jeho tricka to treba nepustilo vubec…
a to bylo nový tričko?,
jani - koukám, taky barvíš
no já to dala hned vyprat ještě mokrý znovu a celkem to pustilo
tka snad budeš mít štěstí…
mondi - jo kobylky jsme taky chytali, vždy do skleničky a měli tam i trávu…jen ti slimáci jsou mnohem víc slizcí, než nějakcí broučci nebo kobylky
tak to měla mamka radost, když ten sliz ze mě nemohla vydrhnout ani vyprat ![]()
jitu - a kde jsi vzala to prohlášení k narození mimča??
jo a jeden takový blbý dotaz - v čem člověk rodí??? v nemocnici mu dají nebo si mám vzít svoji košili? zase se hned po narození přikládá k prsu ne, tak jak pak tu košili sundám? nebo jen vyhrnu???
jo s tím koupáním mi to taky doktorka říkala a taky že vlhčený ubrousky jedině neparfemovaný a nejlepší je stejně strčit zadek pod vodu a omýt vodou a mazat opruzeniny max.bepanthenem, jinak žádnou kosmetiku, že prý to maminky ted moc přehánějí a často tím miminku akorát škodí…
Hannah84 píše:
jani - koukám, taky barvíšno já to dala hned vyprat ještě mokrý znovu a celkem to pustilo
tka snad budeš mít štěstí…
mondi - jo kobylky jsme taky chytali, vždy do skleničky a měli tam i trávu…jen ti slimáci jsou mnohem víc slizcí, než nějakcí broučci nebo kobylkytak to měla mamka radost, když ten sliz ze mě nemohla vydrhnout ani vyprat
jitu - a kde jsi vzala to prohlášení k narození mimča??
jo a jeden takový blbý dotaz - v čem člověk rodí??? v nemocnici mu dají nebo si mám vzít svoji košili? zase se hned po narození přikládá k prsu ne, tak jak pak tu košili sundám? nebo jen vyhrnu???
ja rodila v tricu ve krerym sem prijela
malou sem odmitla kdyz mi ji dali na bricho, nemela jsem na ni silu. ta nase prirozena porodnice muzes mit na sobe cokoliv ale jinak pujci erar.
Jani, to není moc…To bylo nový, ne??
S tím mytím naprosto souhlasím
![]()
Hani, prohlášení mi dal dr. na minulé prohlídce.
Já bych řekla že rodíš v jejich eráru. Vždyť bysme to ani pak nevypraly ![]()
Hannah84 píše:
jo s tím koupáním mi to taky doktorka říkala a taky že vlhčený ubrousky jedině neparfemovaný a nejlepší je stejně strčit zadek pod vodu a omýt vodou a mazat opruzeniny max.bepanthenem, jinak žádnou kosmetiku, že prý to maminky ted moc přehánějí a často tím miminku akorát škodí…
Hanicko moje slova uz 5let
koupu dvakrat do tydne, ale denne utiram pod krkem a tak, samozrejme zadek a pipku
a u Nelly Anicky to budu delat stejne ![]()
Ivet -
takže už „Nella Anička“ jo? ![]()
no právě taky si myslím, že bych to pak asi rovnou vyhodila to tričko, no nevím uvidíme, tam kde chci rodit, dávají miminko hned mamince na hruď ještě neumytý…no jsem zvědavá ![]()
holky už se to tak blíží, ted jsem zkoušela se kouknout na něco na youtube, ale já fakt nemužu, já nedokoukala ani jeden porod, já hned řvu a nemužu na to prostě koukat, takže to nechám prostě být a uvidím, nějak to miminko ven jít musí…
U nás se rodí v eráru.Měla jsme erár kočili s rozepínáním vepředu.Ale na spaní po porodu si beru svoji.A na mimčo si beru taky pár svejch věciček.
Jitus, aha, tak my mame porodnici pri beznem silnicnim provozu asi 40 minut autem (i dyl), takze ja budu mit vsechno u sebe a jeste jednu nahradni tasku si necham v aute, az za mnou pritel prijede znovu dalsi den, tak aby pak pri nejhorsim nemusel nic shanet po meste a mohl mi to donest z te tasky.
Ivet, jo, tak ty podlozky ja nepotrebuju, tady nic takoveho nevyzaduji
. Mam jen „vodeodolne“ podlozky na doma, jednu si dam pod prosteradlo asi uz tak za tyden - pro jistotu, kdyby mi nahodou praskla voda a pak je budu pouzivat po porodu - kdyby mi protekla vlozka, at nezaspinim matraci.
Jani, s tim trickem to teda taky nechapu
.
Ivet23 píše:Jitule84 píše:Vlastne ani veci na mimco bejt nemusi, zavinovacka taky ne vse maji erar. ja si ale vzala sve body s kratkym rukavem a svou rychlozavinovacku
Souhlas, také nechci hned mimčo mazat kosmetikou, ale na opruzeniny je to potřeba. A chtěla bych i ze začátku mýt jen 1× za 2dny…Jani, no to je teda dobrý…Ale jak říká Mondik, přítel by v tom růžovém vypadal asi trochu jinak…na zadek bepanthen mela jsem ho i na bradavky
od te doby ma krasnou pokozku
Ivet, tady je to v porodnicich jinak, tady musis mit i svoje veci na mimco, i kdyz, na to jsem se neptala, mozna maji i erarni. Ja si taky myslim, ze dite se nemusi koupat kazdy den a uz vubec ne mu kazdy den myt vlasy. Prave ta prehnana pece kolikrat skodi vic…
Mondík píše:
Jitus, aha, tak my mame porodnici pri beznem silnicnim provozu asi 40 minut autem (i dyl), takze ja budu mit vsechno u sebe a jeste jednu nahradni tasku si necham v aute, az za mnou pritel prijede znovu dalsi den, tak aby pak pri nejhorsim nemusel nic shanet po meste a mohl mi to donest z te tasky.Ivet, jo, tak ty podlozky ja nepotrebuju, tady nic takoveho nevyzaduji
Jani, s tim trickem to teda taky nechapu. Mam jen „vodeodolne“ podlozky na doma, jednu si dam pod prosteradlo asi uz tak za tyden - pro jistotu, kdyby mi nahodou praskla voda a pak je budu pouzivat po porodu - kdyby mi protekla vlozka, at nezaspinim matraci.
.
Mondi prave, ze ty jednorazove polozky vetsina porodnic u nas chce. aspon pak sestra nemusi stale menit prosteradla
![]()