Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo cekam prvni kdyz nepocitam ze 3.5roku zpet jsem samovolne potratila v zacatku a povedlo se po 4letech zas bydlim kousek od ov ![]()
@hartiepa @Blanch89 já jsem se teda rozhodla pro Vítkoviice, snad budu spokojená…ze začátku jsem uvažovala nad Fifejdama, ale pak jsem se spojila se svou známou, která tam pracuje asi 6 let, a ona říkala, že mi raději doporučuje ty Vítky, že tam budu spokojenejší…plus nějaké další důvody, které nebudu uvádet…ale na druhou stranu znám spoustu spokojených rodicek z Fifejd, takže je to asi individuálni…
![]()
@laurela já si taky myslím
a co si budeme povídat, známost je známost. Kamarádka říkala, že kdyby tam běměla známou doktorku a sestru, tak by tam nerodila. Já žádné známé nemám, tak mám smůlu
Fifejdy vypadají zvenčí katastrofálně, ale na screeningu už to bylo jiné kafe. Jinak jsou pro mě nejblíže.
Nejdůležitější ať se nám narodí zdravé miminka a je jedno v jaké nemocnici ![]()
@Blanch89 já jsem hlavně hrozná hysterka…a jak vidím ty bílé pláště a ten nemocniční zápach tak skoro padám do mdlob, tak snad budu mít štěstí na tolerantní personál
chtěla bych tam sebou manžela a mamku ( manžel stejne nechce být u všeho) a mamka ta to zvládne…tak snad nevadí dva lidi jako doprovod.
@laurela tak to tě chápu. manžel nechce být u porodu jenom před a po? chápu to dobře? lidí můžeš kolik chce v uvozovkách. neměl by to být problém. hlavně klid maminko
Zdravim holky, ja jsem sice od Trince, ale premyslim ze bych sla rodit nekam dal, protoze trinecka porodnice ma tady v okoli asi nejhorsi povest..
zas na druhou stranu, ja mam prokazatelnou fobii ze vsech doktoru, od doby co jsem ve 3 letech byla v nemocnici nejspis zneuzita (nemluve o privazovani k posteli, dopovani kdecim atd), takze ja budu mit problem asi vsude.. potrebuju najit porodnici, kde mi daji pokoj, nebudou koelm me behat doktori jak splaseni, nechaji me rodit jak chci a pokud bude pak vsechno ok, jit hned domu po ambulantnim porode..
@Blanch89 no asi tak nějak, nechce tam být na tu poslední vypuzovací část…(i když to říká hodně chlapů, že v teto fazi odejdou a pak jim to neda a zustanou, na to trochu spolehám) ale nutit ho nemužu, takže jsme domluvení, že může odejít kdy chce ![]()
@Norae ahojky, proboha, ty sis teda asi zažila, to je strašné…v tom případe co píšes, si myslím, že v Ostravě Ti to můžou nabídnout všechny 3 porodnice…že jsou všechny super ( ať furt nepropaguju jen Vítkovice ) a nepřemýšlela jsi nad tím, že by sis vzala třeba sebou dulu? aby na všechno dohlídla??
@laurela nj, ja dlouhe roky vubec nechodila k doktorum
ani dnes me to k nim netahne, jo, kdyz me boli zub, nebo si neco zlomim, nebo mam slepak, to beru jako patologii na kterou jsou experti oni, ale dle meho si delaj patent na lidske zdravi.. az kdyz jsem se zacala snazit o dite tak jsem si nasla gynekolozku, ktere jsem vsechno rekla jeste nez se me vubec dotkla a je super, chapava.. a i ted, kontroly jsou rychle, do niceho me nenuti, dycky udela jen rychla utz a pohoda.
No s tou dulou, nevim jak to ted je, muze cizi dula jit do porodnice kde neni zamestnana? Ale ja nemam nejak potrebu mit u sebe dulu, ja se porodu nebojim prave vubec, spis proste tech doktoru, ja doufam, ze se mnou bude manzel pripadne nekdo jiny koho znam uz dlouhe roky, ne aby mi pomohl, ale aby daval bacha na ty doktory ![]()
Nemate nekdo zkusenosti s frydeckou porodnici? preci jen je to pro me trochu bliz..
@Norae Já ti můžu za sebe říct, že jsem rodila v Porubské porodnici a nebýt potíží, rodila by mě jen porodní asistentka. A tam jsou strašně fajn, pomáhají a zbytečně nezatěžují. Máš k dispozici balón, sprchu…
Kolektiv lidí je tam super.
Měla jsem sebou manžela a byla to ohromná podpora, koukal na malou co s ní mudrové dělají a byla"pod"dozorem. Hned mi ji dali k sobě a nechali nás 2 hodiny v klidu, pak jsme jeli na 6 ti nedělí…pořád jsem měla miminko u sebe.
![]()
@Norae moje švagrová tam rodila loni v červenci…tak jsem tam za ní dojizdela…a bylo to tak pul na pul…každopádne ji nechteli pustit domu, pac mela vysoký tlak, tak sla az 11 dni po porodu, tak tam s ambulatním porodem urcite nepocítej…a pece nevím, nikdo ji nic nerekl, sestry nechodily, říkala, že to bylo hrozne jak tam byla sama v bolestech…tak nevím. ![]()
@laurela no tak ja o ambulantnim psala v pripade, ze bude vse ok, vysoky tlak asi ok neni no.. ale to ja mam spise nizky
no s tim ze byla sama v bolestech, to je individualni, to vim ze nekterym vadi, ale me treba naopak, ja zas budu potrebovat, abych byla sama, kor pri bolestech
@Aleyt jo, ty ostravske porodnice vypadaji lip.. ale na me se furt vsichni divaji jak na magora, ze chci rodit tak daleko (z ceskeho tesina), proste tady vsichni chodi do trince a smitec.. i manzelovi to pripada divne.. problem je treba i v tom, ze v trinci pracuje tchyne.. nedavno se se svagrovou bavily o tom, jak ona pri porodu rvala (rodila v praze) a ze kdyby to bylo tady, ze by to zas byla ostuda na celou nemocnici.. tak to me celkem dostalo.
@Norae RODIT BUDEŠ TY! rozhodni se sama, mě chtěl taky každý radit, hlavně tchýně, stejne jsem se nakonec rozhodla sama, a jdu jinam než si ostatní přejí…je to moje věc…a pokud se jim to zdá daleko, tak max budes o návštevách sama…ale manžel Te urcite podpoří ![]()
@laurela dekuju, mas pravdu
jako ja do toho trince klidne pujdu, pokud mi daj vsichni pokoj a nechaji me odrodit a jit domu
ono je to tezky, kdyz kolem sebe mame nase maminky, ktere rodily jak se jim reklo a proste musely to prezit. Ze se na to stejne zapomene..
Ale ja z vlastnich zkusenosti vim, ze na traumata z nemocnic nezapomenu ani za 25 let