TP srpen 2014 Ostrava

• Fotoalbum (13)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2578
12.3.14 14:27

@Norae no právě, raději ten výběr (nebo ty požadavky nepodceň) nestojí to za to, aby jsi pak třeba měla trauma z porodu a už nechtěla mít další mimi…a ta psychika asi fakt dokáže divy.
já bych chtěla být ve skupině těch ženských, které po porodu řeknou, že to byl opravdu nezapomenutelný a úžasný zážitek, než do skupiny těch tramatizovaných, kterých je taky dost, že? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norae
12.3.14 14:29

@laurela chodim k psycholozce, ta se kamaradi s psycholozkou Michaelou Mrowetz, ta se specializuje na traumata kolem porodu a ma furt plno, takze to asi uplne pohodova vec nebude..

• Citovat
  • Upravit
2578
12.3.14 14:35

@Norae hm…to asi ne…já jsem byla nedávno u porodu se svoji velmi dobrou přítelkyní, a pro nás obe super zázitek ( já z těch dojmu jeste nekolik dní nespala - ale v dobrem myšleno) tak doufám, že u meho porodu to bude podobné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norae
12.3.14 14:37

@laurela ja si myslim, ze je dulezite, aby si zena verila, dyt kdo jiny by mel porodit, nez clovek, ktery k tomu ma anatomii?:) taky doufam, ze bude vse ok.. ale to je jeste daleko

• Citovat
  • Upravit
2578
12.3.14 14:39

@Norae to jo ještě pár měsícu čas… už víš co čekáte? a máte jména?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norae
12.3.14 14:40

@laurela vypada to na kluka, jmeno mame Alexander, ackoli ja mela vybrano Dominik ale u manzela neproslo.. pro holku mame Karolina.. co vy?:)

• Citovat
  • Upravit
2578
12.3.14 15:14

@Norae jsem v 17 tt, pohlaví zatím nevím, co se týče jmen, tak na kluka mě nenapadá vůbec nic, a je mi to asi jedno, Dominik je krásný i Alexander, ale asi bych dala po manželovi Robert, a na holku se nemužeme dohodnout, já chci Valentýnu nebo Viktorii a manžel má jediné jméno a to Sofie…:-) každopádne to stejne nakonec rozhodnu já :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norae
12.3.14 15:17

@laurela ja jsem taky 17 tt, takze to ze to vypada na kluka zatim moc vazne neberu, ackoli jsem od zacatku mela pocit, ze to kluk bude :D ja chtela po manzelovi Tomas, ale to taky neproslo :D

• Citovat
  • Upravit
2578
12.3.14 19:41

@Norae já si myslím, že do porodu to jmeno stejne jeste třikrát změním :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
13.3.14 15:34
@laurela píše:
@hartiepa @Blanch89 já jsem se teda rozhodla pro Vítkoviice, snad budu spokojená…ze začátku jsem uvažovala nad Fifejdama, ale pak jsem se spojila se svou známou, která tam pracuje asi 6 let, a ona říkala, že mi raději doporučuje ty Vítky, že tam budu spokojenejší…plus nějaké další důvody, které nebudu uvádet…ale na druhou stranu znám spoustu spokojených rodicek z Fifejd, takže je to asi individuálni… :nevim: :nevim:

Určitě je to individuální. Já mám zase dvě kamarádky, které chtěly rodit ve Vítkovicích - jedna „zdrhla“ ještě během kontrol v porodnici před porodem, druhá tam tedy rodila, ale říkala, že nikdy víc. Je to individuální. Je podstatné hlavně jít tam, kde budeš mít dobrý pocit. A určitě pokud jsou známosti, tak je to velké plus. Minimálně psychicky. Moje dr. má vazby na Fifejdy, mám zkušenost, takže u mě je to jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
13.3.14 15:39

@laurela můj manžel úplně zpočátku prohlásil, že u porodu nechce být. Byla jsem naštvaná, ale neříkala jsem nic. Pak přišel celkem rychle a sám s tím, že tam bude. A musím říct, že ten pocit, že tam byl někdo se mnou, a když mě držel za ruku a hladil, když jsem tlačila a byla jsem zoufalá, že to nejde a unavená, byl k nezaplacení. Celou dobu stál vedle mě, já bych ani nechtěla, aby tam pochodoval kolem, a nemám pocit, že by viděl cokoliv nepříjemného. Napadá mě možná, když šel od novorozeneckého ošetření zpátky ke mě, tak mohl mít výhled, ale to mu v něm zase seděl doktor… Zeptám se, ale myslím si, že ty krvavé orgie, kterých se chlapi tak bojí, neviděl. Byl tam se mnou, pomohl mi po porodu do sprchy a bylo prostě fajn, že je tam se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
13.3.14 15:42

@Norae teď to nemyslím nijak zle, ale neuvažovala jsi, jestli nenavštěvovat nějakého odborníka, ať tě „připraví“ na porod? Chápu tvoji touhu po ambulantním porodu, ale během pobytu v porodnici se miminku dělají různá vyšetření (odběr z patičky, ouška a já nevím co ještě)… sama vím, jaký strach jsem měla první den doma, jestli bude všechno v pořádku. Hlavně v noci. A to jsem už s miminkem byla trošku sžitá po týdnu v porodnici… A

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
13.3.14 15:48

@Norae nemyslím to nějak špatně, ale nebylo by na místě navštěvovat nějakého odborníka, aby tě „připravil“ na porod? Ambulantní porody jsou všude ve světě dost praktikované. Já ale sama vím, jak jsem se bála první noci doma a říkala jsem si, že není možné, aby se ve zdraví dožil rána :-D A to jsem s ním už přeci jenom byla trochu sžitá s porodnice. I na Fifejdách porod vede PA. U mě byla i mladá lékařka, ale lékař na službě přišel jen kvůli nástřihu a na šití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
13.3.14 15:54

Já jdu zítra na kontrolu, utz ve 20. tt, takže bychom měli vědět jestli bude Jiří nebo Gabriela. Já se cítím na holčičku, a taky bych ji k synovi chtěla, tak snad nebudu překvapená :D A snad teda neodejdu zítra od mudry „s prázdnou“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
13.3.14 18:31

@hartiepa no já mám kontrolu příští týden, snad třeba trošku ukáže. kolegyni ukázal v 16.tt a pak už jen potvrzovali. tak budu držet palce ať má nožky do V a ukáže všechno :lol: Při poslední kontrole se mi neukázalo vůbec, prostě se spalo a ještě zády :cert:
Holky, já se necítím ani na holku nebo kluka. Vůbec to nepoznám. Chtěla bych holku, ale při mém štěstí to bude kluk. Hodně lidí mi říká, že to bude kluk, že jsem zkrásněla, ale jak si zapomněli na ty moje ďobance na obličeji :cert:
Chodíte cvičit? Já se dala na plavání, jediná věc, kterou časově zvládám při práci :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová