Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Norae já už si přesně nepamatuju co všechno se u novorozenců řeší… Není to žádná hrůza. Posvítí jim třeba do očiček, chodí s takovým přístrojkem, sondu přiloží na kůži a řeší tím míru „zežloutnutí“… Ta ouška byla poslední, tak si to pamatuju
Prostě se miminka prohlíží, aby se ověřilo, že je všechno v pořádku. Já sama jsem prostě měla strach, jestli bude všechno v pořádku, jestli bych poznala kdyby se něco dělo, jestli bych věděla co mám dělat, kdyby se něco dělo… Připadala jsem si v nemocnici, že pomoc je po ruce. Narážím třeba na SIDS a takové věci, o kterých by těhotné raději vůbec neměly přemýšlet
A nástřih? Proč se tak dělá nástřih
Tuhá hráz, velká hlavička. Nějak se tou „dírou“ hold ven dostat musel a než třeba tahání vakuextraktorem, nástřih byl pořád příjemnější.
@hartiepa já mám práve známou na fifejdách, která mi to tam se svymi „zákulisními“ zkusenostmi nedoporučila, ale kvuli ní jsem Vítkovice nevolila, byla jsem tam ted v těhu parkrat na nejakých vysetřeních a byla jsem mile prekvapená…rozhuduju se podle sebe, a viš jak tisic ženských, tisíc nazorů…
jo a k té hrázi?? masírovala jsi v těhotenství nebo pred porodem, nebo co se s tím doporucuje delat??? toho se trochu bojím…ale asi to v te bolesti to nastrižení ani nevnímaš co???
@Norae za sebe bych taky z porodnice hned neutíkala, je fakt, že ted už nejde jen o Tebe ale i o to mimi(hlavně o něj)…měla bych strach aby se neco nezanedbalo…a hlavne sestricky Ti prece pomužou i s kojením atd…a nejaké 4dny prece nejsou taková hruza (v Třinci možna být můžou
nevím jake to tam je, ale jestli zvažujes tu Ostravu, tak to bude určite ok ![]()
@Blanch89 uterky a čtvrtky je ve Vítkovické nemocnici plávani pro těhotne…ve čtvrtek se tam chystam…pak Ti dám vědět kdyby ses chtěla přidat ![]()
Holky, ja vas chapu a neberu vam to, ze mate nebo budete mit o maleho strach a tak to nechate na doktorech. Ja takova ale proste nejsem. Uz ted v tehotenstvi nemam o maleho strach, dokonce jsem i odmitla screening a chodim jen na pravidelne prohlidky, ktere bych taky klidne vypustila, protoze me stresuji. Celou dobu jsem v pohode a dva dny pred kontrolou mam strach na co by se tak asi mohlo prijit. A po tom, co mym znamym rekli, ze jejich malej bude mit urcite ds, pak poskozeni mozku, pak ze se nedozije porodu, pak ze po porodu hned zemre, posilali je samozrejme na potrat a dneska maji zdraveho dvouleteho kluka, proste tyhle veci neresim. Manzel ma na doktory podobny nazor jako ja, o nem zase rikali, ze se nedozije 18 let, delali si z nej v podstate pokusnyho kralika, pak se na to vykaslal, leky prestal brat (jeste nedavno vyhazoval nejakou starou krabici s lekama, kdybyste to videly, no hruza, by mohl zasobovat lekarnu), dneska je mu 30 a je zdravej.
Takze jak rikam, ja vam nic neberu, ja vas chapu, ale zkuste trosku pochopit vy me. Navic, ambulantni porod je od noveho roku zcela legalni, takze to s tema kontrolama po porodu asi nebude az tak horke ![]()
Jo a.ze sestricky pomuzou s kojenim.. to taky vubec neresim, co mi tak obcas nekdo vypravi, je to spise naopak, navic, bohuzel vzhledem k lekum ktere beru je mozne ze ani kojit nebudu. Nestresuju se kvuli takovym vecem vubec ![]()
Příspěvek upraven 14.03.14 v 09:14
A jeste k tomu nastrihu.. opet jen muj nazor.. ono staci proste nerodit v lezici poloze
a taky jsem cetla, ze vsechny ty masaze a balonky jsou vlastne spis pro psychickou pomoc, jelikoz po dlouhe roky se zeny presvedcuji, ze samy porodit nedokazou, coz proste neni pravda.
Jedna znama ted rodila naprosto v pohode, bez nastrihu a poraneni a ano, manzel ji hraz masiroval. Ovsem rodila v sede, ne v leze ![]()
@Norae Když ti vadí nemocnice a lékaři kvůli špatné zkušenosti, tak co si najít dobrou porodní asistentku a rodit doma. samozřejmě s tím, že budeš mít bezproblémové těhu a vše půjde jak má. ![]()
Přišla si do skupiny, kde proti lékařům a zdravotnikům nic nemáme. Člověk pochopí různé životní tragedie, ale nečekej zase, že budou všichni s tvým názorem souhlasit. Lékař na fifejdech z mého otce udělal doživotního invalidu a neházím na všechny okolo špínu a zlo.
Prostě si musíš najít variantu, která tobě a miminku bude nejvhodnější a nejpřijatelnější. ![]()
@Blanch89 ale dyt ja nechci, aby tady se mnou vsichni souhlasili, jen rikam, jak to mam. Taky nehazim na vsechny kolem spinu, vsak jsem napsala, ze je uznavam jako experty na patologie v tele, porod ovsem patologie neni. Doma rodit nejde, jiz nekolik let prece hrozi porodnim asistentkam, ktere pomahaji pri domacich porodech, milionova pokuta.
@Norae V našem státě je možné vše
teď to myslím všeobecně a nadneseně. Chápu, že máš problém, tak jak jsem psala musíš si zvolit vhodnou variantu, která ti bude příjemná. Řešení celého problému ![]()
@Blanch89 jj, to je, vsak se taky v zahranici obcas dost divi
no ja se snazim prave zjistit, ktere porodnice jsou jakz takz a proste zkusit se nejakym zpusobem vyhnout te trinecke..
@Blanch89 no mela jsem vybranou frydeckou, co jsem tak cetla, ale prave jeste premyslim o tech ostravskych.. na druhou stranu, chci jet do porodnice co nejpozdeji to pujde, rozhodne tam nepobezim pri prvni kontrakci a neotevrena, takze by mozna byla pro me lepsi vybrat tu, co je nejbliz a nejak to uz pak prezit
jeste bych chtela rict, ze delsi dobu chodim k psycholozce a s ni mimo jine resim i tohle a ona prave proto i jake ma znamosti a tak, tak me v tomhle podporuje, pripadne rekne, co jde a co ne
@laurela nemasírovala. Vím, že se používá epi-no balónek. Nástřih mi doktor opíchnul, takže jsem o něm opravdu ani nevěděla. Pak i na šití mi to opíchnul znovu. Bylo to trochu nepříjemné, píchalo to, ale ani bych neřekla, že to bolelo.
@hartiepa ja nemam vuci doktorum vypestovanou duveru a po tom co se mi stalo mam hruzu z toho ze sve miminko necham v nemocnici byt jen o hodinu dele nez je nutne.. jako, je to jen muj nazor a urcite s tim mnozi nesouhlasi, ale cim vic sve dite usetrim vselijakych vysetreni uz v prvnich dnech jeho zivota, tim lip.. vsak se jeste chudak po doktorech nabeha dost (ockovani, preventivky..).. ale nevim presne jakeho odbornika mas na mysli, myslis tu dulu? Muzu se jeste zeptat, proc jsi mela nastrih?