Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja jsem u Lukaska citila prvni pohyby asi v 22. tt. Zpocatku se to spatne urcuje a u dalsich ditek byvaji drive. Hlavne zadny stres ![]()
@hartiepa píše:
Zadne. Cukrovka je metabolicka porucha, pri ktere se klidne muze stat, ze jeden den je vse v poradku a druhy den nejsou ozvy. Navic cukrovka muze zpusobovat velke komplikace pro dite po porodu. O tom je materstvi. Uprednostnis sebe nebo dite?
Promin, ale temhle kecum se uz jen smeju, to zkousi cesti doktori na zeny, kdyz se.je snazi dostat tam kam oni chteji. Ten test na cukrovku je zatezovy a dost narocny, a prave proto, ze uprednostnuju dite, tak se doktorum vyhybam. Videla jsem, jak se malemu nelibil velky utz, je milion studii o tom, ze utz zas tak bezpecny pro dite nei a presto na nej kazda furt behame. Pro dobro ditete, jasne. A s rim testem je to stejne. Akorat se nedela plosne tak dlouho, aby existovalo doat studii na to, co to s ditetem dela. Navic, zrovma nedavno jedna znama na to nechtela jit, doktorka ji vylozene donutila, zavolala do laborky, at ji presvedci, tak sla. Vysledek? Jedne doktor rekl, ze ji ma, druhy ze ne, dostala pristroj na mereni, samozrejme je ok, akorat ji ti doktori vystresovali.
@hartiepa @Norae holky je to každého věc…ale tu cukrovku bych fakt nepodcenovala…není to prdel, mělo by se to hlidat…
![]()
já osobně tam jdu, v mojí rodine jsme měli tehu cukrovku a taky jsem si pocetla negativa, co to muze zpusobit, a myslím, že za jeden test to stojí…než si pak neco vyčítat, že se třeba neco zanedbalo…vypít sladkou sračku radeji nž třeba jit k zubařovi
![]()
@hartiepa naprosto s tebou ohledně té těhotenské cukrovky. iritují mě názory jako máš ty @Norae . je to tvůj názor, tvá věc, prosím, neberu ti to, ale jen nestačím se kolikrát divit. Kdyby se něco posralo a to tobě ani nikomu nepřeju!!! tak obviníte s manželem stejně lékaře.
Omlouvám se za takové ostré vyjádření a možná to bude i tím, že jsem zdravotník, ale na toto nemám slov. ![]()
@Blanch89 proc bychom meli obvinovat lekare? To nemam ve zvyku. Ja vam taky nekecam do toho co mate delat se svym telem a svym ditetem. Ale v pohode, ja jsem zvykla ze se mnou hodne lidi nesouhlasi, holt nemam mainstreamove nazory ![]()
@laurela no tak resme neco prijemnejsiho.. venku je krasne, uplne mam chut byt porad venku, v nedeli jsem sla s. kamaradkou na dlouhou prochazku, ale asi to bylo na me moc, v pondeli a utery jsem taky dost behala a ackoli jsem si uzila trochu cerstveho vzduchu, nejak me to dodelalo a bylo mi dost blbe, takze dneska jsem si naridila klidovy rezim, ackoli mam chut neco delat. Po x mesicich bliti mam ted hodne energie, ale holt telo neni zvykle a prcek mi tim, ja mi bylo zle a slabo, dava najevo, ze mam zpomalit.
Tak dneska lezim, a asi budu koukat na serialy.
Btw, sledoval tady nekdo HIMYM? co rikate na posledni dil?
@laurela v tom máš pravdu
a vůbec dnes si měla nebo máš poradnu ne? musíš hned pak napsat jak si pořídila. ![]()
@Norae o neco vyhranenejsi byli rodice „vlcich deti“ a jim podobni, ne? Samozrejme si delej co uznas za vhodne. Pro me jsi nezodpovedna. Nic vic, nic min ![]()
@Blanch89 holt kdyz se neco pos… tak je pozde neco resit. Kazdeho zodpovednost.
Me ceka zitra ogtt, pak detska stomatologie a na to fetalni echokardiografie. A to nekdy mezitim chci stihnout obed a neco na sebe v H&M. Uz mam vsechny tricka kratke ![]()
@hartiepa prirovnavat nekoho, kdo nechce na jedno vysetreni, k rodicum vlcich deti, je teda pekne mimo, holka, ty mas dost.
@Norae how I met your mother jsem nesledovala, já jsem spíš na kriminálky než na sitcomy… ale už asi po 10× se dívam na chuvu fajn ![]()
ze me se stal totální televizní maniak co jsem na nemocenské.
@Blanch89 jo dobrý dneska poradna, jsem už 19+4…takže rosteme dobře, snazila se mi rict pohlaví, ale mimi melo mezi nozkama pupeční šňuru…tak vím prd…ale přísti tzden jdu na srdce a ona rikala, že tam by mi to mohli říct…
jo když jsi ta zdravotnice, muzu jist v těhu grilovane??? vcera i predevčirem jsme s manzelem grilovali, tak me hlodalo, že v tom kouri se urcite uvolnuje spousta látek…
@Norae to byl jen přece jen názor a nepadlo přirovnání k tobe.
@hartiepa jak půjdeš na ten test, tak se neděs, když ti bude divně. já na tom byla před pár lety a ta vysoká dávka nebyla nic moc ale ať žije slinivka, ta to zvládla
. já jsem podědíla nějaké oblečení na léto, tak bych chtěla ať už je krásně. v hm mají super věci. v šopinu mi paní řekla, že těhotenské mají na karolině.
můžu se holky zeptat kolik už jste přibraly? mám nahoře 2,5kg ale myslím, že to teď vy5ítne