TP srpen 2014 Ostrava

• Fotoalbum (13)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Norae
5.5.14 20:54

@Blanch89 on ten binding se v cr uz celkem dost rozjel, delaji ho vsude, ale taky nemuzes vedet na jaky personal. narazis.. urcite budu mit plan, ceka me i individualni predporodni kurz a tak.. vim celkem presne co chci, ale psat to tady radeji nebudu ;)

@laurela ale tuhou, prosimte.. hraze se nastrihava preventivne a nebo proto, ze doktori zenu nuti rodit ve spatne poloze a nuti ji tlacit mimo kontrakce.. jako ja vim holky, ze tu se mnou nesouhlasite, ale zkuste si to tom taky neco zjistit ;) a nebo ne, klidne si dal myslete svoje, ale netvrdte mi, ze ohrozuju dite, ja jsem zenska a zenska byla stvorena k tomu, aby byla schopna porodit dite sama, svymi silami, s malou pomoci porodni baby.. pokud si tohle neuvedomujete, ok, ale ja si s dovolenim viru ve vlastni telo ponecham ;)

• Citovat
  • Upravit
1467
5.5.14 20:55

@laurela jak jsem videla dneska ty dokumenty, tak ty zenske by zase ukamenovaly nas :mrgreen: byly tam i porodni asistenky v duchodu, ktere jeste zazily porody doma a mluvily jinak.
Bylo by hezke, kdyby to automaticky tak fungovalo a ne ze si nektere veci musi clovek vynucovat.
Ja si asi budu prat max at mi malou nechaji co nejdele se mnou a přítelem… samozrejme pokud bude vse v poradku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
5.5.14 21:00

@Norae ja v tom s tebou souhlasim. Teda az na jezeni placenty :lol: proste bud se roztrhnes sama nebo ne.
Jak bude probihat ten individuální kurz? Jakou mas vubec predstavu k porodu? Pupecnik chces nechat dotepat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norae
5.5.14 21:12

@Blanch89 jezis ja tu placentu taky zrat nebudu :mrgreen: ja chtela nejdrov jit na normalni kurz, ale po tom, co jsem se kontaktovala s PA co to vede a ve zkratce vysvetlila svuj problem a pozadavky (trauma z detstvi, zneuziti, fobie z doktoru), jsem se domluvily individualne, 3 setkani pred porodem, kde i proberem ten plan. Jinak, co tak chci.. jet do porodnice co nejpozdeji, zadna vnitrni vysetreni (otevreni si dokazu zkontrolovat i sama a nechat to na mem tele), zadne otravovani zapisem behem kontrakci, zadny oxytocin (nejsem sebevrah), zadna atb, zadny hamiltony a podobna zverstva, rodit chci v poloze podle potreby, podle kontrakci, netahat miminko, nechat ho vylezt samo, pak bonding, pupecnik dotepat, placentu netahat a nechat porodit prirozene. Nemerit a nevazit, zadne natahovani nozicek, neumyvat, nechat na me.. no a o vsech vysetrenich, ktere mu budou pal delat chci vedet (nechapu jak je vubec bez souhlasi rodice muzou delat), uvazuju i o ambulantnim porodu, ale to se jeste uvidi..

Jinak jeden z mnoha zajimavych clanku o nastrihu a poraneni hraze http://www.zenskekruhy.sk/…e-pri-porode

• Citovat
  • Upravit
1467
5.5.14 21:24

@Norae je super ze ti hned tak vysly vstric :kytka: hlavne at to probiha jak ma. Premyslela si, kdyby nastaly kompikace… nutnost nastrizeni, kleste apod. Jak budete postupovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norae
5.5.14 21:31

@Blanch89 tak jednak vetsinu tech komplikaci zpusobuji prave ty zasahy, to je dokazano ;) a nastrih bycj dovolila pouze v pripade, ze by me predtim nechalo vyzkouset ruzne jine polohy, nechali mimco samo nasmerovat a tak. Pokud by to nepomohlo, pak beru nastrih jako adekvatni. Ale takove coby kdyby proste neberu, proc se dopredu bat a stresovat, videt hned tu horsi variantu? To maj lidi tendenci mi porad tlacit do hlavy, hlavne generace nasich maminek co rodily s oxytocinem a pripoutane ve trmenech. Komplikovany porod se nestane komplikovanym jen tak z niceho, neco ty komplikace zpusobuje a tem vecem ss da vyhnout.

• Citovat
  • Upravit
1467
5.5.14 21:42

@Norae myslim si, ze ne za vse muzou lekari. Hold kdyz se mimi sprajcne, tak co chces delat? Moje matka rodila me i brachu koncem panevnim. U me to bylo v pohode, protoze ji hold hned hupli na bricho po prvotnim porodu-nepripustne vim, ale mati byla stastna. U brachy? Nechali ji tak, roztrhala se az k zadku a vnitrne az na cipek, rodila 20hodin… a mela z toho otresny zazitek…
Kazdy ma pravo na volbu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norae
5.5.14 21:48

@Blanch89 no ja tu volbu nikomu neberu, spis mam pocit, ze nekteri ji chteji brat me :) hlvane dneska se KP bere na cisare, tak neni co resit ;) a vi se o tom dost dopredu, to neni komplikace co vznika behem porodu ;) bavime se o fyziologickem porodu, pokud se mimcu treba sekne ruka, tak tomu stejne zadny mastrih nepomuze, to se.bere cisarem.

• Citovat
  • Upravit
Norae
5.5.14 21:54

@Blanch89 vis co, pokud to chces se mnou resit tak napis SZ, ja nechci aby se tady do me zas nekdo pustil jaka jsem nezodpovedna matka, tohle neni server pro takove nazory ;)

• Citovat
  • Upravit
Norae
5.5.14 21:57

Zmena tematu.
Koukejte holky, co jsem ulovila! (za 74 kc v tescu)

• Citovat
  • Upravit
1467
5.5.14 22:02

@Norae tak ja ti to neberu. Ja mam alternativy rada, ale s mirou. Pouzivam homeopatii, bylinky, miminko chci balit do klasickych plen, vyzkouset bezplenkovou kom. metodu… ale v některých vecech radeji ne. Dulezite je aby s tebou souhlasila rodina, partner, tot vse. Zbytku lidi tto muze byt jedno jako tobe jakou variantu oni zvoli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
5.5.14 22:03

@Norae v tescu se da hodne levne nakoupit, zvlast kdyz je vyprodej. Jaky mas vybrany kcar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norae
5.5.14 22:13

@Blanch89 no, rodit budu ja, takze mi muze byt fuk souhlas kohokoli :mrgreen: a ja tenhle typ porodu neberu jako. alternativni, pokud je neco prirozene a normalni, tak to prece neni alternativni ;) ale jasne, on pojem normalni je relativni :)
kocarek mam vybrany Hauck Malibu, jeden z mala cenove dostupnych trojkombinaci, co ma sedacku testovanou v ADACu :)

• Citovat
  • Upravit
2578
6.5.14 07:19

@Norae hele, čtu si o tom hodně…nástřih hráze mě stresuje asi nejvíc z celeho porodu, čtu o tom prakticky denně, byla jsem jako doprovod u porodu se svoji nejlepsí kamaradkou, trvalo to 15 h, ono v realu to nakonec probíha jinak než na PC :-) chodím cvicit k PA která je naklonena pouze normálnímu spíše až alternativnímu porodu (nejlepe Krnov) a nikdo Ti nezaručí, že Ti ji nenastrihnou i když si to nepřeješ…maximalne se tomu budou snažit vyhnout, ALE???…máš třeba v plánu cvičit s Epinem nebo aniballem??
A KP se automaticky na císař nebere, mužes se rozhodnout sama…a dodnes jsou ženy co to zkousí rodit prirozeně i KP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
6.5.14 08:00

@laurela budeš cvičit s tím epi? já o tom jen četla, ale moc toho nevím. jen vím, že i když masírovaly hráz a někdo cvičil s ním tak stejně stříhali… já to asi nechám tak. ko chtěla jsem se tě zeptat, budeš si domlouvat dulu nebo PA ke svému porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová