Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky devcata chci se zeptat, nbemate nekdo zkusenosti s kocarkem riko nano:-) mam ho vyhlidnuty, ale je to novinka, tak vubec nevim, jestli je dobry…:-)
@lenula29 nevim, neznam. Asi polak, co? K jakemu ucelu budes kocarek pouzivat?
@hartiepa no tak normalka jezdeni po vesnici a aby vydrzel alespon na 2deti:-)
@lenula29 takze zadne caste skladani do auta? Uprimne zastavam nazor, ze pokud bude kocar stat doma a bude slouzit jenom na prochazky, tak na nem az tak nezalezi. Nemusis resit prepravu, coz je nejvetsi duvod, proc resit aby byl kocarek „chytry“. Za okolnosti, ktere pises, bych se zamerila na hmotnost, odpruzeni, kolecka predpokladam nafukovaci, velikost hluboke korby - at se mimi vejde i s fusakem na jare, tot z hlavy asi tak vse. Kouknu na nej, ale asi z obrazku moc nevykoukam ![]()
@lenula29 vypada dobre. Je to klasicky typ kocarku, jaky jsem mela i ja (Dorjan Danny Sport Prestige). Pokud nepotrebujes resit prepravu autem ani mhd prilis casto, tak to neni spatna volba. Ma zajimavy kosik, nanoznik hluboke korby je hezky vysoky, takze na mimco nebude foukat. Aretovaci otocna kolecka super. Vic jsem nevykoukala. Doporucila bych vzit s sebou na obhlidku kamaradku, ktera uz s kocarkem co docineni mela, ta poradi asi nejlip. Ale to jsem asi neprisla s nicim novym, co? ![]()
@hartiepa no autem ja nejezdim, tedy nemam ridicak a beztak bych nemela co ridit, jen kdyz pojedeme k mamce do bruntalu, tak autem, a skladat sel pekne, busem jezdit nebudu nanejvis nekdy vlakem, ale je tam stupinek, tak nebudu potrebovat pomoct snad
. Je to polak jo..ale chtela jsrm kocar do 15tisic, a krom abc desingu, ktery je mali jsem nic nepolskeho neobjevila…
@hartiepa no kamaradku ve f-m co ma ditko nemam zadnou… Takze tak, jinak jste vetsinou vsechny s ovy, v ktere porodnici budete rodit?
@hartiepa jinak dorjan jsem mela puvodne vybrany
. Pak abc desing, ale ten je nizky a ma jen 76×38 korbicku… A ten riko nano se mi zda lepe zpracovan, jak ten dorjan, sla jsem ho obhlidnout prave do tesina, a vypadal fakt dobre
.
@lenula29 dorjan byl fajn, ja ale potrebovala prave „chytrejsi“ kocarek, takze po hluboke korbicce sel z domu. Pokud je ten tvuj lepsi, tak neprohloupis. Jen tech recenzi se u noveho modelu jen tak nedockas.
@hartiepa jinak jsem cetla diskuzi a zjistila, ze jedno ditko mas, prave premyslim o porodnici…kde jsou nej, mam vybrane vitkovky… Jen nejsem jeste na 100% rozhodnuta, ale nevim jak dr. Posila pred terminem do porodnice ono jet tam busem a pak tramvaji nebo co tam vubec jede je na pytel, jestli posila az tyden pred terminem nebo driv… Se zeptam ve stredu, jdu na ko
@lenula29 ja jsem byla na Fifejdach a protoze jsem byla spokojena pujdu tam zase. Ja mam tehotenskou cukrovku, takze me posilala mudra do rizikove poradny v porodnici uz asi mesic pred terminem. Jak se posila bezne netusim a navic to bude do jiste miry asi individualni. Nechces rodit ve F-M?
@hartiepa ne nechci, ta porodnice nema zrovna dobry recenze i vic znamich mi rikalo, ze skokojeninebyli, spatne vycistili po cr a pak mala ji celou noc proplakala anikdo za ni nedosel… Si precti tu na emiminu, f-m ma asi 60% zato fifejdy a vitkovky92%, asi se vsude neco najde, ale ja jsem s dobre u fm, takzedojet musim i tak, do ovy to mam asi 20min autema busem asi dyl, ty fifejdy by prave byli bliz… S uanu, bych dosla asi pesky, kdyby me poslali na ko v porodce uz brzy, at nemusim otravovat manzela. Ale jestli na ko pujdu az tyden pred terminem, tak to bude o. k, ty fifejdy mi zas taky kdosi nedoporucoval, primo to porodni odd, odd sestinedeliu, zas, ze je super, no clovek si nevybere… Co clovek jiny nazor. Uvidim, zeptam sedr, kdy me bude posilatdo porodky…
@hartiepa jeste by me zajimalo, jak myslis chytrejsi kocarek
. V cem, to jako spociva, jak to tak stu, tak vsechnyco se tyce funkci jsou stejny skoro…tak nevim
@lenula29 presne jak pises. U kazde porodnice najdes x spokojenych pacientek a x pacientek nespokojenych
Proto rikam jen to, ze jsem na Fifejdach byla spokojena a pujdu tam proto zase.
S tim kocarkem. Je to hlavne ve sportacich. Ty jsou u tech nizsich trid kocarku hrozne neprakticke, spatne se s tim jezdi, spatne se polohuje atd. Proto se tyhle kocarky ve velkem prodavaji po 1 diteti a sportaky jsou nepouzivane. I ja tak dopadla. Ted mam Peg Perego GT3. Hlubokou korbu, autosedacku a tasku mam novou, sportak jety. Cele me to vyslo na cca 11 tisic, je to vlastne nove a potah na sportak si nejspis posleze koupim taky novy.
Jenomze to je zase jenom zkusenost. Dokud si to nevyzkousis sama, tak neuveris. Navic prvomaminky vidi jenom hlubokou korbu a sportak neresi
Jen pro priklad - muj syn je narozeny na konci cervence a v hluboke korbe byl 8 mesicu. Sportak potrebuji mit v zaloze dodnes a to bude mit 2 roky. Takze sportak je dulezitejsi.
@lenula29 Jak pise @hartiepa tak jsem uz slysela více takových nazoru. Ja zase vybirala at mam hlubokou korbu. Moc se mi libi x-lander, ale mel na nase pozadavky malou korbicku, ale sportak super. Nakonec jsme koupili roan marita, ale tusim ze tu sportovni verzi stejne vymenime. Moje kamaradka ma malou taky v srpnu, no a v unoru uz se ji nevesla do korby a jezdila uz ve sportaku. Tomu ja se chtela vyhnout. Nejlepsi je koupit asi vse zvlast, ale taky jsem volila trojkombinaci. U me to bylo ovlivneno heslem :kdyz ho milujes neni co resit ![]()