Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Norae píše:
@hartiepa nejde o to, ze to nechci zkousknout, ale o to, ze to neni o nejake snaze mit plan B, ale prave o tom, jak vetsina zen dnes premysli. Premysli jako ty - nechava to odbornikum. A proto, ze veri vic odbornikum nez sobe, ma v sobe zakodovany strach, ze to sama nezvladne. A ten strach pak siri kolem sebe, aby na to nebyla sama. Ma tendenci ten svuj strach a nejistotu vtlacit i do dalsi zeny, jelikoz ma pak pocit, ze neni jedina na svete, kdo sebboji. Kdyz pal potka nekoho, kdo ten strach nema, podvedome to nedokaze pojmout, jelikoz je to situace, kterou nezna.To je psychologie a ja to nikomu nevycitam, jen to proste neberu jaoo nejaky argument. A plan B samozrejme existuje, ale nestresuju se tim dopredu a neberu takovou situaci v potaz, pockam az na tu chvili a uvidim, co bude a co mi da vedet moje telo.
Pokud jsi mela tehu cukrovku a jeste i preeklampsii, je jasne, ze s tvym telem neni neco v poradku, de facto jsi nemela fyziologicke tehotenstvi, v tom pripade je dobre, ze jsi to nechala odbornikum. Ja jsem ale zdrava
Jinak, i ja mam v rodine nekolik lekaru, a treba moje sestrenka doktorka me nazory chape a dokonce to byla ona, kdo mi pomohl vybrat si karvinskou nemocnici, kdeco mi tam pozjistovala a tak.
Kdo tady co nečte? ![]()
Hele, Norae, my si tady ale o svém strachu z porodu a nevím o čem všem, s čím ty tak bytostně nesouhlasíš, psát chceme. Takže asi buď pomlč, když nesouhlasíš nebo si fakt najdi diskusi, ve které si budeš mít co říct i o jiných věcech než jsou hadříčky ![]()
@Norae píše:
@hartiepa hele, ja uz pred par strankama psala blanch, ze pokud to chce se mnou resit, tak at napise sz, jelikoz vim, ze to neni server pro takove nazory. Ale stejne to resime tady. U me asi problem nebude. A jasne, ja te neznam, ale ty zas o me vis, ze jsem sebestredna a egocentrickano jo…
Ano, vyjádřila jsem svůj názor na základě tvých příspěvků.
Fakt s tebou končím diskusi a uvidím jestli se vůbec budu mít ještě chuť zapojit. Mám dost celodenní náplně. Rozčilovat se tebou k tomu nenechám.
@hartiepa „to neni o nejake snaze mit plan B, ale prave o tom, jak vetsina zen dnes premysli“ cteni s pochopenim textu ![]()
@hartiepa ja se nepotrebuju bavit o hadrikach, jen jsem chtela zavcasu zmenit tema, protoze mi bylo od zacatku jasne, jak tahle diskuze konci… pokud tohle nedokazes pochopit, tak to se nedivim, ze te to rozciluje. Asi se nedokazes povznest nad vec no a vynasis soudy, jaka pry jsem, na zaklade nekolika vet.
Jste se tu rozjely za dobu, co jsem si odskocila do prace ![]()
@laurela presne jak rikas, dokud jsem o ni nevedela, byla jsem v klidu a pak jsem chtela, kdy uz o ni budu vedet. A ted? Kdyz o ni vim, tak proc se sakra nehybe ![]()
@hartiepa ja s tebou souhlasim
ja sama asi si dam epidural, uvidime jake to bude. Jen asi budu chtit at mi malou nechaji u me na brichu, ten bonding. Samozrejme, kdyz bude vse v poradku a bez komplikaci, jinak vse necham na pomoci
jsem prece zdravitnik tak nemuzu jit proti systemu ![]()
@Norae uz toho nechte.
Problém je, ze my si stojime za svym a ty za svym. Obe strany se negativne vyjadrily k te druhe a basta. @hartiepa se jen vyjadrila jaky ma k tomu nazor, co jsme spolu resily, tak opravdu nemusis hned stekat a hned ji to vymlouvat. Ty se taky k nam vyjadrujes a nikdo se nevzteka, proste mame vsechny sve nazory.
Taky mam kolegyni, studovaneho cloveka, a ta nenechala svou dvouletou dceru ockovat. Taky si o ni myslime ze je mešuge ale je to jeji vec a rozhodnuti. Taky se nikdo nesteka a nepere za sve nazory ![]()
TAKZE KLID ![]()
@Blanch89 nic proti, ja psala celou dobu klidne, trpelive vysvetlovala, hartiepa na me zacala utocit. Proste nekdo, kdo rodil s epiduralem a protrzenou vodou a jeho zkusenosti jsou pro me naprosto bezpredmene, o nicem nevypovidaji. Takze ten „klid“ pis nekomu jinemu..
@Norae ty jsi proste neskutecna. Ja na rozdil od tebe mam zkusenost. Vlastni. Ty si fantaziruj dal. Idealni by bylo abys nekritizovala - viz. epino balonky. Tvuj nazor je dulezity pro tebe.
@Blanch89 diky za zastani ![]()
I @Blanch89 ja uz o vikendu uvazovala co se deje, protoze mlada dama si cely den chrnela. Kdyz dostala ultimatum, ze ma hodinu a pak budu vymyslet co podniknout, tak si vzpomnela
Dacanka jedna. Za odmenu me kopala vcera celou noc snad vkuse. Ona zevnitr - bracha, ktery nemel spani zvenku ![]()
@Blanch89 jo tak, takze kdyz nekdo porodil dite ma patent na to jak funguje porod? Co je to zase za blbost? a kdyz uz, ona to dite neporodila, porodili ji ho doktori.. jeji zkusenost je vzhledem k tematu prirozeneho porodu stejne hodnotna asi jako kdyby rodila cisarem..
@hartiepa masiruji ti pekne nervy.
me v sobotu rozcilila od pritele sestra a evidentne to nasralo i malou, tak kopala jak silena
no a v noci nas prohanel od pritele maly syn - prujem. Tak jsme se asi nikdo nenudili
ty si pouzivala ten balonek epino?
A ty epino balonky jsem zas kritizovala kde? ja napsala, ze jsou urcene zenam, ktere si neveri, na to taky existuje milion studii, ze je to psychicka pomoc, protoze to jak se bud chovat hraz jako sval se projevi az primo u porodu. A hraz stahuje stres, takze jak si zena diky balonku vic veri, hraz je uvolnenejsi a predchazi se tak poraneni.
@Norae píše:
@Blanch89 jo tak, takze kdyz nekdo porodil dite ma patent na to jak funguje porod? Co je to zase za blbost? a kdyz uz, ona to dite neporodila, porodili ji ho doktori.. jeji zkusenost je vzhledem k tematu prirozeneho porodu stejne hodnotna asi jako kdyby rodila cisarem..
Ty si nedáš pokoj? Co já jsem kdy vypovídala o přirozeném porodu? Já jsem odpovídala na otázky ohledně mého porodu.
Tobě jsem napsala jedinou věc - opakuji se, že porod nemusí probíhat tak, jak si ho naplánuješ. A tvoje reakce je taková, že se do mě neustále obouváš. Podle tebe jsem evidentně kravka, která ani vlastně nerodila. Tvůj názor mě ale nezajímal předtím a nezajímá mě ani teď.
Už mi laskavě dej pokoj. Jenom tady děláš vlny.