TP srpen 2014 Ostrava

• Fotoalbum (13)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4986
1.5.14 15:20

@laurela na ogtt jsem byla uz 3× a v tom Mephacentru to je fakt prijemne. Uvidis sama.

@Norae kazdy chlap je jiny. Muj manzel byl z prvniho tehotenstvi vedle. To jsem se jenom zhluboka nadechla a uz byl u me - co mi je, jak mi je, co potrebuju… Povidal si s brichem, hladil ho, nad postylkou v porodnici denne na navsteve brecel… A to on je byvaly vojak, drsnak. Tentokrat po me pes nestekne :nevim: On tem „plod“ je hrozne nehmatatelny. Ani spousta zen si neumi takove miminko predstavir, zosobnit. Po porodu bude najednou doma male, ruzove, bezbranne mlade a bude to hned neco jineho. Urcite to bude v pohode. Jen my jsme ted nadopovane hormonama a precitlivele :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2578
1.5.14 20:16
@hartiepa píše:@Norae kazdy chlap je jiny. Muj manzel byl z prvniho tehotenstvi vedle. To jsem se jenom zhluboka nadechla a uz byl u me - co mi je, jak mi je, co potrebuju… Povidal si s brichem, hladil ho, nad postylkou v porodnici denne na navsteve brecel… A to on je byvaly vojak, drsnak. Tentokrat po me pes nestekne :nevim: On tem „plod“ je hrozne nehmatatelny. Ani spousta zen si neumi takove miminko predstavir, zosobnit. Po porodu bude najednou doma male, ruzove, bezbranne mlade a bude to hned neco jineho. Urcite to bude v pohode. Jen my jsme ted nadopovane hormonama a precitlivele :andel:

tak to jsi napsala velice výstižně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
1.5.14 20:39

@laurela neni nad vlastni zkusenost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
1.5.14 20:49

Hold u chlapu se nic nedeje. Jim hormony nelitaji :P ale zena ta se zmeni, uz nikdy neni takova jak pred… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
1.5.14 21:25

@Blanch89 Amen!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2578
2.5.14 11:18

Ahoj holky tam mam po cukrovce, v tom mephacentru je to fakt dobre, že te nenechaji v čekárne ale v te místnosti pro tehule, tak jsem to na tom gauci celé prospala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
2.5.14 14:15

@laurela tak super. Já tam byla s dalšíma pěti lidma, ale četla jsem si časopisy a uteklo mi to tam nejrychleji ze všech ogtt, které jsem podstoupila. Tak teď držím :palec: na dobré výsledky, ale pokud nemáš výraznou nadváhu, cukrovku v rodině a nevím co ještě, tak by to měla být jenom formalita ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
2.5.14 14:26

@laurela tak to je super, takove pohodli.
@hartiepa moji rodice maji oba diabetes II. ale par let a zvyseny. Uz jim je 60let, tak je to spise ten starecky. Ani me nenapadlo, ze bych mela mit predispozici k gestacnimu diabeu, kdyz ani potize ted nemam :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2578
2.5.14 16:54

@Blanch89 a kdy jdes na tu cukrovku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
2.5.14 17:42

@laurela ja jdu az za tri tydny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
2.5.14 21:48

@Blanch89 potíže nepociťuješ. Já žádné nemám dokud nevytáhnu glukometr :twisted: Určitě nejsem odborník na diabetes, ale řekla bych, že v 60 je na stařecký ještě brzy, ne? Navíc i stařecký diabetes bych brala jako predispozici. Taky záleží na tom, jestli máš 50 kg, živíš se zeleninou a rybami a aktivně sportuješ (přehnaně řečeno, samozřejmě). Každopádně držím :palec: ať si můžeš sladit i zbytek těhotenství ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
3.5.14 06:34

@hartiepa tak 50kg nemám, mám sice teď 74,75 ale k výšce jsem na tom stále dobře, nikdy jsem mezi tlusté lidí nepatřila. tím samozřejmě nevylučuji že se mě to nemůže týkat. já celý život se držím, abych nepřibrala. určitým způsobem si myslím, že mám druh uchylky že mám strach přibrat :mrgreen: jsem typ co sežeru přiberu a už těžko zhazuju. možná mě odsoudite ale i jako těhotná to řeším, co 3hodiny jídlo, sladké když mimi fakt chce :mrgreen:
no tak snad testy dopadnou dobře a hlavně ty se drž, protože pokud jsem správně pochopila tak diabetes máš. není to nic lehkého :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
3.5.14 07:02

@Blanch89 to že se držíš je nejlepší způsob, jak se pokusit i eventuální predispozice neproměnit v cukrovku. Ono není zaručeno, že pokud budeš žít „zdravým životním stylem“, tak cukrovku stejně nedostaneš. Můj táta cukrovku měl, takže to mám 50 na 50 jestli ji budu mít taky. Prozatím jsem „jenom“ u těhotenské cukrovky, takže to není žádná hrůza, ale vztyčený ukazováček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
3.5.14 09:11

@hartiepa kdyz se v zivote nebudu drzet budu tlusta jak becka :lol: a dostanu ji na 100% a k tomu budu mit cevy plne cholesterolu :mrgreen:. Hold rodinne dispozice jsou za trest. Tak aspon se nepreziram, jim hodne ovoce, zeleniny, jim pravidelne, tak mam dobry pocit ze sebe i z toho ze mimi ma to nejlepsi. S5ejne pred tebou smekam, protoze to musi byt tezke pro celou rodinu. Kamaradka ji ma od malicka a obdivuji, jak to zvlada (musi)…
Jak vidim spoluzaky od meho brachy ze ve 40 maji vysoky krevni tlak nebo cholesterol a chodi pro leky, tak nevim, co si myslet. Dnesni doba je narocna. Prilis nezdravych potravin, uz se nestravujeme jak kdysi nase babicky, mnoho stresu a nehybeme se, protoze neni cas. Ve vysledku si stejne neco za zivot vypestujeme a ten, kdo je cely zivot zdravy, je nejstastnejsi clovek, ale takovych uz je mizive malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
3.5.14 18:34

@Blanch89 máš k tomu dobrý přístup :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie