Termín porodu - srpen 2017

• Fotoalbum (25)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.1.17 09:55

Ahoj holky :mavam:, pokud můžu, ráda se k vám také přidám, zatím s TP 11.8.2017.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
19.1.17 11:14

Já byla dneska na kontrole, termín mám oproti ostatním dřív - 2.8. Doktorka dělá jen UTZ hrazené pojišťovnou, ale jelikož nemohla najít srdíčko, tak jsem toho človíčka na UTZ viděla, krásně se tam hemžil :) V pondělí jdu na screening.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.17 11:33

@ZuzkaLj Ahojky, máme zatím stejný termín porodu 11.8 a taktéž jdu 2.2 na screening :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
19.1.17 15:00

@sarkapifkova Ahoj Śári, vitej mezi nami. Prvni miminko? Koukam, ze si tady nova, tak jestli si chces vic popovidat, tak do zprav, tady se ti to po 10 přispevcich zablokuje, muzes dat jako zacatecnice jen 10 prispevku denne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
19.1.17 15:04

@stanka88
Ahoj, gratuluji. Ja mam termin 6.8., také prvorodicka :) a takze z Prahy :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.17 15:16

@vavsar ahoj, už třetí ;-) mám syna 8 let a dceru 7 let, teď do třetice čekáme tedy třetí mimi s jiným partnerem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
19.1.17 15:18

@sarkapifkova Važne? Wow, tak to jsi zkusena maminka. :) ja vubec netusim, co me ceka :( a docela mam i obavy. Dneska jsem byla rano v Lidlu, abych si koupila neoc pro miminko, nevim, jaky pocet, tak jsem radeji vsechno vzala dvakrat :) myslim jako povleceni, prosteradla dokonce 4×.. nekdo mi rikal, ze staci dve, ale ja jsem takova, ze radeji vic nez min :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.17 15:30

@vavsar a v jakém týdnu jsi? U prvních dvou deti jsem kupovala snad hned po zjištění pozitivního testu :-) Po 7 letech mi to přijde opět jako poprvé… :) mám páreček a teď bych si přála holčičku tak uvidíme :-) 2.2 jdu na screening a to budu 12+6tt tak třeba tam pohlaví půjde už vidět, i když je nejspíš ještě brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
19.1.17 15:32

@sarkapifkova
Jsem dneska 11tt+5. A na screening jdu v pondeli, takze budu 12tt+2. Snad tam taky bude neco videt. Prejeme si s partnerem holcicku, ale kdyz to bude chlapecek, nebudeme se vubec zlobit. Jmena mame vybrana :) A na tom screeningu me ceka co? Urcite vis. Uz mi brali 2 tydny zpet krev. Budu rodit u Apolinare :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.17 15:58

@vavsar to je ultrazvukové vyšetření kde se zjišťuje riziko Downova syndromu a dalších postižení právě s kombinací i s odběry té krve. Také tam probíhá měření miminka a údajně by se podle tohoto ultrazvuku měl stanovit takový nejpřesnější termín porodu, v pozdějším stádiu těhotenství jak je miminko větší se už prý hůře mění, tak to tedy bylo vždy řečeno mě. Já, ačkoliv mám TP zatím 11.8, budu rodit určitě dříve, vzhledem k vysokému tlaku. Dokrot mi říkal, že nejspíše kolem 37-38.tt, nejspíš mě bude čekat opět vyvolání porodu, ale nebudeme raději předbíhat :). Jsem dnes 10+5 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
19.1.17 16:12

@ZuzkaLj Ano, bohužel :,( díky tomu vím že vyhráno budeme mít az miminko budu držet v naručí, živý a zdravy. Mám obrovskou radost ze se nám zadarilo hned takhle brzy, také mi to pomáhá a po dlouhe době jsem to zase ja.
No tak to jsem ráda že v tom nejsem sama :D také vypadám jako 6 měsíci :roll: Jen se děsím toho jak to bude pokračovat, abych se vešla ještě do dveří 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
20.1.17 12:31

Ahojte holky, taky se přidávám dnes jsme v 10tt srdíčko bije a budu se objednavat na screening snad bude vše v pořadku, je to mé 1 vní těhu takže také budu se vším bojovat :-) přeji vám mnoho štěstí a radosti :-) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
22.1.17 21:05

Holky já mám termen 11.8. a můj doktor mi neuděla ani jedno vyšetření srdíčka a taky mi neřekl ještě termín kdy mám jít na velký sqreening 8o
nevím jestli si já musím všechno hlídat nebo jak??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
23.1.17 09:32

@pibik Máš nárok na 3 ultrazvuky, to platí pojišťovna. První dělá většinou tvůj „obvodní“ gynekolog kolem toho 7. týdne, aby potvrdil, že bije srdíčko. Druhý UTZ je tzv. „velký“, dělá se ve 20. týdnu, kontrolují se orgány, měří se velikost atd. Většinou se posílá na „vyšší“ pracoviště, kde majjí lepší zkušenosti a lepší přístroj. To dostaneš žádanku. Třetí UTZ se dělá tuším kolem 32. týdne, taky kontrola velikosti mimina, průtok pupečníkem atd. Další si pak může pro kontrolu dělat porodnice před termínem.
Pokud chceš screening ve 12. týdnu na vývojové vady (což je ultrazvuk a testy z krve) a nemáš nějaký problém nebo zátěž v rodině, tak si ho platíš sama a musíš se i sama někde objednat. Podle toho, co tu holky obecně píšou, tak spousta gynekologů o tom ani neinformuje, musíš si to ohlídat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
23.1.17 09:37
@barbuchablond píše:
@pibik Máš nárok na 3 ultrazvuky, to platí pojišťovna. První dělá většinou tvůj „obvodní“ gynekolog kolem toho 7. týdne, aby potvrdil, že bije srdíčko. Druhý UTZ je tzv. „velký“, dělá se ve 20. týdnu, kontrolují se orgány, měří se velikost atd. Většinou se posílá na „vyšší“ pracoviště, kde majjí lepší zkušenosti a lepší přístroj. To dostaneš žádanku. Třetí UTZ se dělá tuším kolem 32. týdne, taky kontrola velikosti mimina, průtok pupečníkem atd. Další si pak může pro kontrolu dělat porodnice před termínem.
Pokud chceš screening ve 12. týdnu na vývojové vady (což je ultrazvuk a testy z krve) a nemáš nějaký problém nebo zátěž v rodině, tak si ho platíš sama a musíš se i sama někde objednat. Podle toho, co tu holky obecně píšou, tak spousta gynekologů o tom ani neinformuje, musíš si to ohlídat sama.

ale pokud jsi u VZP tak ti na screening ve 12tt přispějí 1000, stačí ta dojít s účtenkou :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí