Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem se dneska objednala na gyndu na pátek, ale spíš jen kvuli registraci, začnu chodit k novému lékaři. Jsem zvědavá, jaké to je být těhotná v ČR.. Syna jsme pocali i jsem rodila v zahraničí a maximálně mi vyhovoval tamní přístup.. Na kontroly se chodilo co 2 měsíce. Těhotenská prukazka se vydávala az po 5 měsíci.. Na první KTG jsme měla jít až 30.12. (termín jsme měla na 11.1.) ale to jsme ani nestihli, bo se narodil 26.12. Obávám se, ze tady kvůli věku (37) budu u dr asi co chvilka..
A kolik je vám holky?
Rekla bych ze budes muset o poznani castejs no 😅 zas aspon ma clovek lepsi pocit ze je hlidany. me je 29 a tohle bude prvni dite
a co ze si se rozhodla vratit? takhle s ditetem menit stat ide bydlis zni narocne ![]()
@Ssfr85 tady muzes a nemusis chodit casteji zalezi na tobe ono ty screeningy jsou dobrovolny a plati se takze je na tobe jestli je absolvujes a stejne tak test na cukrovku…a pak taky zalezi jestli bude vse ok tak te hnat kazdy mesic na kontrolu taky nemusi:) me je 33 a dceru jsem mela ve 30 a kvuli komplikacim jsem chodila na kontroly fakt casto😅
@njn19999 manžel měl v zahraniční práci, pracovní smlouvu na 3 roky.. Ta skončila, tak jsme se vrátili.. ![]()
Ahoj holky, mohu se přidat? Taky bych měla mít termín 6.2. podle kalkulačky emimina😁. Jdete někdo též příští týden na první prohlídku🙂?
Ahojky, já bych se k vám s dovolením také přidala ![]()
Je mi 37 a máme doma 2r2m raráška. Kvůli mému věku jsme druhé mimčo nechtěli moc odkládat a říkali jsme si, že i vzhledem k tomu, jak málo se potkáváme v ložnici, to bude nějakou dobu trvat, partner bývá pracovně hodně pryč… no dušička si asi řekla, že ví bůh, kdy zase bude příležitost a chopila se toho hned první měsíc, co jsme se přestali chránit ![]()
Zjistila jsem to včera, když jsem si instalovala do mobilu novou apku na sledování menstruace a po zadání data poslední ms mi to oznámilo, že mám 6 dnů zpoždění
přitom už týden všechny svoje nálady svádím na PMS
udělala jsem si test a tam krásná dálnice
Tak já jí jdu zase odinstalovat ![]()
TP podle MS 7.2.2024.
Jsem zvědavá, jaké následující měsíce a roky budou. Asi docela náročné, protože syn je náročnej sám o sobě, takové malé turbo torpédo, s tendencí ventilovat emoce plácáním do lidí, takže už abych začala zjišťovat, kde se kupuje brnění pro novorozence ![]()
@Claire1991 @Callista ahoj holky moc gratuluju
![]()
@Claire1991 Ja jdu pristi tyden v pondeli to budu 6+3tt a doufam ze uz bude videt i srdicko
ty jdes kdy?
@Callista Ja mam dceru hyperaktivni ale detska skupinka tomu dost pomaha a me je lip a i doma je to pak lepsi:) tam se hodne vyradi🙏 neuvazujes dat syna treba na par dni v tydnu za detma? Dcera jde od zari uz do normalni skolky tak by tam mohla chtit i spat ted to zatim neproslo😄
@snehurka000
Moc děkujeme, čekali jsme něco přes 4roky, tak je to pro nás oba velký zázrak
.
V pondělí budu myslet
, to už by mohlo jít vidět ❤️ 🍀. Já pujdu ve středu, též bych měla být 6+3
Příspěvek upraven 07.06.23 v 12:49
Ahoj holky, gratuluju k pozitivním testům
chtěla jsem se zeptat, máte už nějaké priznaky, nebo to přijde později? Děkuji ![]()
Dekuji😘. Záleží ve kterém jsi týdnu🙂. Ve čtvrtém můžeš být bez příznaků nebo podobné pocity jak před ms bolest podbřišku a prsou. Já jsem teprve v polovině 5. ale zdá se mi, že mám čich jak vlčák 😅
@Claire1991 mě přijde, ze mě právě čich naprosto opustil
zato manžel cítí všechno
takze to převzal asi za mě.. ![]()
Díky. Určitě nějakou dětskou skupinu zvažuju, ale v pěší dostupnosti žádnou nemáme a partner je s naším autem často pryč. Navíc by to musela být asi něco jako lesní školka, obávám se, že v uzavřeném prostoru by ostatní děti moc mydlil. Ale určitě budeme zkoumat, jestli jsou nějaké možnosti, jak to udělat, hlavně až se budu kulatit a nebudu stíhat jeho zběsilému tempu ![]()
Doufám, že mě na utz vezme doktorka za 2 týdny, to budu 7+0.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, gratuluju k pozitivním testůmchtěla jsem se zeptat, máte už nějaké priznaky, nebo to přijde později? Děkuji
Zatím nic, co si pamatuju z prvního těhu tak asi jako první jsem začala cítit prsa. Doufám, že se stane nějaký zázrak a nebude to tentokrát tolik intenzivní, protože syna stále dost kojím. Při prvním těhu mě bolelo snad i jen když se mi na ně partner podíval ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, gratuluju k pozitivním testůmchtěla jsem se zeptat, máte už nějaké priznaky, nebo to přijde později? Děkuji
Já zatím nic nepocituju, občas poboliva břicho jako před menzes.. Jinak prsa mám asi věští, ale to se těžko určí, syn (necelých 18m) si ještě 1× denně a nad ránem dává mléko..
Já jsem dneska dle kalkulačky 4+2.. V pátek jdu k dr, ale jen proto, ze měním lékaře. Takže se bude jednat spíše o vstupní prohlídku.. Pak ze mi dá termín tak za 14 dní..
A jaké budete, holky, užívat vitamíny? Já u prvního měla Chytré miminko, tak ho budu asi zobkat i tentokrát..