Poradna duly
Jana Čurdová
To netuším, zkus se podívat na ty originální studie, kdy to podávali.
V tom článku jsem zahlédla něco jako „early pregnacy“, takže asi spíš dřív.
Musím říct, že si ten začátek těhotenství užívám tentokrát klidněji než minule. Částečně asi proto, že vyčerpáním nemám ani sílu na nějaké stresy
Ale asi i ta zkušenost, že minule bylo vše ok, bylo mi celou dobu dobře, s minimem symptomů (třeba moje "těhotenské chutě " se projevily jen tak, že jsem přestala mít chuť na čokoládu, smažené se mi už uplně příčilo a nejvíc jsem toužila po čerstvém ovozelu a celkově zdravých věcech). Tak je tam asi větší důvěra v to tělo, že to zase zvládne dobře.
Ale přiznám se, že zase půjdu na Panoramu. Byla jsem už předtím, to jsme na tom byli finančně lépe, tak jsem si dala kompletní. Teď asi půjdu do té základní, ale osvědčilo se mi to jako dobrá investice do klidu. Hlavně když pak na velkém ultrazvuku ve 24.týdnu něco změřili blbě a děsili mě, že dítě bude mít buď downa nebo díru v srdci. Tak jsem to snášela mnohem lépe, když jsem věděla, že downa určitě nemá a tak holt v nejhorším díru v srdci zašijou, až se narodí. Naštěstí den poté udělal utz někdo zkušenější a naměřil hodnoty uplně správné. Ale bez té Panoramy bych za těch 24 hodin asi zešílela.
@Callista Ahoj, co je Panorama prosím?
A koukám, že se ptám druhá, pardon, kvůli reklamě jsem myslela, že jsem na konci diskuze ![]()
Neinvazivní screening na genetické vady, jako je downův syndrom a další. Je to mnohem přesnější než to co se dělá všem. Dělá se to snad už od 10.týdne odběrem krve od matky, oni z té krve odseparují buňky dítěte, které tam jsou taky, a ty analyzují. A mimochodem taky sdělí pohlaví dítěte, pokud o to rodiče mají zájem.
Jsou různé značky, co to dělají, ale na té panoramě jsem byla předtím a mám k ní důvěru.
Ale asi počkám, jak dopadne 1.screening, protože žiju v Anglii a pokud by dopadl špatně, tak to tam snad dělají na pojišťovnu (i když nevím, jakou značku používají).
Cenově je to myslím nějak mezi 10 a 15 tisíci, podle rozsahu.
@Callista zajímavé, dekuju, o tom jsem nikdy neslyšela. Zítra se na to poptám doktora 🙂 🌹
Ja to znam pod tim nazvem NIPT a ze se to dela jako alternativa k odberu plodove vody kdyz dopadne 1.screening nejak spatne tak se doporuci ta plodovka nebo NIPT kterej si ale musis hradit…bohuzel to neni levna zalezitost😔
Ahoj
tak dneska mi přišel druhy výsledek hcg. V pátek bylo 190 a dneska 578. Tak doufám, že bude vše v pořádku ![]()
Nebolí vás taky někoho vaječník?
Mám to už od včerejška a docela mě to znervozňuje, kontrolu mám až za týden.
Pamatuju so, že něco takového jsem měla už v prvním těhu, ale nevím, jestli tak silné.
Ahoj holky, taky se k Vám přidávám ♥️ ale ještě to je citlivé. V březnu jsem prodělala ve 14 TT potrat (zřejmě covid, který jsem chytla v práci).
Dnes jsem 6+2 a už bylo ♥️ nečekala jsem, že tak rychle otěhotním 🙊 ale jsem ráda, že se tělo dalo kupy. 🙏
Od zítřka jdu na rizikové, protože pracuji v sociálních službách (romové, uprchlíci,…) a nebudu riskovat další virózy, infekce a tak.. další kontrolu mám 3.7. 🙂 🍀
Ahoj holky, gratulace všem
já jsem dnes po 1. UZ. Srdeční ozvy jedou, tak se mi ulevilo… dnes tedy 6+4
@Callista
Mám stejný problém, taky mě od začátku občas dost zabolí. Člověk hned myslí na mimoděložní že? Ale věřím, že to bude dobré, musí 😁 🍀!
@Sandra222
Ahoj Sandro, držím pěsti, ať je teď už vše v pořádku
. Chápu, taky dělám v sociálních službách a momentálně dobírám starou dovolenou a pak na nemocenskou. A 3.7. se pak ozvi😉 🍀
@Lenkalin
Moc gratuluji
👏. Mě to čeká zítra 😅
@snehurka000 To je skvělé, moc gratuluju