Poradna duly
Jana Čurdová
@Katerina997 jak je stará?
moje bude mít snad v době porodu čerstvé tři. Já jsem byla objednána teď na pondělí protože se už snažíme rok a na ten podzim jsem potratila, tak jsem brala gynprodyl. Tak jsem tam volala a dali mi termín až 10.7.. Dr. mě trochu zaskočila tím, že je blbost abych byla těhotná. Ale testy jsou jasně pozitivní a krev z patka 200 a zítra jdu ještě jednou. Taky bych raději šla dřív ale prvně jsem na dovče já a pak oni ![]()
@Housenka2021 malé je 13 měsíců, Takze v době porodu ji jeste nebudou ani 2, Tak bude asi velká sranda 😃 😃
Ahaa, tak to Jo, ale mozna je ta pozdější kontrola lepší, když jsem byla těhotná s dcerkou, tak jsem byla na kontrole někdy kolem 5.-6.týdne a samozřejmě jeste nebylo srdíčko, Takze doktor mě děsil, jak se to porad nemusí dobře vyvinout apod
Ale tedy čekat do 10.7. bude hoodně dlouhé, ale verim, že bude urcite vše v pořádku 🙏🏻 😍
@Katerina997 no tak to budete mít doma veselé 😀 ale ono si to nějak sedne ![]()
Já jsem právě u druhého byla asi brzo a pak jsem litala po špitálech aby to buď našli nebo hrozilo mimoděložní, sice se nakonec našlo ale špatně to dopadlo. První dcera měla dvojče ale to zamlklo v 9. týdnu. Takže se teď fakt bojím a vadí mi, že to prostě nejde nijak ovlivnit. Já mám teda v plánu si za 14 dni udělat ultrazvuk v práci
![]()
@Housenka2021 Jojo, bude to zábava, ale přesně, ono si to sedne. Zase k sobě aspoň budou mít děti blízko 😊
Tak to verim, ze se po minulých zkušenostech bojíš, ale jak říkáš, neovlivníš to.
No tak jestli máš možnost si udelat ultrazvuk, tak je to super 😃 😃
@Katerina997 to jo, já jsem chtela děti od sebe dva roky ale tak člověk plánuje
a chtěla by jsi páreček nebo aby to byly ségry? ![]()
Naštěstí tu možnost mám. Nejraději bych hned ale raději počkám 😀
@Housenka2021 já jsem původně chtela věkový rozdíl aspoň 2,5 roku, ale do mých plánu vstoupila partnera biologická léčba ekzemu, která ma trvat 2,5roku a během ní bych nesměla otěhotnět a když bychom se začali snažit až po léčbě, tak by bylo mezi dětmi třeba 4-5 let rozdíl a to jsem řekla, ze opravdu nechci (nechtěla jsem se vracet do práce a za chvíli zase odcházet 😃), tak jsme si řekli, ze to rychle zkusíme, než nastoupí na léčbu a bud to vyjde nebo ne 😊
A jestli to bude kluk nebo holka je mi asi jedno. Když to bude holka, tak bude vše jednodušší, když uz mam s holčičkou zkušenosti a plus mame samozřejmě plno holčičich věci a hraček 😃
Co ty bys raději? 😊
@snehurka000
Držím palce k té dnešní kontrole
🍀. Dej pak vědět 🙂.
@Katerina997
Nechci vám nějak skákat do diskuze🙂. Jen jsem se chtěla zeptat, když má muž docela silné ekzémy, brala jsi nebo budeš brát něco v těhotenství? Slyšela jsem, že jsou dobré probiotika. Můj právě na ty ekzémy taky dost trpí, zkusím se na to poptat doktorky🙂. Jen vůbec nevím kdy to začít brát a co přesně 😁.
@Claire1991 v prvním těhotenství jsem brala pouze těhu vitaminy (chytré miminko) a teď beru mamavit, jinak také nic. A dcera (ťukám) zatím ekzém nemá, mela pouze pár týdnů kvasinkový ekzém, ale toho jsme se krásně zbavili. Atopák nemá vůbec 😊 ani jsem neslysela, ze by probiotika mohly pomáhat, tak když o tom zjistíš neco vic a potvrdí ti to doktorka, urcite dej vedet a taky o něčem popremyslim 😃
Ja jsem hrozny lajdák celkově na brání vitamínu, jediný, co jsem vždy vydržela brát byly prave těhu vitaminy 😂
Udivilo by mě, kdyby o tom doktorka měla nějaké informace. Oni se v těchto věcech většinou moc nevzdělávají, lepší je podívat se online na výzkumy.
Tady je to shrnuté, s odkazem na zdroj.
@Katerina997
To je fajn, že je dcerka zdravá a ekzém jí netrápí
👍. Bavily se o tom holky v jedné skupince, kde jsem, že je to fajn, právě na předcházení ekzémů, tak jsem pak googlila a pár článků jsem našla, že je to dobré. Ale moje doktorka moc na tyhle „alternativní“ věci není, tak nevím co mi řekne, ale zeptat se zkusím😁. Ono, někdy se může člověk stavět na hlavu a všechny vlivy stejně nezměniš no. My jsme z Ostravska, takže už to asi taky dělá svoje 😂 🤦♀️. Ale hlavně jsem šťastná, že po letech zadařilo ❤️ ![]()
@Callista
Moc děkuji
👍. Taky myslím že vliv to má. A probiotika se berou asi ke konci těhotenství že?
@Claire1991 @Callista můj doktor tohle prave taky moc neřeší, ten mi napíše kyselinu listovou a řekne at tehotenske vitaminy vyhodim, ze je to zbytecne, Takze předpokládám, ze o ekzemu tuplem noc nedoporučí😃 ale, co se tyče vyšetření v těhotenství, tak je to kapacita 😊
A třeba dětská MUDr také o kvasinkovem ekzemu nic nevedela, ta mi řekla at malou mazu linolou a promašťuju, nicméně kvasinka se musí vysusit 😃
@Katerina997 tak to chápu, že jste do toho šli hned, taky bych raději blíž k sobě než třeba až 5 let.
Já jsem u prvního moc chtěla kluka a je to holka 😀 a teď to nějak vůbec neřeším. Asi to přebíjí to aby to vůbec vyšlo ![]()
@Housenka2021 já jsem si i říkala, ze kdyby se to teď nepovedlo, tak by malá nejspíš nakonec byla jedinacek, ze bych proste později druhé nechtěla 😃 Takze jsem ráda, ze jsem otěhotněla a presne, je jedno co to bude, hlavne, ze bude zdravé 😊
Ja jsem první chtela asi spis holčičku a to se povedlo, ale bylo mi to také jedno, jen vnitřně jsem to v sobě tak mela, ze ta holcicka by byla asi trochu lepsi 😃
Holky tak mam velkou radost je tam kde ma byt a srdicko bylo krasne videt♥️
uff spadl mi velky kamen ze srdce jakej jsme mela strach jestli je tam kde ma byt a ne nekde treba ve vejcovodu🙏 🍀jeste ze sel ma zel se mnou jak me z tech nervu ylo spatne a kdyby bylo neco blbe asi se tam dneska slozim jak nervy pracovaly🙈 jak ma clovek jednou spatnou zkusenost tak i vetsi strach pred kontrolama ![]()