Trable s příjmem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lucie_Sx píše:
Problem je v tom, ze v pripade opravdovyho pruseru je pomoc statu totalne mizerna, nepromyslena a nesystemova.Co se tyce „normalnich“ lidi, tak si uvedom, ze s iq 80 nebo kolik nic z toho, co pises, proste z logiky veci nedas.
Musi byt mizerna, protoze to jinak nejde. Jinak by pak kazdy chtel tu „nemizernou“ pomoc.
Lide s podprumernym intelektem vesmes delaji to, co vidi kolem sebe a co se nauci v mladi. Tzn kdyz se stane normalem, ze lidi nedostavaji davky a nespolehaji se na stat, budou si delat jen tolik deti, kolik zvladnou uzivit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HappyPotato píše:
Musi byt mizerna, protoze to jinak nejde. Jinak by pak kazdy chtel tu „nemizernou“ pomoc.Lide s podprumernym intelektem vesmes delaji to, co vidi kolem sebe a co se nauci v mladi. Tzn kdyz se stane normalem, ze lidi nedostavaji davky a nespolehaji se na stat, budou si delat jen tolik deti, kolik zvladnou uzivit.
To je taková kravina.
- Citovat
- Upravit
@MamkaDouDou píše:
To je taková kravina.
Myslim, ze i nesouhlasny nazor se da vyjadrit slusne. Navic by bylo fajn ho podlozit argumenty.
Ale kazdemu, co jeho jest ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HappyPotato píše:Říct o kravině, že to je kravina mi tedy neslušné nepřijde, dosaď si slovo nesmysl, pokud tě tohle konkrétní slovo uráží. Podívej se do jakékoli ekonomicky slabší oblasti a zjistíš, že porodnost je tam vyšší než v těch bohatších částech. Naprostá většina lidí nepoužívá kritérium finanční schopnosti živit dítě (a i toto je v době proměnné) jako zásadní. A to uvažujeme jen tu část lidí, kteří se rozmnožuje plánovaně nikoli spontánně.
Myslim, ze i nesouhlasny nazor se da vyjadrit slusne. Navic by bylo fajn ho podlozit argumenty.Ale kazdemu, co jeho jest
Ve zkratce v Africe se rodí spoustu dětí a sociální dávky nemají.
- Citovat
- Upravit
@admin píše:
Dobrý den, Alice140důrazně vás žádám o slušnou diskuzi, pokud budete nadále pokračovat v urážkách ostatních uživatelů, Váš profil bude zablokován.
Díky a hezký den,
Viki
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MamkaDouDou píše: Říct o kravině, že to je kravina mi tedy neslušné nepřijde, dosaď si slovo nesmysl, pokud tě tohle konkrétní slovo uráží. Podívej se do jakékoli ekonomicky slabší oblasti a zjistíš, že porodnost je tam vyšší než v těch bohatších částech. Naprostá většina lidí nepoužívá kritérium finanční schopnosti živit dítě (a i toto je v době proměnné) jako zásadní. A to uvažujeme jen tu část lidí, kteří se rozmnožuje plánovaně nikoli spontánně.Ve zkratce v Africe se rodí spoustu dětí a sociální dávky nemají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MamkaDouDou píše: Říct o kravině, že to je kravina mi tedy neslušné nepřijde, dosaď si slovo nesmysl, pokud tě tohle konkrétní slovo uráží. Podívej se do jakékoli ekonomicky slabší oblasti a zjistíš, že porodnost je tam vyšší než v těch bohatších částech. Naprostá většina lidí nepoužívá kritérium finanční schopnosti živit dítě (a i toto je v době proměnné) jako zásadní. A to uvažujeme jen tu část lidí, kteří se rozmnožuje plánovaně nikoli spontánně.Ve zkratce v Africe se rodí spoustu dětí a sociální dávky nemají.
Kdyby sis precetla muj komentar poradne, zjistila bys, ze to byla podminova veta. Tedy ze ta situace by nastala, pokud by byla splnena podminka, kterou jsem uvedla.
Ta podminka splnena neni, tudiz ano, mas pravdu, aktualne ta situace je takova, jakou ji uvadis. Muj muz pochazi z podobnych pomeru, takze moc dobre vim, o cem mluvis. Lide nevalneho intelektu rodi jedno dite za druhym, protoze kdyz je nejhur, stat se postara. Ostatni v jejich socialni bubline to vidi, po nich i jejich deti. Vidi, ze to funguje, tak co by nezili stejne.
Se situaci v Africe bych to nesrovnavala, podminky a mentalita je nekde uplne jinde. Nicmene prokazany fakt je, ze jediny globalni lek na neunosne vysokou porodnost je vzdelani. I v Indii uz vlivem vzdelani a zvysujici se zivotni urovne porodnost pomalu klesa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prvni random clanek co mi vyhodil Google, nemam ted cas.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/…/PMC5929152/
“ because low-income parents believed that financial well-being had little bearing on their ability to raise children. ”
Tohle je prostě známý sociologický fakt.
- Citovat
- Upravit
@topazio a co je ti do toho co já beru nebo neberu?? mám je legálně chlapa jsem doma přiznala a tak není o čem a vůbec se za to nestydím není proč ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@admin dobrý den, jasný chápu jen jsem byla vážně vytočena nemám ráda když se někdo hraje na něco co není a každý umí soudit druhého aniž by se podíval sám na sebe..proč se ty lidi musí na internetu dělat lepším než ve skutečnosti jsou? vulgární již nebudu hezký den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alice140 píše:
@admin dobrý den, jasný chápu jen jsem byla vážně vytočena nemám ráda když se někdo hraje na něco co není a každý umí soudit druhého aniž by se podíval sám na sebe..proč se ty lidi musí na internetu dělat lepším než ve skutečnosti jsou? vulgární již nebudu hezký den
My si tady na nic nehrajeme. Kde bereš tu drzost nás tu urážet. Píšeš tu o nás lži.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alice140 píše:
@topazio a co je ti do toho co já beru nebo neberu?? mám je legálně chlapa jsem doma přiznala a tak není o čem a vůbec se za to nestydím není proč
Přestaň nás tu urážet a psát o nás lži. Nikdo se tu nepřetvařuje. Nevím, kde si vzala, že si hrajeme na to co nejsme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alice140 píše:
@admin dobrý den, jasný chápu jen jsem byla vážně vytočena nemám ráda když se někdo hraje na něco co není a každý umí soudit druhého aniž by se podíval sám na sebe..proč se ty lidi musí na internetu dělat lepším než ve skutečnosti jsou? vulgární již nebudu hezký den
Jak vis, ze se tu nekdo dela lepsim, nez je? Napadlo te nekdy, ze treba jen popisuji realitu? Ze opravdu pro radu lidi je normalni zit takovym zivotnim stylem, na ktery si vydelam? Ze je pro ne bezne pracovat na sobe, aby se oni a jejich rodina meli dobre? Ze pro ne neni normalni brecet, ze mam malo, hledat vymluvy, proc neco nejde, a natahovat ruce pro davky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HappyPotato píše:Se situaci v Africe bych to nesrovnavala, podminky a mentalita je nekde uplne jinde. Nicmene prokazany fakt je, ze jediny globalni lek na neunosne vysokou porodnost je vzdelani. I v Indii uz vlivem vzdelani a zvysujici se zivotni urovne porodnost pomalu klesa.
Vzdelani zpusobi, ze lidi maji vyssi prijmy a radsi to utrati za volny cas, svoje zajmy a svoje investice nez za deti.
Kdezto ti chudi maji hodne deti proto, aby se ty deti o ne postaraly. Prave kvuli absenci vsech davek (Afrika) a absenci pece statu. Ty deti, co preziji, pak tvori rodinu a prijem ve chvili, kdy stari nemuzou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše:jakože ty, co mají všechno, závidí sockám na dávkách jo?
tak určitě
![]()
Já jim závidím tu jejich inteligenci. S ničím si nelámou hlavu. Dopředu neplánují, nemají zodpovědnost. Nepočítají co si ještě můžou dovolit a co radši ne. Žijí přítomnosti. Mají hodně dětí a jsou šťastní. Mají lehčí život.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit