Trápíte se s hubnutím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
660
22.2.16 09:19

@jitka 11 Je fakt, že jsem odolala už 3 den, přítel včera přinesl větrník z oslavy, odolala jsem i dnes ke snídani. Držím se, snad to vydržím. Ono je těžko to někdy dodržovat, když vařím pro druhou polovičku :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
22.2.16 09:49
@Andrejizna píše:
@jitka 11 Je fakt, že jsem odolala už 3 den, přítel včera přinesl větrník z oslavy, odolala jsem i dnes ke snídani. Držím se, snad to vydržím. Ono je těžko to někdy dodržovat, když vařím pro druhou polovičku :,(

Tak s tímhle, že vařím pro všechny, nemám vůbec problémy. To si vezmu jen to, co sním- tedy půlku z dřívější 2násobné dávky. Ale ten večer mi dává zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
22.2.16 09:51

@Andrejizna
A také hodně jezdím na kole, chodím na procházky. Třeba i 10 km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
22.2.16 09:57

@jitka 11 Snažím se chodit pešky do práce, jsou to sice 3 km a pak chodím pešky, bydlím v 10 patře :D Co se týče toho jídla, je to těžké, ale pomáhámi myšlenka, že zítra vstanu možná o nějaký gram lehčí, takže si večer nic nedám :palec: Ale i tak, je to boj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
22.2.16 10:20
@Andrejizna píše:
@jitka 11 Snažím se chodit pešky do práce, jsou to sice 3 km a pak chodím pešky, bydlím v 10 patře :D Co se týče toho jídla, je to těžké, ale pomáhámi myšlenka, že zítra vstanu možná o nějaký gram lehčí, takže si večer nic nedám :palec: Ale i tak, je to boj

A co třeba doma jezdit na trenažéru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
22.2.16 10:23

@jitka 11 Máme garzonečku, takže nevím kam bych to dala, ale za barákem máme krásnou louku s lesem na procházky, tak tam budu chodit asi od začátku března běhat :) Děkuji, teď mi to došlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
22.2.16 10:25
@Andrejizna píše:
@jitka 11 Máme garzonečku, takže nevím kam bych to dala, ale za barákem máme krásnou louku s lesem na procházky, tak tam budu chodit asi od začátku března běhat :) Děkuji, teď mi to došlo :lol:

A nebo si koupit kolo, pokud ho nemáš. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
22.2.16 11:08

@jitka 11 Kolo mám, ale asi koupím kolečkové brusle, dobře se tím prý huben zadek a stehna :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
22.2.16 20:08
@kecak píše:
@zhubnete ahoj, moc bych ocenila, jídelníček nebo rady jak jíst v těhotenství a nepřibrat zbytečná kila. U prvního jsem přibrala 23kg, díky mojí žravosti. Teď jsem na začátku dalšího těhotenství a jsem rozhodnutá se velmi hlídat. [/citace/
Výživa v těhotenství-doporučení(až tolik se neliší od klasického vyváženého jídelníčku): jíst menší porce cca 5× denně, obiloviny-výrobky z nich, těstoviny a pečivo (je to hlavní zdroj energie, sacharidy, vláknina, vitaminy a minerály), doporučené množství cca 5 porcí denně (1 porce=1 krajíc chleba, 1 rohlík, vařená rýže nebo těstoviny 125g. Pečivo a pochoutky jsou vhodné z celozrnné nebo tmavé mouky. Ovoce a zelenina alespoň 5 porcí- 2 ovoce, 3 zeleniny. Maso, ryby, vejce 1-2 porce/den (porce-1 sklenice mléka, 180ml jogurtu, 50g sýra či tvarohu)/(250g masa)/(120g luštěnin-alespoň 2× týdně). Nevhodné: sladké bílé pečivo, tukové pečivo, smažená jídla, tučné a příliš slané sýry, paštiky, salámy, klobásy. Souhrnem by energetická potřeba měla být v těhotenství zvýšena o 200kcal/den (průměrná ep u netěhotné ženy cca 2000kcal/den). Pozor na kl. knedlíky, nadýmají. Zelenina je lépe stravitelná tepelně zpracovaná. Pitný režim: denní příjem 40ml na 1kg váhy.
Dle lékařských odborníků by měl být nárůst hmotnosti v těhotenství:
BMI průměr/před graviditou: 12-16kg, BMI vysoká 7-12kg, BMI obezita 6-7kg.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
23.2.16 16:36

@zhubnete díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
24.2.16 21:25

Treba mi taky poradíte :) mam dve deti a loni se mi podařilo díky cvičení s Jill Michaels zhubnout a zpevnit, že jsem byla se sebou spokojena. Jenže mladší už sel taky do skolky a ja nastoupila v prosinci do prace. Na cvičení už nezbývá tolik čas, navíc přes vánoce jsem zase něco nabrala, ale hlavně co bylo zpevněne jako by zas povolilo. Snažím se jíst pravidelne menší porce, vyřadila jsem Bile pecivo ale porad to nějak nejde dolů. Spis ani nevím co mám pořád jist, chodim na 6 na ráno, před tou šestou se najim, přestávku mam az v 11, ale většinou něco sezobnu i mezitím. Vím že se má jist často ale už nevím co třeba na tu svačinu si dát, bojim se abych nejedla az moc. Snažím se aspon trochu zdrave, celozrnne pecivo, jogurty, ovoce, zeleninu, ovesne kaše..pres týden většinou nemam teply obed, tak pořád planuji co budu jist. Poradi někdo? :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.16 00:14

Stravování při práci na směny

Dobrý den,

mám taky dotaz. Jak by se měl stravovat chlap, který má nadváhu/obezitu, vyšší krevní tlak, a k tomu pracuje nepravidelně na směny, tj. někdy noční 12hod, jindy denní? Má normálně jíst snídaně-svačina-oběd-svačina-večeře dle toho, jak se vzbudí a jak jde do práce, nebo při nočních/odpoledních šichtách jíst něco jiného? Případně v noci už nejíst (asi blbost, co?)? Nejedná se o manuální práci, takže pohyb ani přehnaný výdej energie v práci nehrozí. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
14
6.3.16 13:10
@Anonymní píše:
Dobrý den,mám taky dotaz. Jak by se měl stravovat chlap, který má nadváhu/obezitu, vyšší krevní tlak, a k tomu pracuje nepravidelně na směny, tj. někdy noční 12hod, jindy denní? Má normálně jíst snídaně-svačina-oběd-svačina-večeře dle toho, jak se vzbudí a jak jde do práce, nebo při nočních/odpoledních šichtách jíst něco jiného? Případně v noci už nejíst (asi blbost, co?)? Nejedná se o manuální práci, takže pohyb ani přehnaný výdej energie v práci nehrozí. Děkuji.

Dobrý den,
nepravidelné směny jsou při snaze zhubnou opravdu překážkou.
Ano, stravovací proces začněte od probuzení, přesně tak, jak píšete. Nevím jaký máte režim před a po směně. Ze své vlastní zkušenosti vím, že zvláště při noční člověk nevstává těsně před odchodem do práce a kolikrát nejde hned spát po příchodu z ní. Doporučuji vám soustředit se na rozvržení si dne při denní a při noční tak, abyste:
dostatečně spal (min.7h)
jídla si časově rozvrhl dle „svých“ potřeb
nezapomínal na dostatečný pitný režim
pokud to jen troch půjde, choďte
„Dostatečný“ spánek je velice důležitý a bez něj budete hubnout velmi obtížně. Ve stravování nezapomínejte na ovoce a zeleninu. Jestli vám moc nejede, zkuste ovoce ve formě 100% šťáv(vhodné ředit), zeleninu zapracovanou do hl. jídel (oběd, večeře). Poslední jídlo cca 3h před spaním. Vyhýbejte se sladkým nápojům, pokud si je nemůžete odříct, začněte alespoň s jejich ředěním. Dostatečný pitný režim značí cca 0,03l na 1kg vaší váhy.
Pohyb formou chůze vřele doporučuji. Kdy, kde, jak je na vás. Jestliže se do toho pustíte, začněte pomalu a kratší vzdálenosti a postupně si obojího přidávejte.
Přeji vám úspěšné hubnutí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
6.3.16 13:37
@creaters píše:
Treba mi taky poradíte :) mam dve deti a loni se mi podařilo díky cvičení s Jill Michaels zhubnout a zpevnit, že jsem byla se sebou spokojena. Jenže mladší už sel taky do skolky a ja nastoupila v prosinci do prace. Na cvičení už nezbývá tolik čas, navíc přes vánoce jsem zase něco nabrala, ale hlavně co bylo zpevněne jako by zas povolilo. Snažím se jíst pravidelne menší porce, vyřadila jsem Bile pecivo ale porad to nějak nejde dolů. Spis ani nevím co mám pořád jist, chodim na 6 na ráno, před tou šestou se najim, přestávku mam az v 11, ale většinou něco sezobnu i mezitím. Vím že se má jist často ale už nevím co třeba na tu svačinu si dát, bojim se abych nejedla az moc. Snažím se aspon trochu zdrave, celozrnne pecivo, jogurty, ovoce, zeleninu, ovesne kaše..pres týden většinou nemam teply obed, tak pořád planuji co budu jist. Poradi někdo? :) :)

Dobrý den,
nelekejte se, pokud nejste celoživotní sportovec, je normální, že tělo povolí, když nějakou dobu není formováno. Pokud jíte stejně, jako v době cvičení, můžete vlastně toto cvičení přirovnat k dietě. Tělo má teď klid a ukládá si v obavě, že mu dáte zase někdy záhul. Nevím, jak často jíte, jak máte jídla rozvržena a zda vůbec jíte maso, ryby atp. Ke zpestření jídelníčku mohu poradit různé „zdravější“ druhy pomazánek (využijete i pro děti do školy), zeleninové krémy a koláče, pokrmy z luštěnin a obilovin. Na netu najdete spoustu dobrých receptů.
Držím vám palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková