Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, máte někdo zkušenosti s touto výzvou? Začíná se na 50 dřepech denně a každý den přidává, až se končí na 250 po 30 dnech. Má to nějaký účinek? Nenarostou spíše stehna?
@baaruunkaa píše:
Podle mě budou trpět kolena.
Tak nejak. Ono totiz malokdo umi spravne udelat drep.
@Cuddy Já obecně tyto výzvy nemám ráda, ono jak je moc opakování tak to nutí k tomu aby člověk dělal cvik špatně. Raději udělat párkrát a správně.
@baaruunkaa já osobně jsem to zkoušela a namísto toho aby mi nohy hubly tak mi naopak zmohuznely
tenkrát jsem byla celkem dost naštvaná že to mělo jinej účinek
@baaruunkaa Taky tak, radeji pomalu a dbat na techniku provedeni nez frk frk, hlavne, ze jich udelam 250.
@Laura215 no já dřepovala… ale za jakou cenu. Zadek jsem měla hezkej, ale jednoho dne mi ruplo v kolenu a byla jsem vyřízená další 3 měsíce s ortézou a obstřikama…
Účinek to bude mít takový, že budeš mít unavené svaly a odrovnana kolena. Když už, tak raději dělej dřepy třeba 4 krát týdně a tolik, kolik zvládneš. Svaly si potřebují odpočinout.
Ja si myslím ze je pekna blbost začínat hned na 50, jednou jsem to zkusila a několik dni se nemohla vubec hnout..takze pokračovat další dny fakt neslo.. Radeji bych zkusila jine cviky + par dřepu ![]()
Já znám, že se začíná na pěti a postupně se navyšuje zas o pět a každý ctvrtý den volno. 50 mi přijde na začátek hrozně moc. Jednou jsem to zkusila a dva dny jsem byla jak lemra ![]()
Já četla zrovna předevčírem článek, že dřepy jsou základ.
ALE: měly by se dělat denně, tolik, kolik má člověk let. Takže pokud je někomu 20, tak jen 20 dřepů, když je mu 45, tak 45 dřepů.
Podle mě to logiku má a osobně si myslím, že to úplně stačí. Samozřejmě, že pokud někdo teprve začíná, nikdy necvičil nebo hodně dlouho ne, tak začít klidně i na těch 10 - 15 denně. ![]()
@bambule45 to se mi zdá jako blbost, přece člověk, který má 20 má lepší kosti apod než člověk, který má 45
Holky základní cviky jsou dřep klik shyb dip(klik na bradlech). Toto by měl zvládnout se svou váhou každý a to do minimálně 80 let. Nezáleží na kostech atd to je přežitek. A hlavně proč cvičit jen dřepy když budete mít ruce a prsa záda kničemu?
Kolena vás bolí pravděpodobně a (neurazte se) je to vaše váha a pokud ne tak je to špatná technika což je ještě horší. Váhu a zhubnutí totiž dáte dolů lehce a to pouze a jen a jen jídlem ale techniku tu se musíte naučit.
A hlavně určitě vám nenarostou velké svaly ano budete pevnější možná se vám budou zdát nohy větší ale tím jak zhubnete tuk na 14% aspon tak ty nohy budou krásné a vo to jde.
nebejt jen hubená anorektička ale bejt jako holky co dělají fitnes a to je fit se svalama.
taková malá rada na záver vypuste z jídla pečivo přidejte hlavne maso a zeleninu uplne vypuste jednoduché cukry budte ok. A hlavne se nikdy nikdy a jeste jednou nikdy nevzdejte a makejte i kdyz se nechce to je nejdulezitejsi a nebude to za 30 dni výzva ale za 6 mesicu za 2 budou výsledky ale jiz nikdy nemůzete prestat nikdy