Tréma z miminka

27652
20.4.19 08:10

To je první vid? zvykneš si ono tě to přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
648
20.4.19 08:14

Všechno chce svůj čas, je to všechno nové a čerstvé :) Jinak mě první syn v porodnici řval tak, že mi až tekly čůrky potu po zádech. Bylo to v noci a já už opravdu nevěděla co s ním a pak se zjevila sestřička, fakt jako anděl :D, řekla mi ať mu dám svůj župan do postýlky, vložila ho do něj a prcek spal jak zabitý. U druhého prcka, když jsem si potřebovala v porodnici odpočinout, tak jsem to také tak dělala, jinak jsem ho měla pořád u sebe, spal mi na hrudi jako andílek. Spoustu věci si zajedete až doma, tam už to bude vše v klidu, také po císaři bude den ode dne lepší. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
20.4.19 08:21

@Alena Mraz neboj, bude to v poradku. Taky jsi nekdy mrzuta bez duvodu, a co teprve, kdyz jsi nemocna :jazyk:. Me i po prirozenem porodu trvalo, nez jsem se szila s tim, ze je mimco „moje“. Drz se, bude to v poradku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
20.4.19 08:34

To víš, že se to spraví, budeš za chvíli jako profik :palec: Já jsem byla u prvního dítěte úplně v hajzlu, jelikož mělo vvv neslučitelnou se životem, tak jí odvezli k operaci 100km, přístroje, hadice, mrňousek… horor.. domů jsem byla ochotná jít jen v doprovodu doktora a se všemi monitory :mrgreen: :mrgreen: Taky jsem to dala.. druhé dítě byla naprostá pohoda. Ale řval občas taky. Vždycky pomohlo ho pochovat. Často řvou, že chtějí mazlit. Což se pak už ne vždycky chce mamince :mrgreen: ;) Neboj, sedne si to… :hug: vydrž :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
20.4.19 08:37

Bude to v pohodě.. já jsem ani nevěděla jak ji mám chytnout nic.. nikdy jsem předtím nedržela miminko náručí a to ani zabalené. bála jsem se. Nikdy jsem neměnila plínku… bála jsem se i ji obléknout, o koupání nemluvě. A všechno uplně v pořádku…
Doteď si pamatuju když jsem ji měla poprvé čapnout sama z postýlky.. prostě jsem ji nějak instinktivně čapla hlavně držet hlavičku. A na kojení mi taky sestřičky pomáhaly.. byla jsem prostě mimo. Nevyspání, nezkušenost, strach, hormony.
Pamatuju jak jsem se bála když jsme jeli z porodnice že tam nebudou sestry aby mi kdyžtak poradily.
Chce to cvik a zvyk.

• Citovat
  • Upravit
34473
20.4.19 08:45

Jasně že to bude dobrý :hug: ty se hlavně hoď do klidu, nestresuj z každého zaplakání, vždyť se nic neděje ;) miminka pláčou, tak jí ponosíš a bude zase dobře, i když někdy trvá než se uklidní. Hlavně spi jak to půjde, jez a choď na procházky s kočárkem, všechno ostatní počká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
20.4.19 08:45

Já z toho taky byla strašně nervózní a bála se jakéhokoliv breku. V porodnici to bylo dobrý, začlo to až doma. Myslím, že to i tak trochu spustilo poporodní blues, který mě trápil celé šestinedělí.
Vždy začal brek, tak jsem zajistila všechny potřeby miminka. Nepomohlo, tak jsem se rozbrečela taky a zoufalá s ním pochodovala po bytě. Přišel tatínek, vzal mimčo do náručí 3× podřepl v kolenou a byl klid :zed: nechápala jsem to. Bylo to tatínkovým klidem. Nejhorší pro mě bylo, když šel přítel do práce a jak přežít do odpoledne. Přítel na rozdíl ode mě nikdy v ruce neměl žádné miminko a se svým to hned uměl, mrzelo mě, že jsem tak neschopná. Časem jsem to okoukala a začalo to fungovat. Najeli jsme na chování, zpívání (ale ne každá písnička se zalíbila :lol: ), dokonce jsem poznala krásu bílého šumu, což mi předtím přišlo jako úplná blbost. Pak jsem i poznala, co který brek znamená, že to není pořád stejné a už jsme byli kamarádi :) hlavu vzhůru, zkus se uklidnit a zkoušet, co pomůže :hug: mě to čeká každým dnem znovu a možná v tom budu zase plavat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
20.4.19 08:47

Určitě můžou plakat jen tak :hug: ať se z toho nezbláznis, tak nechtěj být za každou cenu supermama…máme um, máme dudlíky atd. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
20.4.19 09:00

Jsi úplně normální a bude to lepší neboj. Já byla první den v porodnici úplně hotová. Nevyspalá, sotva jsem po císaři lezla, donesli mi dítě (nikdy jsem miminko nedržela) a odešli ať se starám, že zrovna nemají čas mi nic ukazovat. A malá začala plakat. Ten první den jsem myslela že to nedám, vřískala celý den protože ze mě cítila jak jsem vystresovaná. Celý první čtyři týdny to bylo peklo, já v depresích, vyčerpaná a pak jsem vzdala kojení a hrozně se mi ulevilo. A od tý doby jsem už měla jen dva hodně špatný dny, kdy malá brečela a já ve vedlejším pokoji bušila do gauče a brečela, protože jsem už nevěděla co víc bych měla udělat. Ten první už nevím kde byl problém, u toho druhého byla vzteklá po očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
20.4.19 09:03

Gratuluji k mimcu, syn byl taky vyvolavany a na antibiotikach v inkubatoru, je tezke je tam takhle videt, ale bude to dobre :hug: Kdyz nas poprve nechali samotnych, bala jsem se usnout a doma jsem byla ve stresu snad furt, zpetne si rikam, ze jsem mela mozna I mirnou poprodni depresi, nebo I ne, ale chvili si to sedalo. Jo, ze mimina breci je normalni, neboj. Spravi se to a zvyknete si, ty zacatky muzou byt tezke…malo se o tom mluvi, clovek ma pocit, ze to ma byt jak v reklame na spokojeny zivot - vysmata mamina si v perfektne vystajlovanem a naklizenem byte (idealne celem bilem :roll: ) nuchna usmivajici se miminko, v pozadi hraje jemna hudba…no, v realnem zivote to tak moc nevypada. Jestli te to uklidni, mam druhe dite, jsem podstatne vic v pohode, je mu 8 mesicu a obcas taky nevim, proc breci…oni jinak neumi rict, ze jim neco vadi. Doporucuji hodne chovat a nebat se, obe se musite ted toho hodne naucit, mimco se uci byt na svete a ty se ucis byt mama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.19 10:18

Holky, moc dekuju! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat