Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@Čičorečka já je ale netrestam. To, že ode mě dostanou někdy na zadek, tak to jen proto, protože když treba chtěl čokoládu, řekla jsem mu, že nejdřív sní snida i a pak dostane čokoládu a on po mě tu snídani hodil. Zase si jako nenechám vše líbit. To že mi občas rupnou nervy, neznamená, že je biju nebo něco. Prostě se po chvíli uklidnim. A kdo jiný by je hlídal. Jejich máma pořád někam jezdí a táta je alkoholik.
Bité děti jsou naučené samy bít a další bití to nevymýtí. Naopak to podpoří, takže se pak u dětí vyvinou ještě poruchy chování. Osobně bych zavolala policii. Vím o čem mluvím, mám v péči týraného kloučka. To, co píšeš, je jak přes kopírák. Rodina to také řešila opatrně, takže dítě týrali pěkně dlouho. A rodiče má také alkoholiky.
@Kriss Tina děláte si že mě srandu, že? Nikdo není dokonalý a i matka od dítěte toho má občas dost. Já neřekla, že na ně nemám nervy, ale že mi občas fakt dokážou rupnou nervy, když mi dělají to, co dělají. Prostě odejdu vedle na chodbu, uklidnim se a jdu zpět za nimi. Na tom nevidím nic zlého. Koukám, že tady je to samý dokonalý rodič zase.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina děláte si že mě srandu, že? Nikdo není dokonalý a i matka od dítěte toho má občas dost. Já neřekla, že na ně nemám nervy, ale že mi občas fakt dokážou rupnou nervy, když mi dělají to, co dělají. Prostě odejdu vedle na chodbu, uklidnim se a jdu zpět za nimi. Na tom nevidím nic zlého. Koukám, že tady je to samý dokonalý rodič zase.
A co chceš slyšet? Bez odborné pomoci jim nepomůžeš a pokud je doma tyrají tak je fakt nevytrhne občas pobyt u tety ať se budeš snažit sebevíc. Tak je buď hlídej dal jako doteď, když si myslíš že je to v pohodě a nebo to řeš, ale sama nic nevyřešíš,musíš se obrátit na sociálku že to u nich doma není v pohodě, možná nějaký dětský psycholog by taky poradil…
Dostali jste se do kruhu. Děti jsou „rozbité“ z vlastní rodiny a chovají se podle toho. A ty tu jejich reakci řešíš další špatnou reakcí. Chápu, že to bereš svým způsobem dobře, že je nenecháš si skákat po hlavě. Ale tady to bude chtít spoustu práce a trpělivosti. Pokud by po mě hodil snídani, tak OK, asi nemáš hlad, tak si jdi hrát do pokoje a o jídle ani čokoládě bych se dál nebavila. Chce to prostě jiný přístup než u „normálních“ dětí. Věřím, že se ještě mohou chytit. Ale chce to hned řešení, aby už nemuseli snášet ubližování.
Ty děti mají evidentně doma problém ale ty jako další osoba by jsi na ně prostě sahat neměla, jako moje dítě nesmí bit babička, učitelka atd. Kdyby mi tohle udělala chůva a já se dozvěděla, tak letí na hodinu.
To že nám to rodiče dělali není omluva. To jak děti vychovávají doma by jsi si o tom měla promluvit s nima a ne s náma. Pokud máš strach, že je týrají, ohlas to. Ty jsi kdo je hlídáš, nebo babička? Tedy tvoje matka
@Anonymní píše:
Ale ty nejsi rodič, chápeš? Nemáš je co trestat, zvlášť když si jedním dechem pak stěžuješ, že jsou trestány od rodičů. Jestli je to v té rodině tak nahnutý, nahlas to sociálce. Ty to evidentně nevyřešíš.
@pikola píše:
To je nějaký podobný téma Jan s tou kolegyní co nechává před prací kočárek
To jako fakt?
Jezisi
![]()
@Halamka děkuji za normalni odpověď
jo asi to chce vážně jiný přístup než u normálních děti. Proto jsem se tu ptala na radu a zatím mě tu jen osocuji, že je nakonec snad tyram já. Horší je, že oni asi nerozumí ani tomu, co říkám. Kromě Ano, Ne. Tomu rozumí.
Bez urážky - ale ty taky těm dětem můžeš víc ublížit, než pomoci. Jsi nezkušená, asi hodně mladá, působíš nevyzrále a dětsky. Že by pediatr přehlédl až takový problém ve vývoji dětí, to je silně nepravděpodobné. Do školky ten pětiletý chodí?
@karkarka píše:
Tak to je sila. Oni je trestaji sprchou,ty je mlatis. Neverim,ze by doktor neresil,ze v peti letech dite umi tri slova.
Mlátí?
Tak si představ, že budeš žít v takové rodině? Myslíš, že budeš ostatním lidem věřit a rozumět? Pokud si s nimi nikdo nepovídá, tak těžko budou rozumět tobě, když jim něco říkáš. A jsou bité, tak to předávají dál, jako způsob komunikace. Tohle chce fakt sociálku a u tebe pomoc odborníka, aby ti řekl, jak s nimi jednat.
@pikola : prosimtě neblbni, jedna výchovná přes zadek ještě nikdy nikomu neublížila… učitelky v MŠ u nás normálně na zadek dětem dávají, když zlobí, to není mlácení, to je výchovná
a ona je evidentně jejich teta, tak to už bych vůbec neřešila, navíc, když ty děti dělají, co dělají. a pokud s nimi nelze normálně mluvit, což asi nelze… tak asi jen sociálka ![]()