Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kobliha51 já trauma mám, ale z jiných věcí, mě jako malou tyrali. Ale já se z toho léčím. Já budu v pohodě, jen nechci, aby trpěli jiné děti. Nejsou to moje děti, jen se snažím jim pomoct a naučit základní návyky, učit je mluvit, zvířátka apod. Odbourávat strach ze sprchy. Snažím se, vážně. Ale asi je pravda, že tohle by se mělo projednávat už s odborníky.
Hej holka se snazi a vy ji tu davate sodu
aspon jsou ty deti obcas nekde, kde se o ne aspon nekdo stara, je to na psychologa a asi i na socialku, to ano, ale proc proboha utocite na zakladatelku, ktera se snazi aspon NECO s tim udelat..zadala radu, protoze vlastni deti nema a nezna ty situace, jak reagovat a vy na ni takhle ![]()
@pikola aby z tveho ditete nebylo jednou takove to, ze napr. provede ve skole neco ucitelce, neco opravdu pres caru, ucitelka se ohradi/zarve/pleskne protoze nic jineho nezabere a ty misto, aby sis svoji holcicku srovnala do late, pobezis na ucitelku pomalu s trestnim oznamenim
takove vesmes ty deti jsou
@poHanka89 píše:
Hej holka se snazi a vy ji tu davate soduaspon jsou ty deti obcas nekde, kde se o ne aspon nekdo stara, je to na psychologa a asi i na socialku, to ano, ale proc proboha utocite na zakladatelku, ktera se snazi aspon NECO s tim udelat..zadala radu, protoze vlastni deti nema a nezna ty situace, jak reagovat a vy na ni takhle
@pikola aby z tveho ditete nebylo jednou takove to, ze napr. provede ve skole neco ucitelce, neco opravdu pres caru, ucitelka se ohradi/zarve/pleskne protoze nic jineho nezabere a ty misto, aby sis svoji holcicku srovnala do late, pobezis na ucitelku pomalu s trestnim oznamenimtakove vesmes ty deti jsou
Je rozdíl dítě nějak trestat a nebo ho bít. Neříkám, že na ni nezvýším hlas, ale placnout na zadek dostala tak 3× za život. Tím myslím jedno plácnutí když jsem já už nervama vytekla. Moje sestra by moje dítě nikdy fyzicky netrestala, stejně jako já bych si v životě nedovolila sáhnout na její dítě. A mysli si co chceš, já ji mám vychovanou i bez bití, když zlobí pošlu ji pryč, a většinou vše stačí říct max dvakrát. Jak vidíš, u nich ty tresty vedou akorát tak k vystrašeným dětem, strkat je pod vodu atd…
@modravlocka myslis, ze neco takoveho bude socialka resit? Mam ve svem okoli podobne deti, uz jednou e jedna pani ahlasila a socialka ani neprisla…u nich jde o to, ze na ne neustale rvou, bijou je …facky, pohlavky…i za rozsypane bonbony, chodi nedostatecne oblecene, spinave, zanedbavaji i hygienu po toalete, starsi ma problemy s mocakem…krev v moci uz nekolik let, ta mladsi uz a taky par zanetu za sebou a jsou ji 2 roky, ta starsi se chyta cizich lidi, na návštěvách se chce tulit k hostitelum, nechce ze skolky domu, uz jim jednou utekla k sousedum a oni to vůbec nevedeli a alkohol jim prilezitostne davaji…napit vina, piva…proste kdyz nemaji po ruce flasku s detskym pitim, daji jim alkohol, i te dvoulete.....bohuzel nevime, zda se tohle da nejak resit, holka ma dlouhe vlasy, chuchvalce nerozcesane, je uzkostliva… v socialku uz moc neverim…ale existuje nejaka dalsi moznost? Ve skolce se tvari, ze se nic nedeje. I kdyz neco reknou, tak jejich maminka si dela co chce. Venku mrzne a holka venku v leginach.
@pikola asi neumíš číst nebo nevím. Já je pod vodu nestrkam a nerezu je. Dostanou výchovnou přes zadek ode mě, ale v tom není kámen úrazu. Já nevím, kde to žijete. Sice děti nemám, ale Žiju v tomhle světě a opravdu tyhle kraviny typu, fyzické tresty jsou týrání apod. Nesnáším. Dřív dítě zlobil, dostalo na zadek, postěžoval si doma a ještě dostali doma. A uskodilo jim to? Označil to někdo za týrání? Ne. Já tu řešila to, že je matka s otcem trestaji sprchou a mají z toho trauma a že neumí mluvit. ![]()
@Anonymní píše:
@Kobliha51 já trauma mám, ale z jiných věcí, mě jako malou tyrali. Ale já se z toho léčím. Já budu v pohodě, jen nechci, aby trpěli jiné děti. Nejsou to moje děti, jen se snažím jim pomoct a naučit základní návyky, učit je mluvit, zvířátka apod. Odbourávat strach ze sprchy. Snažím se, vážně. Ale asi je pravda, že tohle by se mělo projednávat už s odborníky.
Je hezké, že se snažíš, ale asi to nebude mít velký efekt když rodiče dětí nejsou evidentně normální.. Podle toho co popisuješ jsou děti zanedbané,opožděné ve vývoji a týrané, což pochybuju, že ty sama nějak vyřešíš.
@Anonymní píše:
@pikola asi neumíš číst nebo nevím. Já je pod vodu nestrkam a nerezu je. Dostanou výchovnou přes zadek ode mě, ale v tom není kámen úrazu. Já nevím, kde to žijete. Sice děti nemám, ale Žiju v tomhle světě a opravdu tyhle kraviny typu, fyzické tresty jsou týrání apod. Nesnáším. Dřív dítě zlobil, dostalo na zadek, postěžoval si doma a ještě dostali doma. A uskodilo jim to? Označil to někdo za týrání? Ne. Já tu řešila to, že je matka s otcem trestaji sprchou a mají z toho trauma a že neumí mluvit.
Ty nejsi od toho aby jsi davala vychovnou. Od toho jsou rodice. Pokud je nezvladas, tak je nehlidej! Pokud nemluvi, uz jiste chodi na logopedii. Dle meho jsou ty deti tyrane a zanedbavane, tim ze jim lupnes na zadek, jen jejich stav zhorsujes, nemluve o duvere. Nazor na fyzicke tresty mit muzes, bohuzel hodne rodin se zastituje podobnym nazorem ve chvili, kdy si na detech vybijeji vztek. Ver nebo ne, ale jde to i jinak a clovek zaroven usetri cas i nervy. Ale jak se rika, vychove deti rozumi nejlip ten, ktery zadne deti nema.
Je smutne, kolika zenam, matkam, prijde naprosto v poradku fyzicky trestat a ponizovat lidi, ktere bychom mely milovat ze vsech nejvic. Ale jelikoz jsou tady takove, ktere se nechaji ponizovat a bit od vlastnich muzu, bez spetky sebeucty, pak jim to prijde v poradku i vuci druhym. Damy, tak hlavne sebevedomi. Pak tady nebudete hajit takove zverstvo.
Tak já asi moc neporadím,ale co se sprchy týče, tak abych je tedy zbytečně nenervovala, tak bych zavedla takový to škopkování(malou plastovou vaničku a žíňku), však se mohou pořádně umýt doma v prostředí na které jsou zvyklé.
s tím bitím, tak to tě teda asi malinko podpořím. Po mne smrad hodit(bezdůvodně) snídani, tak je jedno jestli je mmůj nebo cizí,ale na to kadítko bych ho také plácla a tu čokošku co tak chtěl bych raději zpráskla najednou na nervy. Nevím, já doma taky občas dostala, nikdy ne tolik abych o sobě mohla říci, že jsem byla zmlácená,ale nepříjemné to bylo, vždy jsem věděla za co, nemyslím si, že z toho mám nějaká traumata. Jinak s řečí neporadím s tím asi moc neuděláš, může to být nějaká vada, nebo jen zanedbaná péče tímto směrem,těžko soudit- určitě bych dala řeč s rodiči, že by třeba neškodil logoped nebo tak . Navíc tyto věci dost hlídají ve školce ,tak třeba už tu špatnou mluvu nějak řeší.
Jinak ještě k tomu bití. Kolegině má dceru (teď ji je 18) no a v ccca 12ti začala maminku vydírat, že si něco udělá atd…Nakonec spolkla práčky, tak se dostala do nem a pak na psych. No, kolegyni bylo řečeno, že je holčička smrad rozmazlenej a že ji měla čas od času jednu loupnout aby se vrátila zpět na zem. Ona byla taková vysvětlovací a prý to není zas tak úplně dobře. ![]()
No ty kraso. Smutné. Takže vas doma taky tyrali asi, když vám dali na zadek, když jste něco provedli
ptala jsem se na radu a ne aby mě tu každý osocovat, když se snažím s tím něco dělat. Na to svoje děti mít nemusím, abych chtěla pro ně něco udělat, aby na tom byli lépe. Když nejsou rodiče, jsou blízký příbuzný. U mě to byla babička s dědou a ty mi taky dali na zadek, když jsem jako malá zlobila nebo něco provedla. A dobře mi tak. Je smutné, že jste až takhle zaujatý. Konec Debaty. Chtěla jsem řadu a ne bandu osocovacich matek, co ve všem vidí jen týrání.
@Anonymní píše:
No ty kraso. Smutné. Takže vas doma taky tyrali asi, když vám dali na zadek, když jste něco provedli![]()
![]()
ptala jsem se na radu a ne aby mě tu každý osocovat, když se snažím s tím něco dělat. Na to svoje děti mít nemusím, abych chtěla pro ně něco udělat, aby na tom byli lépe. Když nejsou rodiče, jsou blízký příbuzný. U mě to byla babička s dědou a ty mi taky dali na zadek, když jsem jako malá zlobila nebo něco provedla. A dobře mi tak. Je smutné, že jste až takhle zaujatý. Konec Debaty. Chtěla jsem řadu a ne bandu osocovacich matek, co ve všem vidí jen týrání.
Pár rad jsi dostala. Na zadek zapomeň, ten tu není momentálně nejdůležitější. Jestli pracuješ s postiženými dětmi, tak jistě znáš nějaké pedagogy a lékaře. Těm pověz o dětech, které hlídáš. To bude lepší. ![]()
@Anonymní píše:
No ty kraso. Smutné. Takže vas doma taky tyrali asi, když vám dali na zadek, když jste něco provedli![]()
![]()
Pokud chceš dětem pomoc vem je k doktorovi na prohlídku, protože potřebují odbornou pomoc, nemluvit v 5 letech není normální. Chudáci deti, zanedbané, tyrané, co z nich asi vyroste ![]()
@Anonymní píše:
![]()
Myslím, že brácha se švagrovou by se divili, co jsi tady o nich nabásnila.
Holka moje
. Ty máš trauma a ani o tom nevíš. Sice se snažíš z toho dostat, ale jsi v bludném kruhu a nikdo ti nepomůže, jen tě stahují hloub a hlouběji. A ty děti, co hlídáš na tom nebudou lépe. Celá tvá rodina potřebuje pomoc. A nezlob se, ale myslím si, že těm dětem by bylo lépe někde, kde budou mít normální život. Jestli teď už není pozdě. Nemyslím tím velký dětský domov, ale nějaká pěstounská rodina, Klokánek, nebo vesničky SOS. Nevím, co v současné době funguje. Pouvažuj o tom.