Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@PupuP Jenomže problém těch dětí není v tom, že jsou nevychované, a že jim plácnutí ukáže, že se to nedělá. Ony jsou bité normálně. Jestli myslíš, že když se s nimi nedá mluvit, tak to pár na zadek spraví, tak se mylis
@hanka.br. Detinsky? Chtěla bych vědět, kde se vyjadřují Detinsky
ocividne to doktor neřeší a ne do školky nechodí. V pohodě je to váš názor, Mladá jsem to ano, stará si ještě nepřijdu.
nezkušená je dost možné, sama děti svoje nemám. Ale celkově s dětmi zkušenosti mám, ale pracuji s postiženými. Většinou jsou to děti s mentální poruchou. Nemám tudíž zkušenost ještě s psychickou poruchou.
@PupuP píše:
@pikola : prosimtě neblbni, jedna výchovná přes zadek ještě nikdy nikomu neublížila… učitelky v MŠ u nás normálně na zadek dětem dávají, když zlobí, to není mlácení, to je výchovnáa ona je evidentně jejich teta, tak to už bych vůbec neřešila, navíc, když ty děti dělají, co dělají. a pokud s nimi nelze normálně mluvit, což asi nelze… tak asi jen sociálka
Nevím jak žiješ ty, ale u nás tohle nikdy normální nebylo
a učitelky určitě děti ve školce nebijou, aspoň nase ne ![]()
@P4ja boha.. Já jim placla přes zadek, jen když něco opravdu provedli, což se stalo asi tak 3× za celou dobu. A to věděli moc dobře za co to bylo. Rozhodně je nebiju, netyram apod. Kort jen kvůli tomu, že mi nerozumí. Přijde mi, že si to tu dost zkreslujete a prekrucujete to. Teď mi přijde, že jsem ta špatná já.
![]()
@pikola : aby ses nedivila… u nás to normálně dělají, i na holou. a na 1. stupni v ZŠ občas taky. ale co oči nevidí, srdce nebolí ![]()
@PupuP tak oni si pod tím představují asi něco jiného, protože jinak tedy pak reakce nechápu, když člověk řekne, že někdy dítě placne přes zadek, když něco provede a je z toho u některých, že už je tyrame. No nevím no.. Dřív to nikomu nevadilo a v dnešní době už je kterýkoliv pokarani označené za týrání.
Promluv si s bratrem - to co popisuješ docela ukazuje na psychické týrání a podle všeho to nezvládnou sami. Ideální by bylo, kdyby si jejich rodiče přiznali, že mají problém a chtějí ho řešit - v psychoterapii. Protože pokud si to nepřiznají a budou s tím pokračovat, tak to je na sociálku.
A nemůžete předtím jako rodina zavírat oči - nezlepší se to, není to fáze. Jakmile k tomu mlčíte a nic neděláte, tak jste vlastně spolupachatelé.
@Anonymní píše:
@PupuP tak oni si pod tím představují asi něco jiného, protože jinak tedy pak reakce nechápu, když člověk řekne, že někdy dítě placne přes zadek, když něco provede a je z toho u některých, že už je tyrame. No nevím no.. Dřív to nikomu nevadilo a v dnešní době už je kterýkoliv pokarani označené za týrání.
já s tebou souhlasím… nechápu to. já dostala pohlavek od učitelů ještě v 5. třídě ZŠ a to není tak dlouho, asi před 15 lety… a rodiče mi občas pleskli taky. a trauma teda nemám a rodiče miluju. naštěstí se s přítelem na výchově shodneme, neříkám mlátit páskem, ale když občas vidím, co některé vzteklé děti předvádí a rodiče se je bojí plácnout, aby je někde neviděl
no nic no. já ti fandím, ale je vidět, že rodiče to zanedbali a ty už s tím nic nenaděláš--- zkus si třeba promluvit s nějakým odborníkem nebo zajít na jejich lékařkou, když nemluví
@P4ja já jsem se „vychovavala“ sama. Moje máma se o mě nezajímala a její přítel mě mlátil a dokonce mi udělal i popáleniny 2 stupně. Jsem samouk ve všem, hlavně jsem musela brzy dospět. Takže vím, jak je těžké důvěřovat a rozumět a dostat se z té špatne psychiky.
@PupuP píše:
@pikola : aby ses nedivila… u nás to normálně dělají, i na holou. a na 1. stupni v ZŠ občas taky. ale co oči nevidí, srdce nebolí
U nás ne, dcera by mi to řekla.
@PupuP no to můj děda je schopný mi ji placnout občas ještě teď
bylo to normální vždycky. Dokážu rozeznat, co je týrání a co výchovný. Pak se člověk diví, když vše hned považuje za týrání. No děkuji moc za radu.. Zkusím si promluvit s nějakým odborníkem a pak zkusím i jejich lékaře. Zkusím si trochu víc popovídat se svagrovou. Musí se s tím začít něco dělat.
Petilete dite rika tri slova a neni v peci odborneho lekare ? Tomu neverim ![]()
@Anonymní píše:
@PupuP no to můj děda je schopný mi ji placnout občas ještě teďbylo to normální vždycky. Dokážu rozeznat, co je týrání a co výchovný. Pak se člověk diví, když vše hned považuje za týrání. No děkuji moc za radu.. Zkusím si promluvit s nějakým odborníkem a pak zkusím i jejich lékaře. Zkusím si trochu víc popovídat se svagrovou. Musí se s tím začít něco dělat.
Normální je děti nebít.
No já osobně jsem dostala za celé dětství tak 2×, byla jsem hodné dítě
ale jak se říká, škoda facky, která padne vedle… Za nás když dítě dostalo ve škole na zadek a doma si postezovalo, tak dostalo ještě přidáno… Jelikož si to zasloužilo! Ta dnešní výchova, že se na dítě nesmí nikdo ani křive podívat… A matky co považuji dát dítěti na zadek za týrání, to je katastrofa sama o sobě… Jinak k tomu co tu píšeš, to je dost hrozný. Dle toho že starší nemluví a v 5 letech ani nechodí do školky, už to je divný. Předpokládám že k doktorce asi taky moc nechodí když ji to není divné… Určitě je tam něco špatně a děti mají psychické trama a potíže, ale to ty sama těžko vyřeším ![]()
@Staworowski no tak začínám pochybovat otom, že s nimi k doktorovi chodí. Mi neříkejte, že by to doktor neřešil
no dneska je týrání snad všechno. Přijde mi to už přehnané.