Nemluví, mají psychické problémy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25123
20.1.19 17:34
@Anonymní píše:
Sem tam kde mě dostanou přes zadek. U nich stačí jen malinko, řvou jak kdybych je tyrala :D nevím si rady, jak jim pomoct. Jak naučit starší dítě mluvit? Jak je naučit, že sprcha jim neublíží, když je tak občas trestaji?

Vysvetlila bych rodičům dětí, že studená sprcha je nepřijatelný trest. Děti z toho mají pouze na celý život odpor k otužování. Mojí mámě to kdysi poradila doktorka. Ona to teda udělala jen párkrát, ale stejně. Nesnáším studenou vodu do té míry, že se i po saunování sprchuju jen teplou.
Plácání přes zadek, to samý. Nikam nevede, děti se díky němu pouze stávají agresivními.
Co funguje, je propracovaný systém pravidel chování, odměn a trestů. Sní celý oběd, bude sladkost. Nesní, nebude nic. Uklidí si včas hračky, bude pohádka. Neuklidí, nebude nic. Neude se hezky chovat k sourozenci, poruší pravidla, seberu např. oblíbenou hračku nebo odejmu tablet nebo třeba nepůjdeme na hřiště a bude mi místo toho pomáhat uklízet
Výborná je ta motivace prací, to jsou najednou všichni vzorní. Aby nemuseli makat. A je to výchovné :mrgreen:
Ad mluvení, tam nejlíp funguje učení krátkých básniček max. 4 řádky a zpívání. Nebo prohlížení obrázkových knížek, ty ukazuješ, dítě říká, co vidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
20.1.19 18:05
@hanka.br. píše:
Myslím, že brácha se švagrovou by se divili, co jsi tady o nich nabásnila.

Tím chceš říct, že to co zakladatelka napsala není pravda a otec dětí není alkoholik a matka se o děti stará tak pečlivě, že už to ani více nejde?

• Citovat
  • Upravit
35792
20.1.19 18:09
@Anonymní píše:
@pikola asi neumíš číst nebo nevím. Já je pod vodu nestrkam a nerezu je. Dostanou výchovnou přes zadek ode mě, ale v tom není kámen úrazu. Já nevím, kde to žijete. Sice děti nemám, ale Žiju v tomhle světě a opravdu tyhle kraviny typu, fyzické tresty jsou týrání apod. Nesnáším. Dřív dítě zlobil, dostalo na zadek, postěžoval si doma a ještě dostali doma. A uskodilo jim to? Označil to někdo za týrání? Ne. Já tu řešila to, že je matka s otcem trestaji sprchou a mají z toho trauma a že neumí mluvit. :?

Nevím, mě ve škole nikdo nebil a to jsem chodila ještě za komunistů do školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
20.1.19 18:22
@Kobliha51 píše:
Tím chceš říct, že to co zakladatelka napsala není pravda a otec dětí není alkoholik a matka se o děti stará tak pečlivě, že už to ani více nejde?

Jo, něco takového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
20.1.19 18:24

Teda já nevím, co blázníte, ale já jsem od rodičů za celý svůj život dostala asi 5× na zadek.. A že bych kvůli tomu skončila na antidepresivech nebo z toho byla mentálně postižená, měla noční můry nebo bůh ví co, to rozhodně ne! Moc dobře jsem věděla, za co jsem dostala ten plácanec - to není bití dle mého, a už jsem to neudělala, protože vím, že jsem rodiče už fakt namíchla. Někdy slova nestačí. A jestli chcete rozmazlené děti - budiž well done. Neříkám každý den, nebo nedej bože tlouc a trestat. Ale když přesáhnou mezi i přes třeba slovní výtku, nevidím problém mu přes zadek plácnout.

Ale k anonymní zakladatelce, tvůj případ bys měla spíš řešit s rodiči dětí. Normální chování to není a je možné že doma mají problémy a nezvládají to. Ale jakmile se jednou pustíš do šťourání cizí výchovy, věř, že se jim to líbit nebude. Stejně tak jsi tady narazila a přečetla sis, že jsi i ty tyranka :lol: Každý má na výchovu dětí jiný názor, a každému přijde ten jeho správný. A jen čas ukáže, jestli se mýlil nebo ne ;) Každé dítě je jiné, tak na každé i platí jiná pravidla. Výchova je složitá a není jednoduchá a kdo si myslí že je, tak je hlupák nebo má od přírody svaté dítě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
20.1.19 18:32

Je pravda, že tě tady někdo osočoval, lépe řečeno vyjádřil svůj názor na tvůj přístup, ale jsou tady i konkrétní rady, všimla jsi si jich? Co na ně říkáš? Vyzkoušíš něco z toho, co ti tu holky v dobrém úmyslu poradily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
20.1.19 18:55
@Anonymní píše:
@Kobliha51 já trauma mám, ale z jiných věcí, mě jako malou tyrali. Ale já se z toho léčím. Já budu v pohodě, jen nechci, aby trpěli jiné děti. Nejsou to moje děti, jen se snažím jim pomoct a naučit základní návyky, učit je mluvit, zvířátka apod. Odbourávat strach ze sprchy. Snažím se, vážně. Ale asi je pravda, že tohle by se mělo projednávat už s odborníky.

Měla by ses obrátit na jejich dětského lékaře a sociálku. Mám v péči dvě děti v pěstounské péči, takže řeším řadu psychických problémů, včetně opoždění, takže jsem schopná říct, že umět pouze 3 slova v pěti letech je dost děsivé. Buď jsou děti mentálně retardované nebo těžce deprivované a zanedbané. To se musí řešit. Sama to nezvládneš. Také využívám odborníků nebo to s dětmi špatně dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
20.1.19 19:29

Pokud jsou rodice opravdu takovi - alkoholici, nezajem o deti, matka ma radeji tah za chlapama nez deti - tak ja osobne bych to prokonzultovala se svymi rodici (prarodice deti) - tedy pokud jsou “normalni” a ne podobni tem rodicum od deti, snazila bych se deti si bravat casteji (dle moznosti samozrejne) a chtela bych jim ukazat, ze detstvi muze byt i hezke obdobi. Myslim, ze i potrebuji ukazat, ze je nekdo miluje, pomazlit se, chodit na prochazky apod a pokud bych opravdu videla, ze rodice na to kaslou, tak bych zasla za jejich pediatrem a tomu vysvetlila situaci a podle toho by se odvijel dalsi muu postup… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
20.1.19 19:59
@Anonymní píše:
No ty kraso. Smutné. Takže vas doma taky tyrali asi, když vám dali na zadek, když jste něco provedli :zed: :zed: :mrgreen: ptala jsem se na radu a ne aby mě tu každý osocovat, když se snažím s tím něco dělat. Na to svoje děti mít nemusím, abych chtěla pro ně něco udělat, aby na tom byli lépe. Když nejsou rodiče, jsou blízký příbuzný. U mě to byla babička s dědou a ty mi taky dali na zadek, když jsem jako malá zlobila nebo něco provedla. A dobře mi tak. Je smutné, že jste až takhle zaujatý. Konec Debaty. Chtěla jsem řadu a ne bandu osocovacich matek, co ve všem vidí jen týrání.

Uvedomujes si, ze nehlidas normalni deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.19 20:20

@hanka.br. Vy mě znáte, že tu píšete, že jsem neřekla pravdu? Lidi z okolí u Brna u jedné nejmenované vesnici tu situaci taky znají. Holt jsem nechtěla hned volat socialku, ale zkusit jim pomoct. Její bratr je můj manžel a sám je z té situace zoufalý. Ilona si ale nedá říct v ničem. Když tomu nevěříte, tak netřeba komentovat. Určitě bych si takovou věc vymyslela :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.19 20:20

@Aneta.Berg samozřejmě, že ano. Už jsem to tu i psala

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.19 20:41

@MartinaIrena děkuji za rady :) :) :dance:

• Citovat
  • Upravit
25123
20.1.19 21:44
@Anonymní píše:
@P4ja boha.. Já jim placla přes zadek, jen když něco opravdu provedli, což se stalo asi tak 3× za celou dobu. A to věděli moc dobře za co to bylo. Rozhodně je nebiju, netyram apod. Kort jen kvůli tomu, že mi nerozumí. Přijde mi, že si to tu dost zkreslujete a prekrucujete to. Teď mi přijde, že jsem ta špatná já. :zed: :zed:

Nenech se zdeptat. Tady hodně lidí rádo překrucuje a zveličuje. Děláš, co můžeš, snažíš se jim věnovat a pro ty děti to je velký přínos. Právě díky takovým lidem, jako jsou ty, mají šanci aby z nich vyrostli slušní lidé!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
20.1.19 22:06

Něco pro ty děti děláš, to je dobře. možná ne úplně nejlíp, přečetla bych si nějaké knížky o výchově, je tam dost dobrých rad jak děti vychovávat jinak. a pravděpodobně týrané děti bych nebila, nikdy. Už tak se chovají jinak, nejsou na tom evidentně psychicky dobře, takže nějaké řeči, jak jedna facka nebo dát na zadek neublíží, to je tak pro vlastní a normální rodiče a nezanedbané děti.
Jo je lepší malá přes zadek, než týrání nebo sprchováni, ale úplně nejlepší je to bez toho.
No a pak pediatr a socialka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
20.1.19 22:18

Jinak vidím, že ti tady opravdu hodně lidí radi kontaktovat sociálku. Tak já si dovolím tu ocitovat jednu paní z oboru. Snad jí to nebude adit. Nedávno se vyjadřovala k této problematice v jednom deníčku. A jinak být tebou, byla bych opatrná s těma odborníkama, aby sis neudělala ještě zlo v rodině a třeba už bys ty děti nemusela ani vidět. Tyhle věci se musí dělat když už, tak diplomaticky

@LDDL píše:
Ahoj holky, tady jedna OSPODačka :) předně bych chtěla říct, že tak jako ve všech profesích, i na OSPODech se najdou pracovnice, které mají dost věcí úplně na háku. Působím na malem meste, ale kvůli sociálně vyloučeným lokalitám jsme na výjimku zařazení do nejvyššího stupně zátěže, tak k tomu asi mám trochu co říct :) tu práci dělám přes tři roky a nespočetněkrát jsem se setkala s velice „zvlastnimi“ postupy některých úředníků. Stále si ale troufám tvrdit, že více je těch, co makaji tak, jak se má. Situace popsaná v deníčku je naprosto otřesná a dle uvedených informací se patrně bude jednat o rodinu, o kterou by se měl OSPOD zajímat, ale rozhodně!!! tahle situace sama o sobě není důvodem k odebrání dítěte z rodiny. Vlastně chci říct jen to, abyste, prosím, nehodnotily práci, jejíž kompletní náplň neznáte… odebrat dítě z rodiny je to nejposlednější řešení jeho situace, vždy musíme vyhodnocovat, co je v jeho nejlepším zájmu a odebrání je největším zásahem do rodiny. Věřte, že bych strašně ráda odebírala na první dobrou děti rodičům fetakum apod., ale bohužel máme hromadu metodik, nepůsobíme samostatně, vše musí jít přes vedoucí, ze spisu musí být patrná zpravidla dlouhodobější spolupráce s rodinou a snaha o nápravu jejich situace všemi možnými jinými způsoby… metodicky jsme podřízení krajským úřadům a ministerstvu. Na ministerstvu sedí lidi totálně bez praxe v terénu, takže to podle toho vypadá- bohužel. Všechny naše návrhy projednávají soudy a soudci chtějí důkazy, hodně důkazů… A věřte, že lidsky si můžete tisíckrát říct, že tomu dítěti bude lépe jinde, ale když profesně víte, že to metodicky neobhajite, sakra si rozmyslite, jestli chcete mít na krku trestní stíhání za zneužití úřední pravomoci a špatný úřední postup…Jinak je pro mě chování některých rodičů k nepochopení stejně jako pro vás, s tím rozdílem, že se s tím v práci setkávám bohužel dnes a denně… Hezký večer a co nejméně takových zážitků :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí