Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@blumen píše:
@Tamara83 matka jsem, ale nedelam ze vseho vedu. Obcas ve skokce nejde mala ven, zlobi. Je vevnitr s ucitelkou. Az se uklidni, jdou za ostatnimi ven. Oddelene spala od ostatnich, kdyz byla mala, pomohlo to, nikoho pak nerusila, naucila se to. Ted je ve skolce kluk, ktery zlobi, utika, rusi je, tak ma detskou cestovni postylku a spi vedle nebo musi aspo potichu lezet. Az se uklidni, bude spat s ostatnimi vevnitr taky. U nas nomalni postupy, se skolkou jsme spokojeni. Zavrit nekoho do sklepa a davat pohlavky, to je neco uplne jineho, to nepripada v uvahu. A myslim, ze 3 mluvici deti ostatni holt rusi. Pak by tam spitali vsichni.
Tak ale to je trochu rozdíl, ne? Tohle bylo v noci, v neznámém prostředí na spaní, byla tam sama, po tmě. To ti opravdu prijde v pořádku? To se mi nechce věřit. Podle mě je jedno, zda je to sklep nebo šatna. Je tam tma, jsem tam sama a bojím se. Ani jako dospělá bych z toho nemela dobrý pocit.
A osobně vnímán noc ve školce jako např. Noc a Andersenem v knihovně. Zážitek, něco jiného, zábavu, přespání u kamarádky. Takže spitani k tomu patří. Tohle není profesionální řešení.
Učitelky bych se nejdříve zeptala, jak to opravdu bylo a případně ji sdělila, že se mi takový postup nelíbí. A doufala bych, že dcera z toho nebude mít trauma. Moje dcera by jim to tam zbořila. Sama nespí ani doma.
Mimochodem nechat dítě plakat ve školce někde zavřené je hrůza i přes den, natož v noci.
Zakladatelko, dej vědět, jak to dopadlo…
Ahoj všem,
Tak jsem dnes byla ve školce toto řešit. Dceru jsem nechala cely den doma s manzelem, ani jsem ji do školky dnes nedala, jak jsem byla vytočená.
Zavolala jsem si vedoucí MŠ a i ředitelku školy.
Mno, tak vlastne to bylo skutecne tak jak rikala dcera, s tim rozdílem, že učitelka tvrdila, že ji byla 4× varovat a kdyz poslouchala za dveřmi tak slyšela mluvit jen ji.
Takže jsem spustila, že si asi nepovidala sama se sebou, a že je nespravedlivé trestat jen ji. Co si z toho ta holka vezme?
Za druhé považuji trest za absolutne neadekvátní. (Nebudu se opakovat, vyjmenovala jsem jim prakticky vse o cem se tady psalo)
Kdyz jsem jim řekla, jestli vubec jako vědí, že ta holka plakala a uplakala se do spánku tak na me koukaly jak z jara, že to nemely tušení a je jim to líto.
Pak jsem spustila, že to byla proste hromadná akce, zážitek a jedine moje dite tu prožilo svou první noc hrůzy osamotě a ještě odpoledne mi doma brečela. Opet nevřícně hleděly.
Ohledne „ty mlč“ - prý toto učitelka neřekla. Neverim ji, protože mi to přijde, jakobych ji v te větě vyloženě slyšela a vim, že je toho schopna. Ale je to slovo proti slovu. Nijak jsem to nerozpitvávala.
Zduraznila jsem, že nechci aby se neco podobneho stalo na ŠVP!!!
Závěr: Je jim to líto, ředitelka zakazuje jakkoli separovat děti. A učitelka si s moji dcerou ve školce ještě promluví a udobří se s ní.
A dušovaly se, že nálepku potížistky skutecne nemá, že se vzdycky snazi dopídit kdo zapříčinil nejaky problém nez nekoho hned potrestaji. Mno. Moc jim to nežerem. Nálepku, nejen podle mě, fakt má.
Uz jsem se o tom bavila s jinou maminkou ze školky a ta je na ně taky uz dlouhodobě naštvaná. Jeji dceři prý pred deseti lety pani učitelka „ty mlč“ nasypala na jazyk pepř, protože prý mluvila sprostě.
@FreeLady12 oni ji tam fakt nechaly spát úplně samotnou? jsem pořád doufala, že tam s ní aspoň jedna učitelka přes noc byla…Udělat toto mýmu dítku, nechat ji samotnou v neznámým prostředí celou noc, tak už ji nikdy nikam nedostanu…tak to je děs
No musím říct, že je to masakr a taky mě dost překvapuje, že nespaly učitelky v místnosti s nimi??? To tam ty děti byly samy? Usuzuji z toho, že poslouchala za dveřmi… Takže byla v jiné místnosti. Možná, kdyby si tam lehla s nima, má po problému.
Ty jo, moc je mi dcerky líto, protože když si představím tu svoji, jak tam sama ve tmě leží na zemi, tak mi je ouzko u srdce. Nechápu, že je toto vůbec mohlo napadnout, zavřít dítě jinam.
Ucitelky to hodne přehnal y… Nic to nemeni na tom, ze tvoje dcerka je statečná, kdyz tam stale chce chodit
drzim palce, aby ji to nepoznamenalo
S hrůzou zjišťuji že se bití dětí děje.. Byl jsem velmi překvapen, když syn zalezl do koupelny a pobrekával. Zjistil jsem že zničil vypinač.. tak jsem slovně zahartusil „že dostane na zadek“ - on se ke mě okamžitě otočil zády, předehnul se a čekal… šokovali mě to, bylo to jako na povel. Napadlo mě, že to má snad z nějakeho animáku co sleduje.. Ovšem dnes blbnul a ulomil příčku na stoličce, takže jsem zase slovně zahartusil a on udělal zase ten bleskový předklon. Šok. Já ho nebiji, takže tentokrát už jsem se začal vyptávat.. a tak jsem z něho vytáhl že dostáva na zadek od paní učitelky ve školce!!!?! A jelikož to okamžité předehnutí je úplný automatismus, musí to být ve školce obvyklé.. proto se mu, zřejmě, tam často ráno nechce a někdy pobrekává - když ho vyzvedávám. Jsem rozezlen… musí jít jinam a zvažuji že podám to na neznámého pachatele./nevim která učitelka/. takové chování/týrání/ je snad ZAKÁZANÉ??!