Tresty ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
960
10.9.16 19:15

@Kassy aniž bych vůbec chtěla kritizovat tvůj přístup k výchově, jak budeš řešit školu? Tam přeci určitý pravidla platí a konkrétně to sedět jako pěna do určitě míry určitě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
10.9.16 23:14
@karolinkristin píše:
@Kassy aniž bych vůbec chtěla kritizovat tvůj přístup k výchově, jak budeš řešit školu? Tam přeci určitý pravidla platí a konkrétně to sedět jako pěna do určitě míry určitě :nevim:

Na školu máme ještě hromadu času, zatím zvažuju možnosti. Každopádně klasická státní základka je v jejich pořadí až úplně na konci, určitě budu hledat nějakou alternativní školu, naštěstí jich pomalu ale jistě přibývá.
Ale jinak, abych nebyla špatně pochopena, já nemám nic proti pravidlům jako takovým. I doma samozřejmě máme nějaká pravidla zavedená a ve větší skupině je to nutnost. Jen se mi nelíbí, když se vynucují z pozice moci, dětem se nevysvětluje jejich smysl a nedá se jim možnost se k nim vyjádřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
17.11.16 21:08

Ahoj všem,
nemám problém, chci jen slyšet obecné názory. Jak se řeší problémy ve vašich školkách? Naše děti chodí do klasické české státní školky. Jsem spokojena ve všech směrech, hlavně s učitelkama. S těma moc. Moje děti mi říkaly, že děti, co zlobí, posílají do šatny. Jde asi o extrémy, nestává se to často. Jedná se střídavě o 3 děti. Jedno má diagnozu ADHD, další dvě nevím, ale živé jsou až až.
Jak se vyrušující a neposlušné děti „usměrňují“ ve vašich školkách?
Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
17.11.16 21:14

Sednout ke stolečku a dostanou nějakou neoblíbenou činnost, skládačku, malování. Asi podle „preferencí“ dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
17.11.16 21:14
@JayLee píše:
@Aries6 u nas se davaji na zidlicku ke dverim jakoby na hanbu :-)

Co jsem slyšela, tak sednout si ke stolečku - ne vyloženě stoleček hanby, ale prostě sednout si, když nedělá to, co má, je jakoby první reakce v jiných školkách. Děcka něco takovýho taky řekly, ale tyhle děti prý posílají přímo do šatny. Nevím, chci se na to zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
17.11.16 21:25

@JayLee Já to fakt nevím přesně, jen co řeknou děti 5 a 3 roky a víš, jak ty to mají :D
Mě jde o úplně jinou věc. Dneska jsme se o tom bavily 4 matky dohromady a jedna vyletěla jak čert, že tohle by jí teda vadilo a nenechala by to být. Děti má už ve škole, ve školce ony tento problém neměly, ale školka podobné „tresty“ taky používala. Ona si totiž svoje děti přehnaně hájí a i když očividně provedou jinému dítěti něco a někdo to vidí, tak ona, pokud to sama nevidí, tak se zastane svého dítěte. Přitom sama pořád vyhrožuje, že půjdou domů a co zakáže, když neposlechnou a nakonec dětem nezakáže nic. Řeším to proto, že se často vídáme a chci ji vídat, ale tohle mě mrzí. Nemám andílky a vím, že zlobí, ale zatím jsou očividně pravdomluvné a ty jejich třeba lžou, že si naše začaly.
A hlavně, já ty učitelky chápu, 25 dětí, to není sranda. A já s tím nemám problém. Mě překvapilo, jak moc ona vyjela a nakonec jsme se loučily a ona byla uražená, že jsme s ní my 3 nesouhlasily.)
No jen jsem se chtěla vykecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
17.11.16 21:26

Dite s adhd trestat? To by melo mit individualni pristup pokud ho prijali. Asi nechapou ze to je nemoc a ne zpusobeny vychovou, to je na facku, jeste stav ditete zhorsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
17.11.16 21:26

U nás sedají k běžnému stolečku, kde jinak tvoří a nesmí nějakou dobu běhat. Po tu dobu dostanou kreslení, skládání atd. co tyhle raubíře moc nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
17.11.16 21:28
@Aries6 píše:
Ahoj všem,
nemám problém, chci jen slyšet obecné názory. Jak se řeší problémy ve vašich školkách? Naše děti chodí do klasické české státní školky. Jsem spokojena ve všech směrech, hlavně s učitelkama. S těma moc. Moje děti mi říkaly, že děti, co zlobí, posílají do šatny. Jde asi o extrémy, nestává se to často. Jedná se střídavě o 3 děti. Jedno má diagnozu ADHD, další dvě nevím, ale živé jsou až až.
Jak se vyrušující a neposlušné děti „usměrňují“ ve vašich školkách?
Děkuji za názory.

a mají v té šatně dozor? :think:
mě jako matce, by vadilo, že je tam dítě s adhd bez dozoru, protože sama mám takové doma a vím jak je to nebezpečné, co dokáže během chvilky vymyslet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26247
17.11.16 21:29
@AndelaCerna píše:
Dite s adhd trestat? To by melo mit individualni pristup pokud ho prijali. Asi nechapou ze to je nemoc a ne zpusobeny vychovou, to je na facku, jeste stav ditete zhorsi

i dítě s ADHD potřebuje pevné mantinely. Je jedno, jestli tomu říkáš trest nebo individuální přístup, pokud překročí hranici, musí dojít ke srozumitelné reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
17.11.16 21:29
@AndelaCerna píše:
Dite s adhd trestat? To by melo mit individualni pristup pokud ho prijali. Asi nechapou ze to je nemoc a ne zpusobeny vychovou, to je na facku, jeste stav ditete zhorsi

To dítě má většinu dne asistentku, ale zbytek s ním musí vyjít učitelky. V této oblasti se naštěstí nevyznám, tak nevím, jak přesně to je s těmi asistenty.
Ale jinak souhlasím, to jsem tam zapomněla dodat, že to asi taky nebude nejlepší.
Ale jde mi o jinou věc, jak jsem psala později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
17.11.16 21:30

@Aries6 a ještě teda posílání do šatny by se mi nelíbilo. Klidně ať jsou na nějakou židličku hanby nebo něco podobného, ale nesmí být bez dozoru, což šatna je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
17.11.16 21:31
@Aspera píše:
@Aries6 a ještě teda posílání do šatny by se mi nelíbilo. Klidně ať jsou na nějakou židličku hanby nebo něco podobného, ale nesmí být bez dozoru, což šatna je.

Jak píšu, nevím podrobnosti. Ale vzhledem k celkovému chování učitelek si myslím, že to mají podchycené. A že to nebude denní záležitost, spíš výjimečná, které předchází jiné varování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.11.16 21:34

@Aries6 Co jsem tak pochytila od syna (není v tomto ohledu až tak sdílný), tak je posílá paní učitelka na chvilku ke stolečku a tam mají nějakou „aktivitku“ na zklidnění.

A chlapečka, který ubližoval dětem na zahradě si pani učitelky vzali k sobě.

Obojí mi přijde jako fan přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
18.11.16 16:47

Pokud dítě ubližuje jiným dětem, tak ho posadím ke stolku…ať přemýšlí. Po chvilce mu dám něco na práci-ke zklidnění. Říkám vždy, že to není TREST, ale že musím ochránit děti, aby jim neubližoval/a…tak proto sedí SÁM/A.
Když ničí hračky nebo boří dětem hry, jde taky ke stolku…ale tentokrát BEZ JAKÉKOLIV HRAČKY…ničíš? Tak nemůžeš NIC dostat, musím chránit hračky pro děti, které si s nimi hezky hrají.
Sedí cca 15 minut. Pak jim dám druhou šanci…poruší jí, jdou znovu ke stolečku přemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí