Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
Chtěla bych znat nestranny názor (píšu na mobilu tak se omlouvam za pripadne chyby)
Každoročně předškoláčci přespávají jednu noc ve školce. Moje dcerka to absolvovala v noci na dnešek. Dnes odpoledne jsem si ji vyzvedávala a ptala se ucitelky jak si to užili. Ta se hned chytla a že prý hlavne s tou naší. Že prý jí museli dat spat samotnou do šatny, že zlobila. V tu chvili jsem neměla slov a chtěla jsem si o tom nejdříve promluvit s dcerou.
Dozvedela jsem se, že si se dvěma kamarádkami povídaly. Což nesměly.
Přiznávám, že dcera je chronický zlobivec. Tedy alespoň podle učitelek. Doma i u babiček je zlatá. Nemáme s ní problém.
Podle učitelek je to ale potížistka, dávám si ruku na srdce a přiznávám, že ve školce není svatoušek. Ale uz mi prijde, že je vyloženě na mušce a kdyz se nekde neco děje tak za to automaticky, dle učitelek, může ta naše.
Co se spaní týče tak, dle výpovědi dcery, byl zákaz mluvení, dve holcicky zacaly mluvit tak jim dcera rekla ať jsou potichu, nakonec se k nim ale přidala a povidaly si tři. Nikoho nebudily. Vlitla na ne učitelka a moje dite poslala spát samotné do šatny. Ta samozrejme plakala. Ptala jsem se ji proc pani ucitelce neřekla, že si nepovidala sama a prej proto, že ve školce se musi poslouchat a kdyz to pani ucitelce chtela vysvětlit tak ji řekla:„Ty mlč.“
Sama tam pak v šatne samozrejme plakala…tak mi to vrta hlavou a prijde mi to teda dost nespravedlivé. Sama se sebou si asi nepovidala, ale potrestaná je opět jen ona!
Jeste to pochopim pri polednim spaní, ale toto byla noc ve školce. Prostě zážitek. A oni ji daji takhle samotnou do šatny?
Zitra to chci probrat s ucitelkama jen bych chtela znat vas názor ![]()
@FreeLady12 nechala bych to zcela na nich. Sama pises, ze potizistka je. Nejak to ty ucitelky resit musi.
Tak mne to prijde pres caru. Mohly zavolat, at si pro ni jdete nebo ji separovat ve tride, ale satna je pro.me fakt pruser, ze tam byla sama. Priznam se, ze to bych nevydychala. Mohlo se neco stat.
@FreeLady12 souhlasim s vama, neni to spravedlivy, urcite si ji mely ty ucitelky aspon vyslechnout.. a nechat ji spat uplne samotnou?! Chudak holcicka teda… se musela i bat,,ne ![]()
Ani při poledním spaní bych nepochopila, že dítě dají někam samotné.
A to bych chtěla opravdu důkladné vysvětlení proč takto jednají a proč třeba nezavolala uč domů.
Tak satna je hned pred tridou, ne? Aspon u nas. Takze ob jedny dvere.
@blumen píše:řešit tím že dají dítě do šatny? chtěla bych vědět jak tam byl zajištěný dozor
@FreeLady12 nechala bych to zcela na nich. Sama pises, ze potizistka je. Nejak to ty ucitelky resit musi.
@bublinek píše:
Ani při poledním spaní bych nepochopila, že dítě dají někam samotné.
A to bych chtěla opravdu důkladné vysvětlení proč takto jednají a proč třeba nezavolala uč domů.
Zavolat domu nebo do prace, poslala bych ji do haje, takze asi tak ![]()
To je dle mého názoru hluboce za čáru. Mohli Ti říct, ať ji necháš doma, když je tam zlobivá, ale dát ji do šatny, to bych asi řádila jak ďas! Chudák holčička, jak jí asi muselo být! Učitelku bych fakt rázně požádala o vysvětlení.
@blumen píše:
Tak satna je hned pred tridou, ne? Aspon u nas. Takze ob jedny dvere.
u nás je šatna předškoláků v jiném patře
@ka2ka píše:
u nás je šatna předškoláků v jiném patře
No tak to je pak ten problem a vec nazoru, u nas je primo pred vstupem do tridy pred teidou v samostatne oddelene mistnosti.
@blumen píše:
Zavolat domu nebo do prace, poslala bych ji do haje, takze asi tak
nechápu
Tak to je hustý…
Šatna mi apriori přijde tedy nechutná záležitost, fůj, do šatny na zem?? To bych prskala na hygienickou stránku věci a druhak tedy zkažený zážitek a za třetí ta samota, studená šatna, tam se musela sama bát.. Schytala to za všechny, učitelka má na ni evidentně pifku. Ale tohle s tou šatnou je moc, to se jí pomstila…
![]()
Samotné takhle malé dítě někde v šatně, no to docela přehnaly ne? Děcka se dost bojí v cizím prostředí, natož samy. Mně to připadá od učitelek dost neprofesionální, pokud opravdu spala někde sama.
malé děti si večer povídají, to je normální, nepřipadá mi to jako těžkej průser na takový trest. Asi těžko si tam povídala sama pro sebe, takže mohly holky rozhodit, aby neležely vedle sebe třeba, nebo to řešit jinak.
byla bych docela dost naštvaná a chtěla bych vědět, jak to bylo a učitelkám bych řekla, že takto ne. jako že víš, že dcera není svatá, ale pokud si povídalo holčiček víc, tak není na místě trestat jen jednu a že bys nerada, aby se z dcery stal nějaký otloukánek, na kterého se hodí všechny průsery.
@bublinek píše:
nechápu
Aby mi ucitelka volala, ze si nedokazi poradit s ditetem? No to fakt ne. Volaji pri horecce akorat, tezsim uraze (doted nebyl nas pripad).