Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
At by byla satna kdekoliv, co ji tam ma.co posilat? K*ava
normalne by sem dala podnet na vedeni…co je to za vychovu, zavret male dite v noci do jine mistnosti, jeste kdyz v tom. nebyla sama
chudinka se tam tesila a pak.tam nekde sama ve tme plakala ![]()
Tedy, já jsme zrovna máma, která tolik neřeší, co se za dveřmi školky děje, protože vím, že moje dítě se chová jinak doma a jinak s cizími. Ale tohle bych řešila, slušně bych oslovila učitelku, jak situace opravdu vypadala, proč zrovna moje dítě muselo spát samo a jestli měla u sebe dozor. Pokud ne, šla bych si stěžovat k ředitelce. Na druhou stranu bych až tak malé lumpici nevěřila, že v tom byla tak nevinně a začaly ty ostatní. To je totiž nejčastější výmluva i u starších. To ale samozřejmě neomlouvá to, co učitelka udělala.
Já jen doufám, že nám se něco takového nestane. Já bych na místě ztropila takovou scénu, že by mi syna z té školky snad vyhodili. ![]()
Už je to, že ji daly do šatny. Mohly ji přesunout hned k sobě, aby nad ní měly dohled (mohly ji ostatně rovnou uložit blízko k sobě, když je teda za zlobila), mohly ji dát do té herny. To že ji daly do šatny je jasná známka toho, že jí chtěly ublížit.
Měly spoustu jiných variant jak ji potrestat. ![]()
To je hodně přes čáru. Pro mne tedy už jen ten důvod-že si holky povidaly?? Proboha, proč jim tedy nějaké předávání pořádají, když si děti nemůžou ani povídat??? Nepředpokládám, že by si vydržely povídat celou noc. A když už mají mít zážitek z prespavani ve školce bez rodičů, proč je nenechat si to trochu užít- i za cenu toho, že půjdou spát později než jsou zvyklé.. O způsobu potrestání ani nemluvím-to bych hodně řešila..a ani nechci vědět, co by na to řekl manžel, myslím, že by učitelku taky zavřel někam za trest…
@Russet píše:
Mě by zajímalo, co je za příšerný přestupek špitat si před spanímTy, co chrní, to stejně nezlobí. Sedla bych si k nim, řekla ticho a počkala, až zeberou. Pro děti je spaní mimo domov dost vzrušující a chápu, že jim nejde usnout. Sama bych měla problém.
Jo, zarazilo mě to taky. Tak se 3 holky moc nevyspí, protože si budou špitat dýl, to je takový strašný prohřešek? jestli tam neřádily jak černý ruky a nebudily všechny ostatní, tak bych z toho nedělala vědu. pomohla bych jim nějak usnout, buď si k nim sednout a kdyby nepomohlo, tak je rozdělit.
Asi má jít o zážitek a ne o nějaký dril. Syn když mají přespávání se skautama, tak mají večer bačkorovou válku, řáděj jak šílený, vždycky přijede nevyspalej, ale mají to jako zážitek.
Zakladatelka si musí pořádně zjistit, jak to bylo, kdo mluvil, kde dcera spala a ským.
@Lianys píše:
Já jen doufám, že nám se něco takového nestane. Já bych na místě ztropila takovou scénu, že by mi syna z té školky snad vyhodili.
Už je to, že ji daly do šatny. Mohly ji přesunout hned k sobě, aby nad ní měly dohled (mohly ji ostatně rovnou uložit blízko k sobě, když je teda za zlobila), mohly ji dát do té herny. To že ji daly do šatny je jasná známka toho, že jí chtěly ublížit.
Měly spoustu jiných variant jak ji potrestat.
Jj, tak toto si taky myslím. Prostě škodolibé potrestání, jinak to rozumem nepobiram. Trest neúměrný. Tady bych se určitě ozvala.
Jsem učitelka a absolutně nechápu jak si to mohli „lajsnout“ tedy
Tak to učitelka pos.ala.
Hlavně to pořádně vyzjisti, jak to bylo, jestli to malá nějak nepřeonačila…
@FreeLady12 je to hnus a řešila bych to. Nás zavírali v mš do kumbálu a jednou mne vyšouply v zimě na balkon ale to bylo propojené se schodištěm a pamatuji si jak jsme v zimě a v bačkorách odešla domů
To musely být pak v šoku že nikde nejsem
Na ŠVP bych se bála
Nechápu proč nezavolali at si pro ní přijdeš. Tohle je fakt šílený ![]()
@Tamara83 matka jsem, ale nedelam ze vseho vedu. Obcas ve skokce nejde mala ven, zlobi. Je vevnitr s ucitelkou. Az se uklidni, jdou za ostatnimi ven. Oddelene spala od ostatnich, kdyz byla mala, pomohlo to, nikoho pak nerusila, naucila se to. Ted je ve skolce kluk, ktery zlobi, utika, rusi je, tak ma detskou cestovni postylku a spi vedle nebo musi aspo potichu lezet. Az se uklidni, bude spat s ostatnimi vevnitr taky. U nas nomalni postupy, se skolkou jsme spokojeni. Zavrit nekoho do sklepa a davat pohlavky, to je neco uplne jineho, to nepripada v uvahu. A myslim, ze 3 mluvici deti ostatni holt rusi. Pak by tam spitali vsichni.
Ve školce po obědě to separované spaní ve výjimečných případech chápu. K tomu, jak moc zlobila a co přesně dělala dcerka zakladatelky, se nadá moc vyjádřit -) učitelky si na ni stěžují dlouhodobě, zakladatelka přiznává, že dokáže pěkně zlobit, takže bych tomu o tichoučkém povídání si, které určitě nemohlo nikoho vzbudit či rušit, až tak nevěřila...……..každopádně pokud ji chtěly separovat, tak né někam samotnou do šatny kdoví kde, ale třeba o kousek dál v té stejné místnosti...……...
Zdravím, reaguji jako učitelka z Mš. Pokud je to opravdu tak, jak píšete, tak myslím, že to učitelky opravdu nezvládly a holčičku potrestaly nepřiměřeně a určitě bych si o tom šla znovu promluvit…Taky máme ve školce pár,,narušitelů,, ale nikdy by mě nenapadlo jako řešení dát je spát do šatny
Po O spinkaji prostě u nás učitelek, abychom je měly víc já očích a nikdy nebyl problém. Když je tedy hodně zle co se týče chováni (agresivita, VZTEK), jde s nimi jedna z učitelek za dveře, dokud se neuklidni… Určitě dej vědět, jak to dopadlo ![]()
@FreeLady12 Tvoje dcera je u učitelek zapsaná jako zlobidlo. Takže stačí málo a už je problém. Učitelka jí ale měla vyslechnout a ne jí rovnou takhle separovat. Nechat jí spát samotnou v šatně, mi přijde hodně přes čáru. Hodně mimo mi přijde i to, že tak strašně vadilo, že si holky chvilku povídaly. To se nesmí? Neřeknu, kdyby dělaly rámus ale tohle? Tohle učitelka dost potento a určitě bych to řešila. Proč tedy neposlala s ní pryč i y dvě holčičky, co taky ticho nebyly?