Tresty ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10351
9.9.16 10:38

Pro me v poradku oboji. Dnes se desne resi, jak se musi dite temer pri cemkoli citit ponizene a ze to necha nasledky :lol: Necha, ale to by se to dite muselo ponizovat denne a systematicky, ne ze si parkrat sedne na zidlicku nebo pujde nekam na hanbu. Byla bych i pro mirnou formu fyzickych trestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
9.9.16 12:05

V poho :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.16 12:06

Díky za komenty, mě to taky přišlo jakš takš v pohodě, ale nebyla jsem si jistá i pro mě je školka uplně nové prostředí a nevím jak to chodí jinde..

KDyž učitelka „pošle“ dítě do umývarny plakat, tak je to opravdu vlídným hlasem a spíš prosba o to at ostatní děti neruší.. neříká to malým uplakánku kteří maljí místo pusy loupák a slzy jako hrachy.. tohle dítě vyložene řvalo na celé okolí..

A židlička na hambu, to jsem použila já to oslovení, ale učitelka to neříká, říká jen že pujde na židličku vedle ní a takžež se jedná o 5ti leté dítě, co školku zná a prostě rušilo a zlobilo. Za to holčičku co má 2,5r a pomalu si poposedávala až k paní učitelce (potichu-nerušila) nechali ta, že je ještě malá..

• Citovat
  • Upravit
3157
9.9.16 12:24
@Anonymní píše:
Díky za komenty, mě to taky přišlo jakš takš v pohodě, ale nebyla jsem si jistá i pro mě je školka uplně nové prostředí a nevím jak to chodí jinde..

KDyž učitelka „pošle“ dítě do umývarny plakat, tak je to opravdu vlídným hlasem a spíš prosba o to at ostatní děti neruší.. neříká to malým uplakánku kteří maljí místo pusy loupák a slzy jako hrachy.. tohle dítě vyložene řvalo na celé okolí..

A židlička na hambu, to jsem použila já to oslovení, ale učitelka to neříká, říká jen že pujde na židličku vedle ní a takžež se jedná o 5ti leté dítě, co školku zná a prostě rušilo a zlobilo. Za to holčičku co má 2,5r a pomalu si poposedávala až k paní učitelce (potichu-nerušila) nechali ta, že je ještě malá..

No a ty jsi ta učitelka? Nebo proč se ptáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.16 12:27
@marmelada78 píše:
No a ty jsi ta učitelka? Nebo proč se ptáš?

néééé, já jsem maminka dítěte, které dávám do téhle školky… jen mě zajímaly ostatní názory na to..

• Citovat
  • Upravit
9918
9.9.16 13:09
@Anonymní píše:
Obnovím téma, i když zrovna trestem bych to nenazývala…
Napište mi zda jsem přecitlivělá nebo je to ok…
první situace:
Malé děti ve školce hodně pláčou-paní učitelky chovají, utěšují, mazlí se-není problém.. vysvětlují že maminka se vrátí atd..nabízí aktivity, pohlazení.. ale když tam pláče dítě moc, jako hodně nahlas a už opravdu dlouho, učitelka řekne at jde plakat do koupelny, že tam plakat muže, ale že tady nás tím už obtěžuje a ostatní děti pak také pláčou.. ale nikdy násilím dítě do koupelny nedovedla.. je to oka? Já myslím(doufám) že jo..

Druhá situace:
paní učitelka vypráví pohádku, straší chlapec pořád popichuje, nedává pozor učitelka vezme židličku a dá ji vedle sebe, vyzve chlapce at si sedne vedle ní (asi jako židlička hamby),chlapec nechce-umoudří se.. nebo když chlapec neposlouchá kontroluje zda dobře slyší zda si čistil uši (humorně ve srandě)..

na maláčky takové nároky ještě nemají..

Tak co holky je to ok? já doufám že jo..

Prosím anonym, už tu jedno téma školka řeším.. nechci at jste předpojaté

Ja na tom nic spatneho nevidim, naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
9.9.16 13:39

Naše dcera je hodně ukřičené dítko. A sama se začala „schovávat“ do místnosti, kde jsou postýlky aby se mohla vykřičet. A nepřišlo mi to divné.

To druhé mi nepřijde divné, prostě zlobí, tak si ho posadí k sobě a má ho pod dozorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
9.9.16 13:55
@Kassy píše:
To druhé se mi taky nelíbí, vyrušování a pošťuchováni se dá řešit mnohem kreativněji a s větším respektem, než židličkou „hanby“. Opět chápu, že učitelka potřebuje mít klid a posazením vyrušujícího dítěte k sobě nadním získá lepší kontrolu, ale přijde mi to (v popsané podobě) ponižujicí. A hlavně v tom nevidím ani trochu snahy zjistit z řešit příčinu. Dítě může vyrušovat z mnoha důvodů - nudí se, chce na sebe upozornit, cítí nějaký fyzický dyskomfort… Utnout projev bez znalosti a řešení příčiny je snadné, ale naprosto nerespektujicí individuální potřeby dětí.

No, nepřijde ti, že tímhle ta učitelka, která čte pohádku 25 dětem, z nichž 24 poslouchá a jedno vyrušuje - respektuje individuální potřebu 24 dětí? Jak konkrétně bys to řešila ty? Jak víš, že po dokončení té aktivity s tím klukem nepromluvila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
9.9.16 22:23
@Petula111 píše:
No, nepřijde ti, že tímhle ta učitelka, která čte pohádku 25 dětem, z nichž 24 poslouchá a jedno vyrušuje - respektuje individuální potřebu 24 dětí? Jak konkrétně bys to řešila ty? Jak víš, že po dokončení té aktivity s tím klukem nepromluvila?

Nepřijde, protože nevěřím, že 24 dětí naráz má stejnou potřebu poslouchat pohádku přesně ve chvíli, kdy učitelka zavelí, že se bude číst.
Jak konkrétně bych to řešila těžko můžu odpovídat, když neznám přesně ani tu situaci, ani to konkrétní dítě ani těch 24 ostatních, ani prostředí… Nejsem učitelka, odpovídám z pozice matky a na základě toho co a jak tady bylo popsáno, křišťálovou kouli nevlastním. A svoje dítě dávám do školky, kde se takové metody nepoužívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
10.9.16 11:39
@Kassy píše:
Nepřijde, protože nevěřím, že 24 dětí naráz má stejnou potřebu poslouchat pohádku přesně ve chvíli, kdy učitelka zavelí, že se bude číst.
Jak konkrétně bych to řešila těžko můžu odpovídat, když neznám přesně ani tu situaci, ani to konkrétní dítě ani těch 24 ostatních, ani prostředí… Nejsem učitelka, odpovídám z pozice matky a na základě toho co a jak tady bylo popsáno, křišťálovou kouli nevlastním. A svoje dítě dávám do školky, kde se takové metody nepoužívají.

Počkej - takže - nevíš, jak bys jedné školkové třídě byla schopna přečíst pohádku, ale přesně víš, co bys NEdělala? :D
A skutečně víš, že ve vaší školce, když učitelka potřebuje pracovat s celou třídou a někdo se u toho pošťuchuje, neřekne třeba - Péťo, pojď si sednout tady ke mně, budeš mi otáčet listy v knížce? Protože přesně tohle pak jiné dítě může doma převyprávět jako - Péťa zlobil a pančelka si ho posadila vedle sebe. Na Péťovi to žádné psychické následky nezanechá, ostatní děti v klidu poslouchají,… jen maminky, které nemají ani tucha, jak by si s tolika dětmi ony samy poradily, řeší pořád dokola a dokola, jestli učitelka dostatečně respektuje jejich andílka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
10.9.16 11:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
10.9.16 12:12

Ve třídě u dcery než se sejdou všichni, tak si hrají, staví si. Když se děcka moc rozjedou a nereagují na pokyn o zklidnění, učitelka je posadí ke stolečku a dostanou malování nebo skládačky. Prostě aby se zklidnily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
10.9.16 13:22
@Petula111 píše:
Počkej - takže - nevíš, jak bys jedné školkové třídě byla schopna přečíst pohádku, ale přesně víš, co bys NEdělala? :D
A skutečně víš, že ve vaší školce, když učitelka potřebuje pracovat s celou třídou a někdo se u toho pošťuchuje, neřekne třeba - Péťo, pojď si sednout tady ke mně, budeš mi otáčet listy v knížce? Protože přesně tohle pak jiné dítě může doma převyprávět jako - Péťa zlobil a pančelka si ho posadila vedle sebe. Na Péťovi to žádné psychické následky nezanechá, ostatní děti v klidu poslouchají,… jen maminky, které nemají ani tucha, jak by si s tolika dětmi ony samy poradily, řeší pořád dokola a dokola, jestli učitelka dostatečně respektuje jejich andílka…

Hele, o tom, jak se montuje vodovodní baterie vím taky kulové a sama bych to nezvládla, ale když mi ji instalatér namontuje tak, že mi z ní bude voda stříkat na všechny strany, poznám, že je to špatně a budu mít výhrady. Nevím, jak bych si s tím poradila já, protože nemám zkušenosti s tolika dětmi. Učitelka ty zkušenosti má, má k tomu i nějaké vzdělání, proto předpokládám, že by to měla zvládnout lépe než já. Popsané řešení mi zkrátka lepší nepřipadá. A znovu říkám - vycházím z toho, co zakladatelka napsala a to bylo o židličce „hanby“, ne že má chlapec jít otáčet stránky. To si tam domýšlíš ty. Stejně jako to, že to takto převyprávělo dítě. Mně naopak podle množství detailů typu „učitelka ti řekla opravdu hezky“ přišlo, že zakladatelka byla svědkem těch situací osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
10.9.16 17:48

@Kassy no, jenže tohle je spíš situace, kdy instalatér namontuje baterii, voda z ní normálně teče (ty děti evidentně nejsou nijak psychicky narušené a sezení na jiném místě jim neublíží) - akorát že ty bys celou dobu, co by montoval, sledovala, jak drží šroubovák, řešila s jinými matkami na internetu, jestli jejich instalatér taky používá klíč šestku a né desítku, protože ten minule určitě dělal něco jinak - a jestli náhodou nemáš zavolat jinýho nebo to s ním nějak řešit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
10.9.16 18:49

@Petula111: Uzavřela bych to s tím, že se neshodneme. Já mám zkrátka ve výchově jiné cíle a priority než aby dítě sedělo tiše jako pěna, když učitelka přikáže. Proces je pro mě stejně důležitý jako výsledek.

A obecně - je obrovský rozdíl, jestli to sama učitelka vnímá tak, že se snaží nudící se vyrušující dítě vtáhnout do dění a zařídit, aby se nenudilo, nebo jestli se snaží dát mu najevo, že jeho chování je nepřijatelné a zařídit, aby od něj měla klid. Je úplně jedno, jaká slova použije, jestli přímo zazní „židlička hanby“ nebo ne, děti to moc dobře poznají a podle toho budou celou situaci vnímat a reagovat na ni. Zakladatelka z té situace nejspíš dojem, že se jedná o „židličku hanby“ měla, když to spojení použila… Kdyby to celé opravdu proběhlo v nefalšovaně přátelském duchu, asi by neměla potřebu ptát se, jestli je to v pořádku. To už si musí přebrat sama, jestli bude věřit víc svým instinktům a dojmům nebo ženským z e-mimina. Nikdo z nás v té školce nebyl, aby to mohl rozsoudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí