Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
ahojky, najednou ti to nevytrhnou, protoze umrtvi pouze pulku dasne, to by jsi se pak mohla udusit ![]()
Mě trhali asi po roce dvě osmičky. Jednu horní a jednu dolní. Obě naprosto bez problémů. Během pár minutek jsem byla z ordinace venku. Večer mě trochu bolela dáseň.
Když mi trhali tu první, tak jsem šla večer normálně cvičit.
Ahoj, u mně to bylo vždy v pohodě, mám venku už 3
Dvě mi doktor ambulantně vyřezíval z dásní, obě najednou pod lokální anestezií - nevím proč, ale při jejich růstu mě dost bolely. Trvalo to 1,5hodiny, protože musel vyřezávat postupně a vůbec nešly mrchy vytáhnout. Jen bylo nepříjemné to „rvaní“ ven
Jinak probouzení ani krvácení nebylo nijak příšerné. V té době jsme byla na začátku těhu, ale ještě jsem to nevěděla jsem. A tu třetí mi vytahoval vloni rozpadlou v dubnu, kdy synovi bylo necelých 5měsíců…taky to nebolelo a po pár hodinách jsme zvládla veškerou péči o Kubu. Jediné, co se mě ptal, zda kojím ![]()
Držím palce, ať to dopadne dobře…ale není to nic hrozného, jak se traduje ![]()
peti mě taky pravděpodobně čeká trhání té dole.Mám jí vidět tak napůl mám to v dásni a nevím jestli je to taková kapsa jak se tomu říká??Nevím jak to vypadá?V pondělí se musím objednat k zubařce na preventivní prohlídku a uvidím co mi řekne.Já měla vždycky ze zubaře strach,že mi je špatně už den předem.
Byla jsem jednou na trhání sedmičky ,strávila jem na křesle 3/4 hodiny,nešla ven mrcha.Ale překvapilo mě že to nebolelo a ani když to přišlo k sobě.TAk doufám že ten moudrák nebude takový mord jak si představuju.
Monny89 píše:
ahojky, najednou ti to nevytrhnou, protoze umrtvi pouze pulku dasne, to by jsi se pak mohla udusit
Koukám, že za titulem Kelišová jdeš urputně, když dáváš své příspěvky 3×
![]()
Ahoj,
já jsem měla jít v lednu sekat osmičku - mám ji v kosti a jenom špička čouhá ven - tak se to musí sekat - říkala dr. Ale zrovna v tu dobu byly obě děti na hromadě,tak se mi dost nehodilo mít rozdrbanou pusu. ![]()
Počítám,že se příští týden objednám. Ta zubařka (stomatochirurg) to dělá i v celkovém uspání - když chceš.Ale to pak musíš na zbytek dne a noc do nemocnice a no jako nemám nervy…takže to přetrpím v lokálce. Snad to vydržím!!! ![]()
Ještě si pak chci dobrovolně vytrhnout horní,neb mi tlačí na zuby a už se mi křiví dvojka…
Uvidím jak dopadne ta první akce… ![]()
Ahoj,tak já mám venku dva moudráky,a pokaždé to bylo něco jiného.U prvního to bylo akutní,pač se mi pod ním udělal zánět,já prožila peklo o víkendu,kdy nic nezabíralo,ani návštěva pohotovosti,v pondělí ráno jsem naběhla ke svému zubaři,a i přes umrtvení a rychlé vytáhnutí to strašně bolelo.A docela dlouho krvácelo.
Naopak druhý jsem si nechala vytáhnout sotva vylezl,a bylo to bez problémů,moc to nebolelo,a ani nekrvácelo.jsem nyní v podobné situaci,vylézá mi třetí moudrák,Dr mi taky říkal,že by chtěl ven,mě je to jasné,pač se bojím,aby se neopakovalo to s tím prvním,ale malej potřebuje abych fungovala.Tak to zatím nechávám…
zoubky píše:Monny89 píše:Koukám, že za titulem Kelišová jdeš urputně, když dáváš své příspěvky 3×
ahojky, najednou ti to nevytrhnou, protoze umrtvi pouze pulku dasne, to by jsi se pak mohla udusit![]()
![]()
uz Keliska jsem.. a to ne naschval.. ono to zas nejak blbne
![]()
jo a pred mesicem mi trhali 6 vlevo dole
Bylo to ambulantne na pohotovosti.. takze lokalni umrtvovacka.....
vse bez problemu, az na to prichazeni pak k sobe..
14dni me bolela cela celist, nemohla jsem jit ani si zivnout… ![]()
Všechny osmy jsem měla vyrostlé.Nechala jsem si je trhat po jedné. Za týden jdu na poslední.
Nikdy žádný problém. Injekce - trhání bez bolesti, po pár hodinách odeznění umrtvění a pak bez bolesti. Druhý den fit jak rybička - žádné kopmlikace žádné následky. Nic.
Už se vůbec nebojím. ![]()
Já se zubaře nebojim, ale právě jsem si nebyla jistá, jestli pak budu normálně fungovat. Vím, že když jsem byla menší, tak mi trhali stoličku a to jsem půl dne prospala, tak nevim jestli je to v dospělosti jiný. Mam je vyrostlý, ale pod dásní, takže snad v kosti nebudou, to se dozvím až z OPG, tak snad to bude v pohodě. V celkový si to nemůžu nechat. Musim se postarat o malýho už kvůli tomu hlídání. Stačí když mě tam ten muj poveze a babi bude muset hlídat. Pod oblbovákama si netroufnu řídit. Navíc něco řikal o Lovosicích, takže to mam už trošku dál.
Taky jsem včera podstoupila na zubní chyr 2 zuby mě odstranil a jsme taky v šoku neb jsme se připravovala na strašnou boles hlavně doma až to přijde k sobě a ono je to ok ,skoro to neboí jen maloičko dole je to cítit mám tam cca 3stehy
hlad mám strasšnej taky se snažím kašovitu stravu aspon tedi..ikdyž mazanec jsme na tu levou zdravou vecpala))) a kafe po brčku taky)))
ted jen nevím jak z hygienou?? karáček asi nehrozí vyplachovali jste něčm? mám tu korsodil a tam píší že je dobré i na vyplachování na hojení dásní při chyrurg výkonech tak nevím zda mám nebo nemám na to sem se tak nějak zapoměla pozeptat…tsk vás poprosím o zkušenosti.Monika
Zdravím, tak já mám týden po trhání 1 dolní osmičky napůl v kosti. A teda děs běs. byla jsem už trhat 2 horní zaráz. To bylo celkem v pohodě. Akorát to jídlo bylo špatný, když člověk nemůže kousat ani na jednu stranu. Za to teď ta dolní, fakt hrůza. je to týden a pořád mně to bolí. 4 dny jsem nebyla schopná ničeho. Ještěže byl manžel doma 2 dny + víkend. Celý den se staral o malýho a já jen ležela. Teď už je to o 100% lepší, ale pořád mě bolí čelist, ucho, dáseň, přes půl pusy modřina. Říkám si, jestli nezajdu na kontrolu, protože se mi to nezdá, že by to bolelo tak dlouho. A to jsem brala ATB, dnes jsem je dobrala.
Pro Moniku: Čistit zuby ano. Je to důležitý. Vyplachovat ne! Naopak, mně řekli vyplachovat co nejmíň. Kvůli krvácení.
Moc děkuji za info..držím palce abys to měla taky ok jako já já měla v úterý jeden nahořa a doel dole mám 4stahy ale je to fakt dobrý bez otoku,skoro bez bolesti stačilo mě 2 dny jen jeden brufen..tak snad už se nic nezanítí
hele jestli bolí tak radši dojdi na kontrolu..hodně diskuzí je že to třeba za 3 dny začlo z jídla nebo suchého lůžka hnisat a je třeba to vyčistit
jinak standartně po velkém zákroku to může být 710 dní jka otok tak bolest..ta by měla ale spíše ustupovat
Ahoj mě včera trhaly všechny 4 osmičky najednou první den to boli dost druhy je to o trosku lepší počítej stím ze 4 dny minimalne budeš odpočívat a ledovat pusu ale dá se to zvládnout ![]()