Trhání osmiček - moudráků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
26.3.13 11:27
@rozmary píše:
Jo hlavně kvůli kořenům, se na to vykašlu, co jsem si užila než mi ten mrzák vylez a jen je venku už je schnilej :cert:Jako mě budou asi muset přivázat ruce i nohy, páč se můžu po…t i u blbího vrtání, abych ho chudáka ještě nenakopla :oops: a to mám ještě k tomu moudráku další 4 kazy :zed:

já si nechávám všechno umrtvovat, ta chvilka pichnutí mi za ten"klid" potom stojí… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
26.3.13 11:29
@rozmary píše:
Mám ho nahoře, ale až hodně vzadu, říkal že se tam bude špatně dostávat, aby mi ještě nenastříhnul hubu :mrgreen:

nahoře se to líp hojí i líp trhá… :hug: mně právě zubař tvrdil, že 8 se nevrtaj většinou, že tam je blbej přístup, že se rovnou trhaj, tak jsem ho pak podezřívala, že si mě objednal pod záminkou vrtání, protože věděl, že na trhání bych nepřišla… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
26.3.13 11:48

No jo, tak to si tu injekci nechám dát taky.Jak dlouho asi působí? To pak budu pěkně slintat asi :? Jsem na druhej den objednaná k oční, doufám, že se nebudu muset přeobjednávat, čekám že mě vezmou už dva měsíce. Snad nebudu moc nateklá.

• Citovat
  • Upravit
6525
26.3.13 23:32

Nečetla jsem celou diskuzi, ale moje zkušenost…V dubnu loňského roku jsem přišla o jednu osmičku - rostla křivě. Moje dr je netrhá, posílá rovnou do Třebíče na stomatochirurgickou kliniku. Můžete si vybrat opich-zdarma nebo analgosedace (není pravá narkoza, ale o ničem nevíte, spíte) - za 1950,– Já šla pod analgosedaci - neotevřela bych jim pusu, kdyby se mi blížili do pusy s nějakýma kleštěma. Bylo to super. Měla jsem na to 5 dní volna v práci a vůbec jsem je nepotřebovala. Otok nic, bolest snesitelná, ATB žádné, hojení časem, ledovala jsem tedy, pusu jsem otevírala druhý den normálně…
V říjnu jsem tam šla na další 3 osmičky. Jedna dělala problémy a dr řekla, když už tam jdu, ať si nechám dát pryč všechny. Opět super. Musím říct, že se dr chovají na úrovni, vše vysvětlí, zodpoví, pomůžou, jsou fakt fajn.
Vyplachovala jsem odvarem z řebříčku a heřmánku. Otok byl malinkej, bolest snesitelná (oni doporučují brát léky v určených čas. rozestupech, což jsem dodržovala).
Prostě za mě to byly nejlépe investované peníze v mém životě. Šla jsem tam beze strachu, že bude něco bolet, že budu něco vnímat. Ani koutky mě nebolely. To u mé dr, když vrtá, tak mě bolí dva dny.
Myslím, že psychika udělá hodně a já tam šla v klidu a v klidu se pak hojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bára 4321ted
2.5.13 13:19

Tak to mě debata trochu uklidnila, protože zažívám muka..jena spodní 8 a takovej tyátr.. Trhání v poho, ale už týden otok..cpu se ibuprofíkem a jsm furt ospalá…tak jak dlouho to ještě bude bolet???

• Citovat
  • Upravit
rozmary
10.6.13 13:47

Holky mám jít na trhání moudráku, ale jsem po operaci a beru ataralgin na bolest, mám to odložit, nebo mi může dát injekci i když jsem na práškách?

• Citovat
  • Upravit
1715
21.1.14 14:22

Ahoj holky, ted mě napadlo, dneska mi moje zubařka napsala doporučení na vytrhnutí moudráku vpravo dole, tak jsem se i rovnou k zubaři objednala a jdu tam za měsíc. Ale zpětně mi docvaklo, jestli nevadí, že ještě kojím?? Nevíte některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
21.1.14 14:28

@Lenule15 Mě trhali osmičku v těhotenství, a taky to ničemu nevadilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
21.1.14 14:31

@danali já spíš myslím skrz tu umrtvovací injekci, co v ní je za látky a zda se to nemůže dostat do mléka..

možná je to blbý dotaz, ale fakt si nejsem jistá, zítra ještě dr zavolám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
21.1.14 14:35

To si radši tomu zubaři zavolej, i kdyby v té injekci nebylo nic škodlivého (z hlediska kojení), tak si pak myslím budeš brát prášek na bolest až to přijde k sobě :nevim: Mě trhali teď v pátek a cítím to ještě teď :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
21.1.14 14:46

@lendule.5 jj, s práškem počítám, ale už ted se klepu strachy,…kdyby to nebylo nutný, tak to ještě odložím, doufám, že to nebude tak hrozný, že nebudu mít třeba zahnutý kořeny po tátovi, to by mě kleplo…:-/ držím palce, aby tobě bolest co nejrychleji přešla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
21.1.14 14:49

@Lenule15 to by měl ten zubař vidět na rentgenu jak ty kořeny vypadají, to se neboj… Já jsem dostala 2 injekce (ty jsem ani necítila) a samotné trhání taky ani nebolelo, jen to chce pak nějakou dobu klid a já jsem byla včera cvičit :P :zed:

Jo počkej, vlastně kojíš, takž RTG asi ne, že? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
21.1.14 14:50

@lendule.5 no vidíš, to mě ani nenapadlo, že mi bude dělat rentgen :) a jestli tam ty zahnutý kořeny budou, tak to bude stát za to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
21.1.14 14:53

O to víc ti to umrtví :-) Mně tu druhou injekci dával se slovy: „Když už nic nezabere, tak tohle vždycky“ :mrgreen: a je fakt, že už po té první nebyla ani cítit. Tak snad to zvládneš v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
21.1.14 15:05

Mně moudrák, bohužel naprosto šíleně uložený, sekali na stomatochirurgii (5 stehů, museli ho rozřezat a vytahovat po kouskách, aby nepoškodili mandibulární nerv. Kořeny ten nerv úplně obtáčely) a rovnou mi dali i antibiotika a stejně se to zanítilo. Pak týden pracovní neschopnost a pak jsem ještě před prací chodila na čištění rány. Fakt chuťovka. Ještě, že jsem tehdy neměla děti, to bych s miminem nedala. Bolelo mě to víc než měsíc… to umrtvení je jen lokální, do mléka by to nemělo přejít, ale víc bych se bála komplikací jako zánětu… A já bych bez analgetik nepřežila, ty asi taky s kojením nejdou mnoc dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.