Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@Moise píše:
@vlastovka385 nám to taky nedoporučovali. Ale spíš kvůli cestě - kliniku, kde plazmu dělají, máme relativně daleko a nechtěli jsme dítě po narkoze namáhat ještě dlouhou cestou
My to máme přes celou republiku, jeli jsme a nelituju.
@vlastovka385 já také ne, protože bychom domů stejně ten den nejeli
Podle toho jak to probíhalo při probouzení, nepustili by nás. ![]()
My jeli 60 km na plazmu a taky toho nelituju. Ale syn to snášel skvěle. Teď nás čeká druhá narkóza, tak jsem na to zvědavá, jak to zvládne tentokrát.
@Billi já to nemyslela tak, že by mi bylo líto cesty, to je mi úplně jedno, dojedeme kamkoliv. Ale proto, že jsme byli upozorněni z vícero míst, že ta cesta po narkoze by dítěti nemusela udělat dobře
V tu dobu když ze synem byl přítel na ORL měl zánět nosohltanu a doktorka hned jak malého viděla řekla že dýchá pusou a že ta mandle je dost zvětšená a brání mu to v dýchání, že je na operaci dlouhá čekací doba hned se dal termín ale dostali jsme kapky které každý ráno kapeme (Na název mrknu ráno) stříkáme během dne i mořskou vodu a připadne mi že se dýchání syna dost zlepšilo a nechrápe. Takže půjdeme na kontrolu zda je nutná operace. Právě že jsme četla nějaké příspěvky ohledně hospitalizace dětí a v Brněnské dětské nemocnici nechtějí rodiče u dítěte nechávat, máte nikdo osobní zkušenost?
Nikdo teda dětem kapky nekapal?
@Boxer My několik měsíců před operací používali kapky Mommox, kortikoidní. Po nich se dýchání hodně zlepšilo, ale stačilo je vysadit, a byli jsme tam kde předtím. A mandle byla stále zvětšená. Po operaci jsem je zatím zpět nenasadila, doufám že už nebudou potřeba.
Přesně ty kapky také užíváme a máte pravdu je to lepší, půjdeme tet na kontrolu tak uvidíme. Chtěla jsme se ještě zeptat proč vaše děti museli jít na trhání mandlí byli více nemocný nebo trpěli na zánět středního ucha, jiné obtíže?
@Boxer píše:
Chtěla bych poprosit o informace k trhání nosních mandlí u dětí. V lednu máme jít na operaci s tříleťákem na trhání nosních mandlí a chtěla bych slyšet vaše zkušenosti před operací a po ní jak vaše děti reagovali? Moc děkuji
Dcera byla. Před operací měla cca 10× do roka zánět středního ucha a protože pak už se bála, že ji vezmem na píchání, tak už jen trpěla v postýlce a nic neříkala, vesměs jsem na to přišla až když ji samo prasklo
No, pak skoro ohluchla, protože se ji z těch častých zánětů vytvořil ve středouší nějaký ztuhlý mok. No, operace u ni byla na cca 40minut(mandle+tedy propichování bubínků a vydlabávání toho moku ze středouší) po operaci se mi vzbudila a brečela, že ji bolí hlava a trochu ji tekla krev z nosu.Ale vyspala se z toho a druhý den už vůbec o ničem nevěděla. V nemocnici byla týden, ale asi spíš se řešili ty uši. Pak nesměla 14dní se koupat v bazénu(bylo zrovna léto-ale hnusně, takže nás to tak nepálilo. No, původně jsem je trhat nechtěla nechat, v tu dobu cca před 10ti lety to byla spíš taková móda-řekla bych(posílal se na nosní mandle skoro každý)a vlastně jsem ani nevěřila, že ji to pomůže. Tím, že ohluchla mě to dokopalo a nelitovala jsem. Opravdu ji to pomohlo, rýma tekla jak měla a do uší se ji to vmáčklo cca 2×.
Malý taky trpěl na opakované záněty uší, byl zahleněný neustá1e
a hodně kašlal, pořád ucpaný nos ; Taky jsme užívali sprej do nosu před mandlí, jestli to nepomůže ![]()
Syn mi chodí od zaří poprvé do školky a nikdy netrpěl na zánět uší jen měl v listopadu zánět průdušek a tet začátek prosince zánět nosohltanu a jinak klasickou rýmu. Takže doufám že zvětšenou mandli měl skrz ten zánět nosohltanu protože předtím dost chrápal a tet to přestalo. Chrápali vaše děti?
@Boxer My šli na operaci jednak kvůli velké nemocnosti, pořád zelená rýma, skoro každé dva týdny. A pak také kvůli souvisejícím problémům, jako neustálé téměř denní zvracení ze zahlenění, spánek v polosedě, chrápání, noční dušení se a buzení atd. Nevím jaký to bude mít vliv na nemocnost, ale ty další potíže jsou úplně pryč, syn se krásně vyspí celou noc, nezvracel už tři týdny, má lepší chuť k jídlu, takže i kdyby to bylo jen toto, tak to za to u nás stálo.
@Moise píše:
@vlastovka385 já také ne, protože bychom domů stejně ten den nejeliPodle toho jak to probíhalo při probouzení, nepustili by nás.
Tak my jsme taky ten den domů nejeli, psala jsem, že druhý den ráno byla kontrola. Ten hotel už byl v celkových nákladech zanedbatelná položka
.
Všem moc děkuji za rady a zkušenosti
Včerejší kontrola nám dopadla v pořádku a operace se zrušila. Takže nám kapky zabrali ![]()
Obnovuji diskuzi a potrebuji uklidnit
Dcera, necele 4 ma po 3 mesicich vleklych hnisavych rym, mluveni nosem, dychani pusou, chrapani, zjistenou nosni mandli velikosti 3
pristi ctvrtek nastup na operaci v Plzni a ja uz mam hroznej strach…ja si to vubec neumim predstavit, jako ze mi ji vemou pred operacnim salem a pak uz o ni nic nevim, jen cekam
bojim se co po narkoze, jestli ji to nebude bolet, ja vubec nevim jak to dam..asi si necham dat taky nejaky oblbovak
holky, jak dlouho to trva, prosim reknete mi, ze je to brnkacka, ja se totiz bojim i jak ji budou nabirat krev na predoperacnim ![]()