Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@romik0013 Nedám ti sice perspektivu rodiče, ale trhání nosních mandlí jsem podstoupila v 6 letech. Žádné trauma nemám, bylo to v pohodě, ani to nebolelo a léčba zmrzlinou byla víc než příjemná ![]()
Trvalo to chvilku asi 30 minut. Já mohla být až na sále než usla. Po probuzení 1× zvracela a jinak jí nic nebolelo…po 2 hodinách se trochu najedla. Hrála si ani o tom nevěděla.
@Imi93
Jo vlastne ta zmrzlina
![]()
Ta nas zachrani, to mala natuty na vse hned zapomene, jak ji ukazu zmrzku 😁 😅ted kvuli nemocnosti od cervence jinmoc nemohla
diky ![]()
Muj prcek byl na vytrzeni mandli v 5 letech. Dobu operace jsem prozivala spatne, na jip jsem po probuzeni byla s nim. Velmi rychle se otrepal, bylo tezke udrzet ho na klidovem rezimu a mel hlad. Drzim palce, at mate bezproblemovy prubeh.
Dekuji holky, hlavne chci, aby se ji ulevilo, aby konecne pekne mluvila, mohla dychat a byla zdrave dite, jake byla pred 3 mesici 🙏 🙏nemuzu brecet pred ni, ona je takovej cita po mne, ze by byla hned rozhozena ![]()
Dceři jsem odstranění nosní mandle nadělila k jejím 4. narozeninám… Nebylo to z důvodu nemocnosti, ale skoro pořád dýchala pouze pusou. Nástup do nemocnice byl ve středu dopoledne, druhý den operace. Od půlnoci nesměla nic pít ani jíst. Ráno cca hodinu před operací ji dali vypít nějaký ten oblbovák a mluvila jako zhulená
Doprovodila jsem ji před operační sál a cca za 45 minut jsem ji měla zpátky na pokoji. Byla úplně v klidu, nezvracela, pár krát si na chvíli zdřímla. Na noc dostala lék na bolest (krk ji bolel při polykání). Druhý den jsme šly domů. Třeba spolubydlící tam holka řvala hodinu vkuse po té operaci (fakt šílený), prý ale ta holčička hůře snáší bolest…
Jinak otevřená pusa zůstala dceři jako zlozvyk a vůbec nevím, jak ji to mám vysvětlit (zkoušíme doktorskou špachtličku atd.). Jinak pár dní po té operaci měla dcera úplně jiný hlásek, ale pak se to huhňání zase vrátilo (tedy já ho tam slyším).
@Pocahonta
No nekecej, kvuli tomu huhnani tam jdu krome jinyho
nerikej mi, mala je taky hrozny knourak na bolistky…a ja tu jeji bolest taky blbe snasim..budu mit pro ni pripravenou novou hracku, co se ji libi, tak snad ji to pomuze v tom spitalu..jinak na to dychani pusou jsou ruzne cviceni, s brckem, foukani balonku atd, uz sem to prochazela, ruzne doporuceni…
@romik0013 píše:
@Pocahonta
No nekecej, kvuli tomu huhnani tam jdu krome jinyhonerikej mi, mala je taky hrozny knourak na bolistky…a ja tu jeji bolest taky blbe snasim..budu mit pro ni pripravenou novou hracku, co se ji libi, tak snad ji to pomuze v tom spitalu..jinak na to dychani pusou jsou ruzne cviceni, s brckem, foukani balonku atd, uz sem to prochazela, ruzne doporuceni…
Jako ta dcera té spolubydlící byla opravdu extrém, ale maminka mě varovala, že to takto dopadne… Ostatní děti (v ten den tam šly na operaci 4), tak byly také relativně v pohodě. No bohužel ta otevřená pusa je něco (prostě čučí jak tele na nová vrata) a to jí bude tento rok 7
Zkoušela jsem s ní kde co, ale prostě je to jen na chvíli…
Tak třeba u vás to zabere…
Holky, jeste me napadlo co ste si tam brali? Pyzamo, to je mi jasny na spani a pak ste tam byli treba v necem domacim? Nebo v pyzamu? A deti zvladali po narkoze treba curanI? Jako mala normal vydrzi i pres noc, ale preci jen, vubec nevim jak to bude
![]()
@romik0013 píše:
Holky, jeste me napadlo co ste si tam brali? Pyzamo, to je mi jasny na spani a pak ste tam byli treba v necem domacim? Nebo v pyzamu? A deti zvladali po narkoze treba curanI? Jako mala normal vydrzi i pres noc, ale preci jen, vubec nevim jak to bude![]()
Vezmi si něco pohodlného… Dceři jsem tenkrát dala raději na narkózu plenku, ale měla ji suchou… Pak něco vezmi pro dítě, abys ho zabavila na pokoji… Někde je třeba dětský koutek, u nás byly nějaké hračky na pokoji… Děti si tam na začátku a pak když jim otrnulo, tak si hrály společně (i třeba s dětmi z druhého pokoje).
Já měla legíny a triko na noc pyžamo. Dcera to samý. Brala jsem nějaký dětský časopis, papíry a pastelky, knížku a oblíbeného plyšáka. Na pokoji jsme nějaké hračky měli a odpoledne už jsme šli na chvíli do dětského koutku. A já tedy vzala dceři i nějaké přesnídávky a jogurt. Měla hlad. Záchod v pohodě bylo jí už 5.
Taky se přidám do diskuze, doktorka nás posílá na ORL, protože malý má rýmu už dva měsíce v kuse, dělali mu výtěr z nosu, kde byly nějaké bakterie, ale žádné kapky nezabraly. Tak prý ORL, ale jiné problémy nemá (žádný zánět středního ucha, mimo rýmu dýchal vždy nosem, mluvil normálně).
Tak se chci zeptat, jestli těm, co měli často rýmu, odstranění mandlí od těch rým pomohlo? Jsem totiž v tomhle směru dost skeptická. Díky ![]()