Trhlina u poševního vchodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31292
22.4.12 00:32

tak kysličník nepálí :mrgreen: a jodové desinfekce - betadine, taky ne (ale jod se myslím nemá dávat na „otevřené rány“)

Niki: hlavně si na to nedávej líh (septafort) co ti třeba zbyl z mazání pupíku - ten pálí jak ta krááááá :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
22.4.12 01:14

Já jsem neměla prasklý steh,ale hodně špatně se mi hojilo šití,tak jsem jela na porodní a pan doktor mi doporučil višňovou mast-vřele doporučuji.Nabereš si ho na vatový tampón a přiložíš na trhlinku.Sice to strašně smrdí,ale je to účinné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
22.4.12 07:26

No, pokud je povolený jen jeden steh - prasknutí není moc velké, nekrvácí, tak ti s tím stejně nic nejspíš dělat nebudou a doporučí jen dubovou kůru, ev. obklady z řepíku - můžeš střídat a čekat, až se to zatáhne samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
22.4.12 08:32

Ahoj,
asi už mnáš po vyšetření na pohotovosti, ale stejně napíšu. Je otázka, proč se ti steh povolil, rozpadl, nebo jak to nazvat až 3 měsíce po porodu. Zda tam nebyl zánět (pod stehem, skrytý), zda bylo zašito vše jak mělo (t.j. kůže ke kůži, podkoží k podkoží, pochva k pochvě - vím, že to zní blbě, ale kolikrát se v tom dole při potrhání má člověk problém vyznat a je rád, že to zašije tak, aby to i vypadalo, i nekrvácelo, i drželo). Pokud by tam byl zánět, tak není hned nutno brát ATB, ale dodržovat přísnou hygienu, oplachovat ať dubovou kůrou, řemíkem, nebo heřmánkem. Pokud je to „rozpadnutí“ bez zánětu, „jenom“ z tahu při větším šití, kdy steh prostě neudržel, tak já dávám Iruxol mast (je ale jenom na recept). Velice dobře hojí, dává se do té trhlinky 1× denně, nejlépe na noc po osprchování. Taky ženám při velkém šití, nebo problémovém hojení doporučuju brát Wobenzym a mám s ním výborné zkušenosti (je dost drahý, ale stojí to zato a může ho i kojící). Do zahojení bys ale na sex měla opravdu zapomenout, taky na koupání, prostě jakoby nové šestinedělí . Tak ti přeju rychlé zahojení.
Barča :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
23.4.12 13:03

Tak už mám doktory oběhaný…žádná trhlina, ale nějakej polyp! Buď je to výrůstek, kterej sám odpadne, pokud ne, tak se chirurgicky odstraní. Nebo to může být reakce na to rozsáhlý šití po porodu, co jsem měla, takže by to mělo samo zmizet. No hukot, to jsem na to zvědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.22 11:08

Ahoj, prosím anonym, mám taky takový nějaký problém… Od posledního sexu mě trochu bolí poševní vchod-no říkala jsem si nejdřív že se asi při tom „namohla“/odřela nebo něco takovýho :D jenže už jsou to 3 dny a bolí to furt stejně, tak jsem se tam koukla a dole u vchodu mám cosi, jako když nateklou sliznici nebo nárůstek, jak jsem tak zjišťovala, možná teda polyp :think: prosím jak se to řeší? Můžu s tím dělat něco sama doma než půjdu na gyndu? A jak jsem k tomu mohla vůbec přijít? :nevim: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.22 11:15

Ještě teda nevím jak moc je to akutní, jestli s tím můžu naklusat hned v pondělí nabo se mám objednat (to by bylo až tak za 10 dní) :think: může se to zhoršit? Je lepší to řešit co nejdřív? Samo se to asi neztratí že…

• Citovat
  • Upravit
3115
18.2.22 11:16

No… Lepší Dr :) ale osobně když bez Dr, tak bych prubla dubovou kůru, sedací koupel z řepíku (koupíš v lékárně - sypaný řepík nebo sáčky)
Pokud by to byl polyp a ne žádný otok/namozena sliznice… S tím doma moc nevykoumáš. Někde jsem teda četla kvůli polypu v děloze, že by na to měl pomáhat maliník. :think: myslím teda, radši si to ještě vygoogli… Možná i jiný bylinky… Ale je to takový.. Dr by si s tím poradil líp. Pravda, asi se to evt. neobejde bez zákroku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí