Tři dědečkové - jste v podobné situaci jako já?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4380
26.7.18 12:47

jsi trošku dost přecitlivělá, mě to nikdy nenapadlo řešit a to jich měl syn už docela dost těch dědečků, babička je dost přelétavá (je ještě dost mladá) naštěstí ten poslední je tak mladý že říkat mu dědečku by bylo dost mimo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
26.7.18 12:50

Moje dcera je rozvedená, její bývalý i ona už mají nové partnery. Takže vnučka má celkem čtyři babičky a dědečky, všichni ji mají rádi jako vlastní i přes to, že mají i svá vlastní vnoučata. Když to takhle bez problémů funguje, tak je to pro to dítě jenom přínos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
26.7.18 12:51
@BuBllina6 píše:
@lucenka pořád bude cizí. Moje dítě má jen 2 dědy a ne tři.
My nesmíme říkat do dneška vl. babče babčo.
A moje dítě bude cizímu říkát dědo, když to tak není. ?

o co jde?? jak jsem chodila dobrovolničit do domova důchodců tak jsem jim všem říkala dědečku, jsem to ale rebelka co :mrgreen:
hlavně že má dítě jednoho tatínka u dědečků je jich víc jen k plusu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
26.7.18 12:52
@BuBllina6 píše:
@Russet netrápí mě, že se rozvedli, tak to prostě je, když se někdo zamiluje jinde :)
Trápí mě přístup mojí mámy, učila nás že: dědo, babičko, teto, strejdo, mámo, táto, bratranče a já nevím co ještě, že tak máme oslovovat jen ty, pro které ta role je (krom teda táty rodiny) … Stoji si za tím do dnes, když před ní řeknu „volala babča /táty máma“ může ji hrabout, že jí neříkám jménem, že nás tak učila, že to není žádná babička, že babičku máme jen jednu/ její mámu.
A teď chce, abych učila dítě „cizímu“ říkát dědo, když já vlastní nemůžu říkat babčo.

Ty se jí prostě chceš pomstít a „ukázat jí“ viď, to je vidět. A řekla jsi jí to takhle? Jako trochu tě chápu, ale ve svém vlastním zájmu a v zájmu dítěte se na to vypdrni a nech to být, uleví se ti. Okolo dítěte bude ještě hodně mnohem náročnějších situací, věř mi.

Můj syn má taky 3 dědečky, dva vlastní a pak ještě nový manžel tchyně. A mně to opravdu nevadí, já sama neměla v podstatě ani jednoho.. jeden byl psychicky nemocný samotář a druhý zemřel při autonehodě když jsem byla malá. Lepší 3 milující než žádný :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41843
26.7.18 12:55
@BuBllina6 píše:
My nesmíme říkat do dneška vl. babče babčo.A moje dítě bude cizímu říkát dědo, když to tak není. ?

takže vaše rodinná konstalace asi nebude úplně v pořádku, že? Takže až si dotyčný tvoji mamku vezme a dítko jí bude říkat babi, tak jemu jak? Když stále bude podle tebe cizí? :think: podle mě spíš bude dítko zmatené a babička i přítel nespokojeni…ale mě až tak neber, máme rodinu o hodně vřelejší a např. sestry partner není pro moje dítka cizí a nemám potřebu ho vůči dětem nějak vymezovat. Je pro mě přednější jejich vztah než to, že není pokrevně spřízněn ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.18 12:56

Když to budou ti kouzelní dědečkové, proč ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
26.7.18 12:56

Holky, prosím vás. Ano, asi řeším blbosti podle vás, ale pro mě to je hodně citlivý, komu jak bude prcek říkat. Jak už jsem psala, každý má nějakou roli a nelze roli babičky/tetičky někomu „náhodnému“ přidělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
26.7.18 13:00
@BuBllina6 píše:
Holky, prosím vás. Ano, asi řeším blbosti podle vás, ale pro mě to je hodně citlivý, komu jak bude prcek říkat. Jak už jsem psala, každý má nějakou roli a nelze roli babičky/tetičky někomu „náhodnému“ přidělit.

nesmysl, až tě opustí chlap a najdeš si nového tak budeš ještě ráda když bude dělat tvému dítěti tatínka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
26.7.18 13:01

@Maui52 střídavolistý :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
26.7.18 13:02
@Keyllah píše:
takže vaše rodinná konstalace asi nebude úplně v pořádku, že? Takže až si dotyčný tvoji mamku vezme a dítko jí bude říkat babi, tak jemu jak? Když stále bude podle tebe cizí? :think: podle mě spíš bude dítko zmatené a babička i přítel nespokojeni…ale mě až tak neber, máme rodinu o hodně vřelejší a např. sestry partner není pro moje dítka cizí a nemám potřebu ho vůči dětem nějak vymezovat. Je pro mě přednější jejich vztah než to, že není pokrevně spřízněn ;)

To určitě není no, mámy rodině říkat jen: teto, strejdo, dědo, babčo.
Táty rodině: jen jmény.
Moje máma je pro moje dítě babča,
Přítele táta, je to moje dítě děda.
Přítel mámy je pro moje dítě Honza. (Když můj to není táta)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.7.18 13:03
@BuBllina6 píše:
My nesmíme říkat do dneška vl. babče babčo.
A moje dítě bude cizímu říkát dědo, když to tak není. ?

Možná by bylo docela dobré dřív než porodíš definitivně dospět, vyrůst z puberty a odpustit své mámě, že se k tobě nechovala tak, jak sis to představovala. To tak někdy bývá a někdy to bývá velmi těžké.

Člověk nezmění svoje rodiče. Nemá moc donutit je, aby něco uznali, když to nevicí, aby reagovali tak jak chce. Ale má možnost se s takovou situací vyrovnat a dostat se přes ní. A předně to je moment, kdy doopravdy dospěje. Kdy se rodiče promění na normální lidi a člověk je začne i chápat a soucítit s nimi - bez pocitů viny, bez pocitů že je musí zachránit či jiných projevů toho, že pořád tam někde něco hlodá.

Je to dost podstatné - když se ti to povede, tak jednak ty se zbavíš velkého balíku úzkostí, nejistot a pocitů vin, které sebou táhneš a především se pak budeš moci ve výchově rozhodovat daleko svobodněji. A výrazně snáze se ti bude řešit to, že ti matka bude chtít mluvit do výchovy tvého dítěte.

A to si piš že bude a ty k tomu navíc budeš nevyspalá a vyčerpaná a budeš jí potřebovat…

Takhle tě naprosto nesmyslně svzahuje pocit, že je něco špatně, protože jak mohla makta po vás chtít něco jiného, než chce teď. No mohla a dělá to. To se lidem stává.

Měla bych tři knížky, které by možná stály za inspiraci

https://www.kosmas.cz/…anou-cestou/
https://www.kosmas.cz/…nitrni-dite/
https://www.kosmas.cz/…i-odpoustet/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
26.7.18 13:05

Já jsem měla taky tři dědy a moje malá má zase tři babičky (přivlastnila si babičku své sestřenice). Nikomu to nedělá problém, jsme jedna velká šťastná rodina. Většinou. :D Problém bude asi spíše Tvůj vztah k novému příteli matky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
26.7.18 13:05

@Kaileee to v žádným případě, táta je jen jeden.
Jak by to pak vypadalo??? Nebyl by mi přán dlouhý vztah, a měla bych třeba 3 vztahy a moje dítě mělo tedy 4otce? Neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41843
26.7.18 13:07
@BuBllina6 píše:

blbost, můžeš se sama rozhodnout a můžeš se rozhodnout i za své dítko. Když budu chtít někomu říkat babi Jano, tak jí budu říkat babi Jano…takže pokud by jsi chtěla, aby byl dědečkem pro tvoje dítko, problém by nebyl. Ale ty nechceš, to si přiznejme. Z důvodů, které víš ty sama, možná proto aby jsi něco mamce vrátila, kdo ví...……….je to tvé rozhodnutí, vždyť i vlastní mámě můžeš říkat jménem...…………….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
26.7.18 13:08
@BuBllina6 píše:
@Keyllah hádku právě vyvolat Nechci. Větší problém to pro mě, protože jsem právě od mámy naučená, „to je děda, to je babička, ne to není žádná teta, ale (třeba) Mirka /mámy nejlepší kamarádka“ že každý člověk má roli a jen tak někdo „cizí“ pro nás není nic, jako v tuhle chvíli její přítel pro mé dítě.

Mamina tedy sklizi plody sve vychovy. Proste ji to taky tak rekni, naučila jsi me tomu, tak se nediv,ze tvého pritele,za dedu proste povazovat nebudu ale jsem rada,ze Pepa bude třeba spravnym kamaradem a partakem. Jinak resis fakt blb.inky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová