Tři dědečkové - jste v podobné situaci jako já?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8507
26.7.18 15:13
@BuBllina6 píše:
@Keyllah hádku právě vyvolat Nechci. Větší problém to pro mě, protože jsem právě od mámy naučená, „to je děda, to je babička, ne to není žádná teta, ale (třeba) Mirka /mámy nejlepší kamarádka“ že každý člověk má roli a jen tak někdo „cizí“ pro nás není nic, jako v tuhle chvíli její přítel pro mé dítě.

Ale vzdyt je dobre, pokud bude pro tve dite dedeckem. To bys byla radeji, aby tve dite jednou jezdilo k babicce a Mirovi, ktery tam tve dite nechce? Nez k babi a dedovi? Nevim, prijde mi, ze bys mela byt naopak rada, pokud on se take tesi. Preci jen tve dite bude zs cas travit cas i u nej doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
26.7.18 16:36

U našeho dítěte (zatím v bříšku) to vypadá, že budou 3 dědečkové a 4 babičky. Jsme oba s manželem z rozvedené rodiny kde většina má dalšího partnera. Budou se rozlišovat jménem babička x, babička y ..... Ale už teď víme, od koho co můžeme očekávat a jak to bude fungovat. Na obou stranách už nějaká vnoučátka jsou a vidíme, jaký má kdo zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
27.7.18 07:28

Nase deti maji taky tri dedecky. A ten, co deda pokrevne není, se k nim chová nejlíp a vítají ho nejčastěji. Můj otec má radši svého psa než vnuky, manželův otec je údajně stejný jak můj, ale já jsem to nikdy neměla možnost poznat, v mojí přítomnosti se chová vždy skvěle, rozumím si sním, ale vídáme se málo a kluky hlídat nechce, prý až budou větší, teď si netroufá (chápu, rozumím a souhlasim). Kdybychom se víc sli častěji, buď bych já poznala jeho pravou povahu, nebo by si k dětem vytvořil lepší vztah A celkově by se k nim víc měl.No a nový přítel tchýně je ten nejlepší deda.
Tak asi uvidíš časem, jaký kdo bude. To, že mamka nebo kdo s něčím nesouhlasí, je sice blbý, ale už jsi dospělá. Pokud by se ti pokoušela zakázat styk děti s kýmkoliv, oplatila bych To zákazem styku s tím třetím dědou. Ale v reálu nevím, jsem velmi šťastná za svoji v rámci možností normální rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
30.7.18 22:11

Možná spíš řešíš sebe jak dítě.. Tobě moc nevyhovuje, že máma má nový vztah..
Já na začátku , taky nebyla nadčená.. ale uznala jsem, že říkat, babičko a strejdo je divné..
Je to prostě děda…A můžu říct, že ze třech dědů se nejlepe chová, protože sám vnuky u sebe nemá a je za to vděčný.. Možná bych se dívala na to, jaký je člověk..
A jak to vysvětlit.. ? Našemu klukovi bude 1O let .. mladšímu 4.. ZHruba okolo 5 roku, kdy to trochu začal chápat a, tak se mu povalu začalo říkat, že babička dřív bydlela s s druhým dědou, potom,a jak lidi vysvěltují rozvod dětem, tak se to vysvětlilo i mu. Ví, že prostě je to nevlastní děda, ale pořád ho bere jako dědu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
30.7.18 23:21

Ahoj, muj přítel ma tatínka vlastního a dva nevlastni tatinky :lol: a plus muj tatinek :lol: naštěstí všichni jsou hodní a přátelští, hold budeme jedna velikaaaaa rodina :lol: :lol: neves hlavu, lepsi nez aby zadny děda :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
30.7.18 23:30

My to máme obráceně a z manželovi strany. Tchán a tchyně jsou rozvedeni a tchán se znova oženil. O jeho manželce normálně mluvíme jako o babičce a naše malá má prostě tři babičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
1.8.18 19:12

Muj syn rika dedo a babi - vlastnim babickam a dedeckum (ma uz jen moje rodice), dale matce meho noveho pritele - deda uz nezije (s biologickym otcem nejsem a ten ma rodice po smrti), pak rika babi a dedo rodicum pritelkyne, co si nasel biologicky otec, potom babicce, co si nasel na dovolene …starsi manzelsky par jsme potkali na dovce a nejak to tam tam vyplynulo ze situace, deda zemrel …dale babi a dedo rika - sestrinym tchanovcum (takze jakoze babi a deda od sestrenic) a jeste babi a dedo oslovuje rodice me kamaradky - nebot s jejich vnuckou se muj syn kamaradi a jezdi tam casto na navstevu. Takze tolik nase babicky a dedeckove!!!! A neprijde to nikomu nenormalni :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová