Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Lesina píše:
Jé a vystrkují na sebe prdelky? Nejmladší to po nich dělá nadšeně a pořád, navíc se je snaží píchnout do prdelky prstíkem (holky uhýbají, no děsná sranda…) Jenže včera byl děsný řev, Eluška se strefila Adli přímo mezi půlky![]()
A fascinaci ňadry a nahotou máme taky - uuaaa!
Nebo jejich šílené hádky o pohádky. Jejich zdržovačky u oběda…
Na druhou stranu jsou parťačky a kámošky, tedy když zrovna nejsou ve při
Jo vystrkují a čuchají
to jsem ale už stopla-to čuchání ![]()
hádají se o místo na pohovce-už jsem si zvykla,tak vypnu telku a za chvilu je klid ![]()
A ted už týden spí spolu na jedné posteli-ona má naštěstí 140cm,tak to jde ![]()
jak u nás
Máme 9, 6 a douapůlletá dvojčata. Starší přesně¨, co popisujete, tak moc díky za povzbuzení, že to není jen u nás
„Fekální lyrika“ u nás jede už dost dlouho a doufám, že jednou skončí ![]()
jediné, co mi na ně zabírá, je dostatečně zaměstnat. Takže už když jsou ve škole, připravuju rozpis, co udělají odpoledne z domácích prací a pár úkolů do školy navíc (dostávají jich fakt málo a úkoly navíc devítiletá potřebuje a šestiletýho to zas baví). A pak jsou spása kroužky, je to sice opruz, že musím i s dvojčaty objíždět a čekat, ale velký se trochu vyřádí tam a smysluplně.
vyzvedávám je ze školy autem a jen co nasednou, už se hádají, co se bude pouštět za cd. Včera už jsem se tak naštvala, že jsem jim převyprávěla Florenc 13:30 a jak se autobus kvůli neustálým neshodám cestujících rozbil. Asi se taky brzo rozbiju ![]()
Ahoj, já si občas připadám jak rozhodčí na fotbale
Píšťalku už mi někdo z příbuzenstva pořídil, už chybí jen žluté a červené karty ![]()
Jsou prostě chvíle, kde se bytostně nesnáší a chvíle, kde se strašně milujou, ale ještě to není tak zlý
Ale nervy mi občas tečou, to jo ![]()
Jediné, co se dětem nesmí upřít je to, že jsou moc hodní na toho nejmladšího ![]()
Já si vždycky říkám, že mi to bude chybět, až budou v pubertě, bo ty problémy budou jiného a počítám s tím, že mnohdy závažnějšího rázu
Uvidíme, necháme se překvapit ![]()
Jana79: Co s klukama? Zaměstnat!!! Já jsem ze tří sourozenců, mám dvě mladší sestry, ale někdy jsme si vyslechli, že jsme za tři kluky… Zvlášť když se holky pohádaly, popraly se - takové to holčičí tahání za vlasy - a po mně chtěly, abych je rozsoudil. Když jsem to odmítl, tak se rvaly dál. Při tom kraválu mezi nás vletěla máti a zmydlila nás vařečkou. Já jsem dostal nejvíc, protože jsem nejstarší a mám mít rozum - mi tenkrát bylo řečeno… ![]()
Jinak na nás zkusili rodiče takový recept - jednou jsme se celá rodina zblbnuli do pěší turistiky a co 14 dní jsme o víkendu někam pěšky vyráželi. Vždycky byl daný cíl výletu, já a prostřední ségra jsme měli přes týden bojový úkol zjistit v encyklopediích co nejvíc zajímavostí - a v sobotu ráno se šlapalo. Domů jsme přišli mezi třetí a pátou odpoledne, padli jsme do postelí a v neděli zbyl čas tak na úklid a přípravu do školy…
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.