Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jo jo, nemoci jsou masakr, já sice nemám děti tak blízko u sebe, ale my neštovice u starších „vychytali“ předloni, kdy byla nejmladší novorozenec a já se celou dobu bála, že to chytne (i když měla mít protilátky ještě od mě, ale člověk nikdy neví, že ano..), to byl záhul šílenej, do toho měl muž opar na rtu, takže taky se musel izolovat, navíc neštovice do té doby neprodělal, tak se bál i on - no prostě paráda. No a jakmile některá z dvojek něco přitáhne ze školy, lebedíme si v tom postupně celá rodina další dva měsíce a pak je to nanovo. Ale jinak jsou tři kousky super
.
Příspěvek upraven 14.04.15 v 13:25
@Krrysa To já snad radši to blitíčko, když bych si musela vybrat
Má to takový rychlejší průběh. A to doslova ![]()
@fragola no, já už pak nedávám obíhat 4 kousky, kdy každej blije co chvilka, pořád převlíkat, utírat, převlíkneš jednoho a už nadavuje druhej… bezva je to
člověk je ráno vyloženě svěží
![]()
Tak ja mam deti jenom dve, sice hned po sobe, ale i tak je to jine nez se tremi. Ale jen jsem chtela rict ze treba pro me neni nejhorsi/nejtezsi kdyz jsou obe nemocne, ale spis kdyz jsem nemocna ja a ony maji energie jak na olympiadu ![]()
Tak my máme nejmenší rozestupy mezi dětma dva a naposled tři roky. Takže aktuálně předposlední má 4 a nejmladší rok. Zvládnout se to dá…Takové to „technické“ zajištění, aby byli čistí, oblečení, obutí, najezení, to není až tak problém. Horší je smečku s různými a zájmy schopnostmi zabavit. Vezmu - li ty nejmenší, 4letou a roční, aktuálně je to problematické. 4 letá má období konstruktivní, roční destruktivní. Takže při společné „zábavě“ mi za chvíli tečou nervy
. Nejlepší je to asi venku - zahrada, hřiště, procházka, ZOO. Tam třecí plochy nevznikají.
Nemoci - no, teď se točily respiračky, to se dalo. O neštovice jsme usilovali, běhali po návštěvách, kde to právě vypuklo - a nic
. Doslova nesnáším zvracení - sotva převlíknu jednoho, začne další a pořád dokola. Navíc to v závěru obvykle chytnu já
.
@Krrysa píše:
@fragola no, já už pak nedávám obíhat 4 kousky, kdy každej blije co chvilka, pořád převlíkat, utírat, převlíkneš jednoho a už nadavuje druhej… bezva je točlověk je ráno vyloženě svěží
![]()
A většinou to člověk chytne taky, akorát jeho už nikdo neobskakuje ![]()
@žížal tak nějak, a ještě nemá ten luxus moc se bez výčitek poblinkat do postele… spíme v patře a koupelna je ejn dole… nic moc ten běh ![]()
@Krrysa píše:
@žížal tak nějak, a ještě nemá ten luxus moc se bez výčitek poblinkat do postele… spíme v patře a koupelna je ejn dole… nic moc ten běh
A co kýbl? U nás když je blicí sezona, tak je kýbl nepostradatelnej
. Sedm lidí na dva záchody je moc.
Ahoj holky chtěla sem se zeptat máte někdo děti hodně brzo po sobě? Dá se to zvládnout? Mám dceru bude ji 22m a syna skoro 6m a včera sem zjistila ze sem v tom… zítra jdu doktorce a bych zjistila víc a přemýšlím co teď vím že kdyz bych si to nechala tak než by se to narodilo tak by dceri byli 2 roky a synovy 1rok
@alena12233667 píše:
Ahoj holky chtěla sem se zeptat máte někdo děti hodně brzo po sobě? Dá se to zvládnout? Mám dceru bude ji 22m a syna skoro 6m a včera sem zjistila ze sem v tom… zítra jdu doktorce a bych zjistila víc a přemýšlím co teď vím že kdyz bych si to nechala tak než by se to narodilo tak by dceri byli 2 roky a synovy 1rok
No ty brdo, to je fakt malicky rozdil. Jak to dopadlo u Dr?
@alena12233667 Já mám dvojčata, 14 měsíců a jsem teď v 16tt. A miminko bylo plánované, sama jsem z pěti dětí, mezi prvními třemi rozestupy 3 roky (jsem taky z dvojčat), takže si myslím, že se to klidně zvládnout dá ![]()
@Káťa19
Dopadlo to dobře teď mam skoro 7m kluka a za měsíc holce budou 2 roky je to docela mazec na to ze když se malej narodil tak se nemneli ráno ted se milujou je teda pravda že syn je rychlejší než dcera to co umí v 6m neumnela ani dcera no je vidět že každý dítě je jiné;) pravda že když se narodil syn dcera nechodila o to to bylo ani těžké no teď chodi za ruku ale začíná se pomalu i pouštět:)
@alena12233667 To jsem rada
budou to partaci, ted uz mas nejhorsi za sebou ![]()