Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky by mě to stvalo, ale nenadelas nic, než rodiče zemřou, bude mít třeba i druhá sestra vlastní bydlení a pak by jste si mohly teda podíl od rodičů rozdělit. Tohle je hrozne nepředvídatelné. Kdy chtej příbuzní ty domy přepisovat? Kdyby to bylo těsně před smrti, tak je to pak napadnutelne nejen tebou, ale i ostatními sourozenci, pokud budou hamizni ![]()
A ty sestry už tam bydlí v každým z těch domu? Ono taky můžou na ten dům čekat dalších 20-30 let ![]()
Bohužel pokud se tak rozhodli tak s tím nic nenadělás. Je to morálně hnus, ale právně v pořádku. ![]()
Ach jo, Jo, je to nespravedlive.
Je některý z rodiču rozumnější že mu jsi schopná vysvětlit to že tedy jaksi nechceš okrást sestry, ale oni tebe prakticky vydědí a že k tomu uplně není duvod a že to tedy celkem logicky vnmáš jako křivdu a že tě navíc mrzí, že oni to nevidí?
Děvče, ty by sis zaslouzila vyhrat ve sportce. Strasne bych ti to prala! Chapu co citis, je to nefér. Kdyz na tebe nezbyl dum, sestry by te mely vyplatit, abys mela aspon na pul hypoteky… ![]()
Promiň, to nejsou rodiče
Každého soudného a milujícího člověka napadne, že to spravedlivé není
Prosím o anonym, jinak smazat. Po smrti tchána dostala švagrová 5let starý dům s veškerým vybavením, my dostali starou rujnu, už 2,5mil. jsme do ní nasypali a ještě nám hodně práce zbývá a ne, nepřijde nám to fér. Jediné co je plus pro nás, že švagrové zůstala v domě tchýně, a to vážně nechceš
![]()
Bohužel stím asi nenaděláš nic, je to hnus o tvých rodičů že to tak pojali ale bohužel s tím nic neuděláš ale tvoje pociti plně chápu, spíš mě ještě napadlo jaké pavahy jsou tvoje sestry, taky se může stát že pokud to rodiče i prarodiče na ně přepíšou a nenechají si tam věcné břemeno dožití taky by je milé sestry mohli brzo vypakovat a oni by nakonec byly bez střechy a možná bys jim byla pak ty dobrá ![]()
Jako pokud se rozhodnou domy přepsat ještě za života, tak si myslím, že na nějaké vyplacení nemáš nárok. Přece jenom je to jejich majetek a můžou si s ním dělat co chtějí.
Pokud by to šlo do dědictví, tak to by tě vyplatit musely.
A proč se to řeší teď? Někdo z nich je „nad hrobem“? Rodiče asi nebudou moc staří, když mají dcery, co s nimi ještě bydlí
Ten barák, ve kterém bydlí rodiče, budou ještě asi hodně dlouho obývat, takže k dispozici budou výhledově jen 2 baráky, ne? Nebo to chápu špatně? Jinak je to teda pěkně nefér, co si promluvit se sestrama a nějak se společně dohodnout? Vždyť ty taky nic nemáš, stejně jako ony ![]()
Tvoji rodiče snad nejsou normální a co sestry, tem to není vůči tobě hloupé?
Hnus. Nedelala bych ale nic. Tyhle domy stesti nikomu neprinesou. Zaroven bych vsem rekla, ze to je super, ze se o ne ma kdo na stari postarat.
Tak na rovinu bych se zeptala jestli mají v plánu mě vydědit. Pokud ano zajímaly by mě důvody a v případě, že bych se dozvěděla, že nedostanu nic asi bych řekla, že se vidíme naposledy v životě. Ale jestli nepočítá se pro Tebe se třetím domem?
Ahoj všichni, ráda bych vás požádala o nestranný názor na mou situaci.
Vzhledem k citlivému tématu prosím o zachování anonymu.
Jsem nejstarší děvče ze čtyř dětí, všechny jsme holky.
Hned po střední jsem začala dálkově studovat, sama si vydělávat a žiju v pronajatém bytě, všechny moje další sestry, ačkoliv dvě už jsou plnoleté, žijí zatím s rodiči.
Nedávno se v rodině začala přetřásat problematika bydlení. Moje rodina vlastní 3 domy, prarodiče z jedné a z druhé strany + moji rodiče mají krásné baráky.
Bez mého vědomí bylo rozhodnuto, že každá z mých sester dostane jeden z domů, a já se přece zajistím sama. Byla jsem postavena až před hotovou věc. Je to menší město, cena jednoho bude v řádech milionů, ale zas to není Praha. Já se o sebe přece umím postarat sama a nemám nárok.
Neskutečně mě to s*re a mrzí a nevím co ještě, cítím se, jako že se mnou hrozně vyběhli. (Tady mělo být jiné slovo, ale systém to nechce publikovat pro vulgarismy) Domy budou na sestry přepsány ještě za života současných vlastníků, takže řádného dědického řízení se nedočkám. Nechci rodiče pohřbívat, to určitě ne, ale zdá se mi to poněkud nevhodné a nefér z jejich strany.
Ptala jsem se na nějaké finanční vyrovnání, jen tak nenápadně… Odpověď: „No přece bys po vlastních sestrách nechtěla peníze za to, že bydlí. Ty už domov máš.“ No jo, ale není můj, jsem v nájmu.
A co teď? Hádat se a pohřbít rodinné vztahy metr hluboko? K soudu to určitě táhnout nehodlám, zas je to rodina a nejde o život. Vybodnout se na to a pár let se s nima nebavit? Dělat, že nic?
Já fakt nevím