Tři domy a čtyři děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.5.21 15:20

@arinecka Tak ona zřejmě přemýšlí tak, že partnerova strana dostane to po něm a má to po mě, nebere v potaz, že tu budou moji rodiče, prarodiče. Sourozence nemám. Čili pak na řadu přichází sestřenky…

Ale toto fakt slušného člověka nenapadn, natož aby se ptal :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.21 15:40

To mě mrzí a chápu, že jsi naštvaná. Mamka je taky lehce naštvaná, její sestra dostala zahrádku (s malou chatkou) v zahrádkářské kolonii, ona nic. Ale je pravda, že její rodiče ví, že má vlastní barák. Její sestra má teda svůj byt, ale prostě to tak chtěli, nenaděláš nic :nevim:
Bavila jsem se o tom s mamkou, jak to mají v plánu oni rozdělit (mají velký dům ve městě) a prý na 3 díly (3 děti). tak snad to tak opravdu udělají, sestra sice staví vlastní barák, s bratrem zatím bydlení vlastní nemáme, ale nebylo by to fér dát to jen jednomu dítěti (dům je na kraji města se 110 tisíci obyvatel ve velmi drahé lokalitě).

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
28.5.21 15:53

Tak zase co mají dělat, když jste 4 a mají jen 3 domy? :think: Nevím, jak jsou na tom finančně, ale né každý má na to, aby někoho vyplácel…podle mě to nemuseli myslet zle, brali to tak, že jsi se odstěhovala a jsi soběstačná :nevim: Já být rodičem, nějak bych se snažila tě finančně odškodnit, to ano, ale nevím, proč by jsi to měla chtít po svých sestrách 8o Ale záleží na tom, jestli na to rodiče peníze mají…taky záleží, jaké máte vztahy, pokud jsi se odstěhovala, nevídáte se a pošleš jim max pohled k Vánocům, tak se jim zase moc nedivím.

• Citovat
  • Upravit
14018
28.5.21 16:42
@Sonarka píše:
Tak zase co mají dělat, když jste 4 a mají jen 3 domy? :think: Nevím, jak jsou na tom finančně, ale né každý má na to, aby někoho vyplácel…podle mě to nemuseli myslet zle, brali to tak, že jsi se odstěhovala a jsi soběstačná :nevim: Já být rodičem, nějak bych se snažila tě finančně odškodnit, to ano, ale nevím, proč by jsi to měla chtít po svých sestrách 8o Ale záleží na tom, jestli na to rodiče peníze mají…taky záleží, jaké máte vztahy, pokud jsi se odstěhovala, nevídáte se a pošleš jim max pohled k Vánocům, tak se jim zase moc nedivím.

Tak tuo není moc argument. Dost často se sourozenci vyplatí. Taky bychom to tak se sourozencem udělali.
A to ze se odstěhovala, tak znamena, že jí „vydědí“. Soběstačná sice je, ale zije v nájmu a nic sveho nemá, aby tím mohli rodiče argumentovat. Někdo to tu hezky napsal sestry dostanou každá po 3 milionech a ona nic. :nevim:… Tohle rozdělování majetku za života je na houno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
28.5.21 17:00
@Pidulka1991 píše:
Tak tuo není moc argument. Dost často se sourozenci vyplatí. Taky bychom to tak se sourozencem udělali.
A to ze se odstěhovala, tak znamena, že jí „vydědí“. Soběstačná sice je, ale zije v nájmu a nic sveho nemá, aby tím mohli rodiče argumentovat. Někdo to tu hezky napsal sestry dostanou každá po 3 milionech a ona nic. :nevim:… Tohle rozdělování majetku za života je na houno.

No hlavně mají celkově zvláštní vztahy v rodině…mě by třeba nenapadlo, aby mě brácha vyplácel, stejně jako jeho by nenapadlo, že dům, který by mu dali naši rodiče, bude jen jeho a já půjdu tím pádem na ulici :lol: Ostatně nenapadlo by to ani naše…Možná by mohlo být řešením, pokud je nějaký z těch domů větší, že si ho rozpůlí na dva byty…a nevím, jak to má zakladatelka, nechci jí křivdit, ale je spousta rádoby ztracených dětí, co se znenadání po letech ohlásí, když se začne řešit dědictví a majetek… :think: Potřebovali by jsme znát i verzi druhé strany.

• Citovat
  • Upravit
a12
61155
28.5.21 17:16
@PaníBovaryová píše:
Takze kazda sestra dostane sice barak, ale taky dva seniory na doopatrovani.

jenže kde máš jistotu, že se o ně opravdu postaraj? :nevim: taky je můžou soupnout do domova a mit jen ten barák a klid.. a jezdit za nima do duchodaku nakonec taky může jen ta zakladatelka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
28.5.21 17:53
@a12 píše:
jenže kde máš jistotu, že se o ně opravdu postaraj? :nevim: taky je můžou soupnout do domova a mit jen ten barák a klid.. a jezdit za nima do duchodaku nakonec taky může jen ta zakladatelka..

:) tady nejde o to, jestli se postaraj, ale že se nemusí starat zakladatelka. Ona narozdíl od sester musí přece splácet hypotéku, tak ať kolem nich skáčou ty, co dostaly barák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61155
28.5.21 18:05
@PaníBovaryová píše: :) tady nejde o to, jestli se postaraj, ale že se nemusí starat zakladatelka. Ona narozdíl od sester musí přece splácet hypotéku, tak ať kolem nich skáčou ty, co dostaly barák.

to se nemusí starat ani tak, stejně jako sestry kterým spadnou baráky do klína :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
28.5.21 18:29
@a12 píše:
to se nemusí starat ani tak, stejně jako sestry kterým spadnou baráky do klína :nevim:

jí to ale nemůže nikdo vyčítat. Případně je vždycky může odkázat viz výše :) Zatímco sestry budou při rozhodování o péči o seniory vždy poruce v baráku a musí být vděčné, protože něco dostaly. Že nakonec nebudou a zachovají se nevděčně - není zakladatelčina zodpovědnost, ona má čisté svědomí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
28.5.21 18:30
@PaníBovaryová píše: :) tady nejde o to, jestli se postaraj, ale že se nemusí starat zakladatelka. Ona narozdíl od sester musí přece splácet hypotéku, tak ať kolem nich skáčou ty, co dostaly barák.

No, tak mě se stalo víceméně to co zakladatelce. Bratr dostal několik milionů na hotovosti a já nic.
Když moje matka umírala, tak bratr za ní chodit nemohl, protože si zařizoval hypotéku a bydlení s novou ženou. To bylo ok.
O umírající matku jsem se měl postarat já. Když jsem matce oznámil, že na ni kašlu, protože jsem narozdíl od bratra a jeho rodin nedostal nic, a necítím se jí nijak povinován, a že jí ani nepůjdu na pohřeb, byl jsem za špatného já.
Takový je život. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
28.5.21 18:37

@Borecek178 tak to víš, že ti, co tvou pomoc považují za samozřejmost a ty je odmítneš, budou vzteklí. A ještě když to máš morálně podložené, to nas.re :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
28.5.21 19:30

Já bych se s tím nesra** a řekla to na rovinu. Ale to je tak jediné co bych asi mohla dělat… Bohužel s tím nic nenaděláš, jediné co, tak můžeš vyjádřit svůj názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
28.5.21 20:09
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, ráda bych vás požádala o nestranný názor na mou situaci.

Vzhledem k citlivému tématu prosím o zachování anonymu.

Jsem nejstarší děvče ze čtyř dětí, všechny jsme holky.

Hned po střední jsem začala dálkově studovat, sama si vydělávat a žiju v pronajatém bytě, všechny moje další sestry, ačkoliv dvě už jsou plnoleté, žijí zatím s rodiči.

Nedávno se v rodině začala přetřásat problematika bydlení. Moje rodina vlastní 3 domy, prarodiče z jedné a z druhé strany + moji rodiče mají krásné baráky.

Bez mého vědomí bylo rozhodnuto, že každá z mých sester dostane jeden z domů, a já se přece zajistím sama. Byla jsem postavena až před hotovou věc. Je to menší město, cena jednoho bude v řádech milionů, ale zas to není Praha. Já se o sebe přece umím postarat sama a nemám nárok.

Neskutečně mě to s*re a mrzí a nevím co ještě, cítím se, jako že se mnou hrozně vyběhli. (Tady mělo být jiné slovo, ale systém to nechce publikovat pro vulgarismy) Domy budou na sestry přepsány ještě za života současných vlastníků, takže řádného dědického řízení se nedočkám. Nechci rodiče pohřbívat, to určitě ne, ale zdá se mi to poněkud nevhodné a nefér z jejich strany.

Ptala jsem se na nějaké finanční vyrovnání, jen tak nenápadně… Odpověď: „No přece bys po vlastních sestrách nechtěla peníze za to, že bydlí. Ty už domov máš.“ No jo, ale není můj, jsem v nájmu.

A co teď? Hádat se a pohřbít rodinné vztahy metr hluboko? K soudu to určitě táhnout nehodlám, zas je to rodina a nejde o život. Vybodnout se na to a pár let se s nima nebavit? Dělat, že nic?

Já fakt nevím

Zakladatelko, jestli nejsi troll(v posledni dobe se tu nejak s nimi roztrhl pytel a dnes je dost diskuzi na tema nespravedlive rozdeleny majetek v rodine),tak ty jako neopomenutelny dedic mas narok na majetkove vyporadani, nemuzou argumentovat tim, ze jsi nejstarsi nebo ze se sama zajistis nebo uzjsizajistena. Ano, muzou te vydedit, pokud mas exekuce, jsi drogove zavisla, spachala jsi zamerne trestny cin(viz prislusny zakon o vydedeni, velmi prisne podminky)…a ano, je to rodina, ale pravejako rodina by se meli taky chovat a ne te vysplichnout (prip. jeste lepe aby ses o stare rodice postarala a tve sestry zdedily vse)…a ano, psalas, ze se nechces s nimi hadat, ze to je rodina, ale rodina drzi pri sobe a ne, ze te odstrci jako kus vis ceho.Oni asi dost spolehaji na to, ze se o majetek hadat nebudes, ze? Jestli to tak opravdu chces, asi bych se podle toho zaridila, ok sestry budou dedit, tak se taky naplno postaraji o rodice(jen aby ti pak nelitovali, az je soupnou do duchodaku nebo LDN) rozhodnuti je na tobe - pripomenout jim, ze jsi neopomenutelny dedic (varianta pripadneho „soudu?“,kde bys mela velkou sanci vyhrat) nebo se na to(vsechno a vsechny) vykaslat a jit dal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
28.5.21 20:25
@Sonarka píše:

Co mají dělat? Třeba nechat domy domama a dělit je až v případě smrti majitelů normálním férovým dědictvím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
28.5.21 20:26
@Helen001 píše:
Zakladatelko, jestli nejsi troll(v posledni dobe se tu nejak s nimi roztrhl pytel a dnes je dost diskuzi na tema nespravedlive rozdeleny majetek v rodine),tak ty jako neopomenutelny dedic mas narok na majetkove vyporadani, nemuzou argumentovat tim, ze jsi nejstarsi nebo ze se sama zajistis nebo uzjsizajistena. Ano, muzou te vydedit, pokud mas exekuce, jsi drogove zavisla, spachala jsi zamerne trestny cin(viz prislusny zakon o vydedeni, velmi prisne podminky)…a ano, je to rodina, ale pravejako rodina by se meli taky chovat a ne te vysplichnout (prip. jeste lepe aby ses o stare rodice postarala a tve sestry zdedily vse)…a ano, psalas, ze se nechces s nimi hadat, ze to je rodina, ale rodina drzi pri sobe a ne, ze te odstrci jako kus vis ceho.Oni asi dost spolehaji na to, ze se o majetek hadat nebudes, ze? Jestli to tak opravdu chces, asi bych se podle toho zaridila, ok sestry budou dedit, tak se taky naplno postaraji o rodice(jen aby ti pak nelitovali, az je soupnou do duchodaku nebo LDN) rozhodnuti je na tobe - pripomenout jim, ze jsi neopomenutelny dedic (varianta pripadneho „soudu?“,kde bys mela velkou sanci vyhrat) nebo se na to(vsechno a vsechny) vykaslat a jit dal?

Nejsi troll ty?
K čemu zakladatelce je neopomenutelné dědictví, když v pozůstalosti nic nebude? Protože majetek bude rozdělen už za života rodičů. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová