Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Larr píše:
Na vesnici je to možná jiné, ale ve větších městech (více lidí, více lidí bez domova)jsou ty popelnice hrozně nevábné:(
A v normálních popelnicích se nehrabou, tam ti to nevadí??
Alichi píše:
Třídíme a využíváme barevné kontejnery - do modrého papír, do žlutého plasty. Proč?
I by mi to stálo za to eventuelně popelnice otevřít paprovým kapesníkem, kdybych se štítila bezdomovců.
Věř mi, že je mi úplně jedno, jestli ten papír vezmou bezdomovci nebo ho odveze modré auto… Tak jako tak se vytřídí a zrecykluje.
Larr píše:
Na vesnici je to možná jiné, ale ve větších městech (více lidí, více lidí bez domova)jsou ty popelnice hrozně nevábné:(
U nás (město 40 000 obyvatel) jezdí čas od času čistící vůz, hned po popelářích. Čistí všechny popelnice, na tříděný odpad, kontejnery na sídlištích i popelnice u rodinných domků ![]()
No a co, tak to vrátí bezdomovci. Ale dostane se to na místo, kam má.
Příspěvek upraven 08.09.11 v 20:14
Monny a tys na těch skládkách byla na praxi? Nebo jak jsi to viděla?
Monny89 píše:
Třídila jsem do té doby, než jsem se dozvěděla ( a viděla na vlastní oči), že to stejně všechno hází na jednu hromadu…![]()
Myslíš do jednoho auta? V tom autě jsou ale „přihrádky“, takže se to nesmíchá. Je to taková urban legend… Jediná výjimka je, když je vytříděný obsah něčím kontaminovaný a nejde ho tudíž použít, třeba když nějaký chytrák naháže do kontejneru na PET flašky směs atd.
Larr, když jdeš s papírem, tak jedním tím letákem si podepři ruku při otvírání kontejneru a je to, kromě toho se to dá házet i tím otvorem na víku, taky zcela bezdotykově.
A hele, víš, jak radostně se bezdomovci přehrabují ve směsných kontejnerech? Obávám se, že o dost víc, než v papíru ![]()
mmonica píše:
tridime,musime,jinak by byl pruser,ted nam dokonce zacali jezdit pro netrideny odpad jednou za 14 dni,aby lidi vic tridili,dokonce musime tridit i bioodpad
Monny89 píše:
Třídila jsem do té doby, než jsem se dozvěděla ( a viděla na vlastní oči), že to stejně všechno hází na jednu hromadu…![]()
Přesně tak,taky už netřídím, Od spolužačky manžel u nich dělá a házej to všechno na jednu hromadu
Takže už na to prdím..
Ad výmluva na bezdomovce- existují i latexové rukavice(není to drahá záležitost), anebo pouhý silonový sáček na ruku
, tohle to je omluva vlastní pohodlnosti ![]()
mag píše:Larr píše:A v normálních popelnicích se nehrabou, tam ti to nevadí??
na kontejner na papir/plasty prakticky vubec nechytam, je tam v tom hornim viku dira
na klasicky kontejner chytnu a pak si doma umyju ruce, pokud se domu nevracim, otevru kontejner treba papir. kapesnikem…bezdomovci jsou bezva vymluva ![]()
Ahoj. Třídíme a já v tom vidím (krom jiného) výhodu i v tom, že do směsného odpadu (tj smradlavý pytel) nenosím taková kvanta. Třídíme zvlášť PETky, tetrapacky, papír a sklo. Baterie dávám do misky a čas od času odnesu do Alberta. Popelnice na tříděný odpad máme před barákem, ale když jsme bydleli v centru, nosila jsem je několik stovek metrů (z bytu ve 2.patře bez výtahu, s malým dítětem). Akorát mě mrzí, když vyhazuju směsný odpad a vidím kontejner plný papírových krabic s odpadky (z vedlejší večerky
).
I kdyby to sesypávali do jedné (ale nevěřím tomu, že by jezdili pro každý kontejner zvlášť a vozili to na jedno místo), tak mi to nevadí, páč tříděný odpad můžu doma skladovat dýl než 1 den a vynášet toho pak víc najednou. Vůbec to nechápu, ale odpadu máme teda fakt dost (hlavně plasty a papír).