Třídíte odpad?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12862
8.9.11 20:10
Larr píše:
Na vesnici je to možná jiné, ale ve větších městech (více lidí, více lidí bez domova)jsou ty popelnice hrozně nevábné:(

A v normálních popelnicích se nehrabou, tam ti to nevadí??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
8.9.11 20:12

Nevěřím, že to hážou na jednu hromadu. Třídím a má to smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
8.9.11 20:12
Zda-li bydlíte ve větším městě, tak tím papírem
v modrém kontejneru akorát šetříte práci bezdomovcům, protože je teď mohutně vykrádají. Zvedli cenu výkupu za papír.
Vykrádají - to, co je v kontejneru patří městu, takže vykrádají.
Alichi píše:
Třídíme a využíváme barevné kontejnery - do modrého papír, do žlutého plasty. Proč? :think:
  • Citovat
  • Upravit
7584
8.9.11 20:13

I by mi to stálo za to eventuelně popelnice otevřít paprovým kapesníkem, kdybych se štítila bezdomovců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
8.9.11 20:13

Věř mi, že je mi úplně jedno, jestli ten papír vezmou bezdomovci nebo ho odveze modré auto… Tak jako tak se vytřídí a zrecykluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
8.9.11 20:14
Larr píše:
Na vesnici je to možná jiné, ale ve větších městech (více lidí, více lidí bez domova)jsou ty popelnice hrozně nevábné:(

U nás (město 40 000 obyvatel) jezdí čas od času čistící vůz, hned po popelářích. Čistí všechny popelnice, na tříděný odpad, kontejnery na sídlištích i popelnice u rodinných domků :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584

No a co, tak to vrátí bezdomovci. Ale dostane se to na místo, kam má.

Příspěvek upraven 08.09.11 v 20:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731

Monny a tys na těch skládkách byla na praxi? Nebo jak jsi to viděla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
Monny89 píše:
Třídila jsem do té doby, než jsem se dozvěděla ( a viděla na vlastní oči), že to stejně všechno hází na jednu hromadu… :roll: :nevim:

Myslíš do jednoho auta? V tom autě jsou ale „přihrádky“, takže se to nesmíchá. Je to taková urban legend… Jediná výjimka je, když je vytříděný obsah něčím kontaminovaný a nejde ho tudíž použít, třeba když nějaký chytrák naháže do kontejneru na PET flašky směs atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.9.11 20:15

Larr, když jdeš s papírem, tak jedním tím letákem si podepři ruku při otvírání kontejneru a je to, kromě toho se to dá házet i tím otvorem na víku, taky zcela bezdotykově.
A hele, víš, jak radostně se bezdomovci přehrabují ve směsných kontejnerech? Obávám se, že o dost víc, než v papíru :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
Průser? - žijete na vesnici.
mmonica píše:
tridime,musime,jinak by byl pruser,ted nam dokonce zacali jezdit pro netrideny odpad jednou za 14 dni,aby lidi vic tridili,dokonce musime tridit i bioodpad
  • Citovat
  • Upravit
Rose-k
Monny89 píše:
Třídila jsem do té doby, než jsem se dozvěděla ( a viděla na vlastní oči), že to stejně všechno hází na jednu hromadu… :roll: :nevim:

Přesně tak,taky už netřídím, Od spolužačky manžel u nich dělá a házej to všechno na jednu hromadu :roll: Takže už na to prdím..

• Citovat
  • Upravit
6271

Ad výmluva na bezdomovce- existují i latexové rukavice(není to drahá záležitost), anebo pouhý silonový sáček na ruku :wink: , tohle to je omluva vlastní pohodlnosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
mag píše:
Larr píše:
A v normálních popelnicích se nehrabou, tam ti to nevadí??

na kontejner na papir/plasty prakticky vubec nechytam, je tam v tom hornim viku dira :nevim: na klasicky kontejner chytnu a pak si doma umyju ruce, pokud se domu nevracim, otevru kontejner treba papir. kapesnikem…bezdomovci jsou bezva vymluva :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674

Ahoj. Třídíme a já v tom vidím (krom jiného) výhodu i v tom, že do směsného odpadu (tj smradlavý pytel) nenosím taková kvanta. Třídíme zvlášť PETky, tetrapacky, papír a sklo. Baterie dávám do misky a čas od času odnesu do Alberta. Popelnice na tříděný odpad máme před barákem, ale když jsme bydleli v centru, nosila jsem je několik stovek metrů (z bytu ve 2.patře bez výtahu, s malým dítětem). Akorát mě mrzí, když vyhazuju směsný odpad a vidím kontejner plný papírových krabic s odpadky (z vedlejší večerky :cert: ).

I kdyby to sesypávali do jedné (ale nevěřím tomu, že by jezdili pro každý kontejner zvlášť a vozili to na jedno místo), tak mi to nevadí, páč tříděný odpad můžu doma skladovat dýl než 1 den a vynášet toho pak víc najednou. Vůbec to nechápu, ale odpadu máme teda fakt dost (hlavně plasty a papír).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný