Třídíte odpad?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
44180
8.9.11 20:59

Třídím, ale ne nějak fanaticky..

U nás ve městě se třídí odpad na některých odděleních nemocnic(vím jistě, že na dětském ano a na ORL ne), v některých školkách a školách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17867
8.9.11 21:00

Máme ve městě jednohopána - netuším, zda bezdomovce, ale viditelně sociálně potřebného, který na starém kole objíždí s dvěma obříma igelitkama kontejnery na papír a že musí teda fakt najezdit Tour de France, vidím ho na všech koncích města. Přebere a jede na další. Jednoznačně si tak vydělává a je mi sympatický, že se neválí a nežebrá o korunu. Na kole se i pozná, že nepije, má docela vymakaný styl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
8.9.11 21:00

Tak jsem právě studovala www-stránky společnosti, která nám vyváží popelnice. I kdyby to házeli na jednu hromadu, dle dostupných informací firma každej kontejner dotřiďuje na několik hromad a každou hromadu vykoupí jiná firma.
Např. papír je roztříděn na kartony, noviny a časopisy, směsný papír.
Takže z našeho papíru jsou obaly na vajíčka, z PETek výplně do bund a spacáků a z kelímku od jogurtu květináč :mrgreen:
No budu jim věřit. Pořád nechápu, proč by někdo rval peníze do barevných kontejnerů, když by všechen odpad pak skončil na jedné skládce.
Mimochodem i když se u nás popelnice čistí, čistotou fakt z dálky nezáří.
A prostředí kolem popelnic je celkově o lidech, ne jen o bezdomovcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
8.9.11 21:02
Naučila jsem se každý obal - od mléka, granule od psa, jiné krabičky apod., nevyhazovat do koše. Vlastně ani už žádný nemáme:) Vše zužitkuji jako obal na odpadky a vždy to hned nosím a vyhazuji. Dělám to tak od doby, co nám pes samozřejmě vysypal koš. Třídím si tak už doma a pak, prakticky hned
a často vyhazuji a nemám tak ani tolik odpadků, které bych tahala najednou. Akorát, jak jsem psala, před pár dny, jsem si řikala, že mě ten svinčík
u popelnic začíná dost vadit.
hkac píše:
Ahoj. Třídíme a já v tom vidím (krom jiného) výhodu i v tom, že do směsného odpadu (tj smradlavý pytel) nenosím taková kvanta. Třídíme zvlášť PETky, tetrapacky, papír a sklo. Baterie dávám do misky a čas od času odnesu do Alberta. Popelnice na tříděný odpad máme před barákem, ale když jsme bydleli v centru, nosila jsem je několik stovek metrů (z bytu ve 2.patře bez výtahu, s malým dítětem). Akorát mě mrzí, když vyhazuju směsný odpad a vidím kontejner plný papírových krabic s odpadky (z vedlejší večerky :cert: ).I kdyby to sesypávali do jedné (ale nevěřím tomu, že by jezdili pro každý kontejner zvlášť a vozili to na jedno místo), tak mi to nevadí, páč tříděný odpad můžu doma skladovat dýl než 1 den a vynášet toho pak víc najednou. Vůbec to nechápu, ale odpadu máme teda fakt dost (hlavně plasty a papír).
  • Citovat
  • Upravit
17310
8.9.11 21:03
EvaG píše:
Monny89 píše:
Třídila jsem do té doby, než jsem se dozvěděla ( a viděla na vlastní oči), že to stejně všechno hází na jednu hromadu… :roll: :nevim:

já to taky slyšela a hned poté viděla na vlastní oči :cert: , dále jsem viděla jak v porodnici měli rozdělený koše na normální odpad a infekční, pak přišla uklízečka a smíchala vše dohromady. :cert:

Takže mi třídíme jen plasty, jinak bysme měli plnpu popelnici. :nevim:

Jenže to je na hospodaření nemocnice.Oni s tím i přesto musí zacházet jako s infekčním ikdyž to sesypávají…Prostě to jako infekční musí likvidovat…

V naší nemocnice to do nedávna bylo taky,teď už to máme barevně(barevné pytle)rozdělené…jinak se to taky likvidovalo vše jako jako infekční.Teď máme černé na komunál a žluté infekční.Už dokonce třídíme i plasty (pet lahve),lahve od infuzí jsou brány jako infekční

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13738
8.9.11 21:07
verenika píše:
Ano,třídíme…sice ne fanaticky,ale papír,plasty, tetrapacky,baterie…

Ty kelímky od jogurtu se fakt nemusí vymývat?nám je vylizuje pes,ale ne úplně do čista :mrgreen: Tak je raději hodím do smíšeného

A jak to děláte s lahví od oleje na smažení?vymýváte?A od dezinfekčních prostředků na wc atd.?

Larr- jsou to jen výmluvy,jsi naštvaná na bezdomovce a na město,že s tím nic nedělá,ale příroda za to fakt nemůže :roll:

Vymývat opravdu není třeba, plast se pak taví, tak se nečistoty spálí :wink:

Olej by se správně měl recyklovat zvlášť (a dělají to třeba restaurace a tak, mají povinnost nechat si ho odvážet spec. svozovým autem), ale v amlých množstvích je nejvhodnější dát do lahve a hodit do směsného. Ve vodě se to neumí vyčistit (čističky nemají většinou zařazenou technologii na oddělení tuku od vody) a kompostovat to prý taky není vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
8.9.11 21:09

Nerozčilujte se hned. Psala jsem (již několikráte), že před pár dny, ne před 15 lety. Takže předtím jsme třídili. Psí hovínka sbírám odjakživa a když jsem kouřila, tak jsem nevyhazovala ani vajgly.
Protože, jak tady někoho nadzvedlo, to, že poslední dny netřídím, protože mi začíná vadit binec
u popelnic od „vymetačů popelnic“, tak mě vždy vadilo plno vajglů na zastávkách
a kolejištích u tramvajových zastávek.

• Citovat
  • Upravit
17310
8.9.11 21:11
AnastazieB píše:
verenika píše:
Ano,třídíme…sice ne fanaticky,ale papír,plasty, tetrapacky,baterie…

Ty kelímky od jogurtu se fakt nemusí vymývat?nám je vylizuje pes,ale ne úplně do čista :mrgreen: Tak je raději hodím do smíšeného

A jak to děláte s lahví od oleje na smažení?vymýváte?A od dezinfekčních prostředků na wc atd.?

Larr- jsou to jen výmluvy,jsi naštvaná na bezdomovce a na město,že s tím nic nedělá,ale příroda za to fakt nemůže :roll:

Vymývat opravdu není třeba, plast se pak taví, tak se nečistoty spálí :wink:

Olej by se správně měl recyklovat zvlášť (a dělají to třeba restaurace a tak, mají povinnost nechat si ho odvážet spec. svozovým autem), ale v amlých množstvích je nejvhodnější dát do lahve a hodit do směsného. Ve vodě se to neumí vyčistit (čističky nemají většinou zařazenou technologii na oddělení tuku od vody) a kompostovat to prý taky není vhodné.

no a ty lahve od Domestosu třeba?Od pracího gelu a aviváže vyplachuje,ale ten domestos jde fakt blbě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
8.9.11 21:16

Larr, koukám, že Tobě by vyhovoval systém jaký je u nás na vesnici.
Vyzvedneme si velké barevné pytle, pak do nich celý měsíc třídíme a sbíráme odpad, sami si zavážeme a následně v určený den vyvezeme před dům, kde si je vyzvedávají auta- každou barvu odváží jiné.
Výhodou je čistota, nevýhodou myslet na ten odvoz a potřeba místa na ty pytle. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
8.9.11 21:17

hele nevyplachuju plastove lahve ani kelimky od jogurtu, protoze mi kamoska (prirodovedkzne, tehda zamestnana na urade v oblasti odpadu) rikala, ze prej se to nemusi. Akjorat flasky od pleje hayim do smesneho, ne do tridaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
8.9.11 21:19

Já si nedovedu představit, že by tady lidé jezdili do sběrného centra, tedy většina. Štvou mě samozřejmě ti, co když se setmí, tak nepotřebné vynesou a naskládají kolem kontejnerů.

A soused od vedle, kolem 23 hodiny večerní venčí svýho psa a popijí u toho lahváč ostravaru a když dopije odhodí na zem. Už jsem si říkala, že mu to budu sbírat a pak mu takových 20 - 30 flašek vyskládám před byt:))
lucipajda píše:
my taky tridime. bydlim ve svycarsku a tady je to dovedeno skoro k dokonalosti, dost si na tom zakladaji a priznavam, ze tridit jsem zacala az po prijezdu sem. vozime odpad primo do sberneho centra ci jak to nazvat. mame doma na trideni tasky z ikey. ale 3 typy nestaci, tady se tridi zvlast kartony, pytliky, ostatni plasty, sklo podle barev, bioodpad, drevo, petky, vickaod petek zvlast, konzervy obyc a alu taky zvlast. pak je tam taky kontejner na oblceni a hracky, to jde pak na charitu a kontejner na alu kapsale od kafe. takze vzdycy z jedne tasky tridime do dalsich 5ti kontejneru. papir mame pred barakem. a muzu rict, ze me to i bavi :palec:
  • Citovat
  • Upravit
Larr
8.9.11 21:21
To je zase na další diskusi - že na vesnici lidé narvou do kamen vše.
Aladina píše:
Konkrétně na vesnici - třeba naši téměř žádný odpadky nemají. Naprosto vše, co nesežere nějaký zvíře, se spálí. A že je to někdy na podzim a v zimě puch. :cert:
  • Citovat
  • Upravit
13738
8.9.11 21:22
Larr píše:
Já si nedovedu představit, že by tady lidé jezdili do sběrného centra, tedy většina. Štvou mě samozřejmě ti, co když se setmí, tak nepotřebné vynesou a naskládají kolem kontejnerů.A soused od vedle, kolem 23 hodiny večerní venčí svýho psa a popijí u toho lahváč ostravaru a když dopije odhodí na zem. Už jsem si říkala, že mu to budu sbírat a pak mu takových 20 - 30 flašek vyskládám před byt:))

Larr, pokud tam máte tolik bezdomovců, tak tam ten lahváč určitě dlouho nezůstane :wink:

A věci okolo kontejnerů u nás nezůstávají, každý den je odváží malé auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
8.9.11 21:22

Třídíme úplně vše :mrgreen: Tzn, papír, pet, sklo bílé i barevné, plech, plast, bio(na kompost), hadry, tetrapaky, eletroniku, baterie. Prostě vše. Kontejnerů máme všude dost, když mám plný pytel nebo tašky, odvezem to autem…

A tetrapaky vyplachuju, než mám plný pytel, smrdělo by to a hnilo.
Kelímky ne, to zaschne a je nebo vylíže pes :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
8.9.11 21:24
U nás jsou dny otevřených dveří. U vás ne, tam můžeme vidět, jak odpadky putují.
AnastazieB píše:
Monny jak tak koukám, tak u Průmyslové je spalovna, tam se pálí i plasty… Protože čistý plast je dobré palivo pro spalovnu, a při velmi vysokých teplotách se plast zlikviduje téměř ekologicky… Věř mi, že se firmám na svoz odpadu opravdu nevyplatí dávat to na skládku…
A domněnky lidí, kteří tomu nerozumí a jednou viděli, jak se barevný kontejner odvážel jiným autem akorát podkopávají důvěru ve třídění odpadu… :cert:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný