Třídíte odpad?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3839
8.9.11 20:26

ještě dodám:
kolikrát když umývám kelímky od jogurtu nebo vyplachuji láhve, abych je dala doma do speciálního koše (aby to tam nesmrdělo), tak si vzpomenu na hlášku člověka odněkud z Asie (kde chodili pro vodu 5km, nejspíš to byl Pakistán):
„Vy vážně umýváte svoje odpadky???“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
8.9.11 20:29

Na chodník nesahám holýma rukama a u nás se to netýká jen papíru. Jsou dny (zejména letní měsíce), kdy jsou popelnice zcela obsypané bezdomovci. Ano, používala jsem pytlík na manipulaci, zavření
i otevření. Rozumím tvýmu názoru, přesto si myslím, že by město mělo situaci více řešit. Nejde jen
o čistotu kontejnerů, ale i o to, že konterjner tyhle lidi často vysypou, seberou, co chtějí a jdou pryč. Míchají vše dohromady apod.

Samozřejmě nepořádek kolem popelnic dělají
i tzv. „slušní lidé“, to bez debat.

Zabudované v zemi jsou super, závidím vám je. Slyšela jsem v médiích, že jejich pořízení je drahé.
AnastazieB píše:
Larr, to je teda opravdu blbá výmluva… :roll: Bezdomovci s otevřenými ranami chodí i po ulici a přesto po ní chodíš taky. Navíc se to týká jen papíru. Při troše šikovnosti lze kontejner otevřít i bez dotyku…

U nás teda popelnice nevábné nejsou, a to bydlím v centru toho největšího města… Navíc teď nám tu udělali ty zabudované v zemi :wink:

Příspěvek upraven 08.09.11 v 20:10
  • Citovat
  • Upravit
17872
8.9.11 20:30

Třídíme, papír, petky, plasty, tetrapaky, sklo, kovy a na domácí kompost bioodpad. Kontejnery na tříděný mám asi 100 m a daleko mi to nepřijde. Akorát kovy musíme vozit do sb. dvora, to je trochu opruz, máme jich málo, takže to trvá a mezitím to poněkud zavazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
Black_Orchids píše:
ještě dodám:
kolikrát když umývám kelímky od jogurtu nebo vyplachuji láhve, abych je dala doma do speciálního koše (aby to tam nesmrdělo), tak si vzpomenu na hlášku člověka odněkud z Asie (kde chodili pro vodu 5km, nejspíš to byl Pakistán):

Já mám na tohle psa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10222

tady se doporucuje odpad nevymyvat, protoze je k tomu zapotrebi voda, ktera se pak musi zase vycistit, ale ja vyplachuju, protoze to potom smrdi a jednou za mesic vozim vse do toho centra, tak aby nm to treba neteklo cestou v aute.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.9.11 20:31

Nebo třeba v Ďáblicích je skládka. Ale kdo neviděl, tak nevěří… Známý z Prahy u nich dělá a sám říkal, že to hážou do jedné kupy..
Ale to je zas diskuze na hádku, nebudu se dohadovat. Všude to je jinak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
mag píše:
Black_Orchids píše:
ještě dodám:

a jak si poradí s láhví od vína? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576

Netřídím. Protože mě nebaví se pak koukat, jak přijedou popeláři, rozhlédnou se a vysypou všechny kontejnery do jednoho vozu.
PS: tcháni třídí po svém - pálí co shoří. Takže i tam by bylo lepší netřídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
8.9.11 20:32
Normální popelnice jsou prosím tě které. Jak jsem již psala, tu u nás v tom dělají chaos, přehrabují, přesypávají a vysypávají na zem. Proto to třídění dost postrádá smysl.
mag píše:
Larr píše:
Na vesnici je to možná jiné, ale ve větších městech (více lidí, více lidí bez domova)jsou ty popelnice hrozně nevábné:(
A v normálních popelnicích se nehrabou, tam ti to nevadí??
  • Citovat
  • Upravit
mag
12862
8.9.11 20:32
Black_Orchids píše:
mag píše:
Black_Orchids píše:
ještě dodám:
a jak si poradí s láhví od vína? :mrgreen:

Pravda, tu důkladně vyprázdním a pak teda vypláchnu :D:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
8.9.11 20:36
Monny89 píše:
Nebo třeba v Ďáblicích je skládka. Ale kdo neviděl, tak nevěří… Známý z Prahy u nich dělá a sám říkal, že to hážou do jedné kupy..
Ale to je zas diskuze na hádku, nebudu se dohadovat. Všude to je jinak :wink:

Šak Monny já ti to věřím,páč mám taky známho co u nich dělá jak už jsem psala :wink:

Příspěvek upraven 08.09.11 v 20:37

• Citovat
  • Upravit
10222
8.9.11 20:36

podle me by byli dost hloupi, kdyby treba petky hodili k ostatnimu a jen spalili, protoze po nich je dost velka poptavka. verim, ze je radsi prodavaji nez spali bez zisku. nedavno jsem o tom videla porad, jak je nedostatek petek k recyklaci a draze se plati.
ale bylo to na francouzsky televizi, ale predpokladam, ze to bude v CR podobne. ja verim, ze se tridi. jinak by nemel nakup kontejneru cenu, popelari by nemuseli zajizdet na 100 jinych mist kvuli tridenemu odpadu.....

Příspěvek upraven 08.09.11 v 20:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35412
8.9.11 20:38
Monny89 píše:
Ale to je zas diskuze na hádku, nebudu se dohadovat. Všude to je jinak :wink:

pracuju pro spolecnost, jejiz sesterska firma se zabyva prave odvozem odpadu (vcetne trideneho), takze muzu rict, ze opravdu se nesvazi x autama na jednu hromadu. Proc by se to delalo? :roll: Aby se vyhazovaly penize za naftu, za drahe kontejnery? Naopak, vydelavaji se penize. A verte, ze tridit odpad se vyplati :mrgreen:
A abych odpovedela na uvodni otazku: ano, tridime :palec: I kdyz se priznam, ze ne nejak fanaticky :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
8.9.11 20:38
Larr píše:
Jsem z Ostravy, ano má se odvoz zdražovat. Bydlíme v panelákovém domě, 3 vchody, 11 pater, 4 byty na patře takže hodně odpadků a hodně kontejnerů. Ale taky hodně bezdomovců, co se v tom hrabou (kontejner na papír furt zcela prázdný). Takže já až jsem měla veliký úmysl a doma třídila, tak často to pak hodím do jednoho, protože, když u toho vidím ty bezdomovce, tak nechi na tu popelnici ani sahat.A začíná to být opravdu krizové. Takže poslední dny na to kašlu a říkám si, že pokud chtějí abych třídila, tak ať něco udělají s těmi bezdomovci, co se v kontejnerech přehrabují a vypadají nemocně (žloutenka, otevřené rány, svrab) a s čistotou kontejnerů. Nedávno jsem u popelnic potkala jednoho, co měl otevřené rány na obou nohách, šílený smrad, bezdomovec byl živý, hýbal se, ale přesto měl na nohách hejno much.

Promiň, ale tvoje důvody mi připadají dost divný pro to, abych netřídila…

Ty víš, kdo šahal na nákupní košík před tebou v krámě ?? jestli neměl nějakou vyrážku nebo žloutenku ??? 8-o ty víš, kdo šahal na peníze, které ti vrací v obchodě ??? 8-o a co dveře a kliky na místech, kde chodí hodně lidí..autobusy a tak ???? 8-o

…a na ostatní popelnice ( směsné..) šaháš ??? a nejsou třeba olezlý do kočeky, krys apod ??? 8-o

nidky nevíš, proto je třeba na ně šahat třeba s igelitem na ruce nebo si pak opravdi pořádně umýt ruce…

a ANO, třídíme : papír, sklo, plasty, biodpad, baterie, léky

Příspěvek upraven 08.09.11 v 20:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13742
8.9.11 20:39

Monny a jaký myslíš k tomu mají důvod? Popeláři ten svoz ze svojí kapsy neplatí… Za vytříděnou surovinu se firmám zaplatí, protože jí další firma koupí a pak z ní vyrábí výrobky, na kterých vydělá.
Naopak na skládce se za ten přivezený odpad musí zaplatit, za každou tunu… Takže proč by to asi tak dělali?

Je to prostě blbost a lidi, kteří tam dělají a tvrdí takové věci tomu zřejmě nerozumí…

A nehádám se, jen bych ráda věci uvedla na pravou míru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný