Třídíte odpad?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13731
8.9.11 21:25

Vereniko, ani lahve od drogerie ne. Navíc to můžeš vypláchnout když to doděláváš a ten zbytek ještě použít. Ale dočista to fakt nedělám.

Tady http://www.jaktridit.cz/…y-a-odpovedi je napsáno o tom vymývání i o tom svozu všeho najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
8.9.11 21:27
Larr píše:
U nás jsou dny otevřených dveří. U vás ne, tam můžeme vidět, jak odpadky putují.
AnastazieB píše:
Monny jak tak koukám, tak u Průmyslové je spalovna, tam se pálí i plasty… Protože čistý plast je dobré palivo pro spalovnu, a při velmi vysokých teplotách se plast zlikviduje téměř ekologicky… Věř mi, že se firmám na svoz odpadu opravdu nevyplatí dávat to na skládku…
A domněnky lidí, kteří tomu nerozumí a jednou viděli, jak se barevný kontejner odvážel jiným autem akorát podkopávají důvěru ve třídění odpadu… :cert:

u nás jsou zase recyklační dni :wink: Tam dětem ukazujou jak se odpady recyklují a mají děti soutěže aby věděli kam a co mají dávat.CO se z recyklovaných materiálů vyrábí atd…Já prostě nevěřím tomu,že to svažejí na jednu haldu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
8.9.11 21:28

Máš pravdu v tom, že existují recyklátoři, to jsou ta pozitiva. Negativa zas ta, že u nás občas převrátí popelnici a nechají to tak, protože se jim zrovna nic nehodí.

Špinavý lavičky a vrácená dvacka, to zas probereme příště, ju:) :lol:
Lizbeth píše:
No co na tvé argumenty Larr říci?? 8-o 8-o Přijdou mi divné :nevim:
Já třídím, sleduji vozy ,které každý zvlášť vysypávají odpad..
A naopak já jsem za bezdomovce ráda..Jo jsou špinaví, jo jsou smradlaví a jo vydělají na tom..No a??
U nás obíhají též sídliště jak mravenci, ale já jim dokonce říkám recyklátoři..cokoli lidé odloží i mimo popelnici ( kus nábytku, staré nádobí, blbosti všeho druhu co se nevejdou) - do hodiny je pryč a to se mi líbí..Že vydělají pár korun na papíru?? No mě neubyde - ty letáky dostávám zadarmo, tak snad netratím.
Jsem ráda ,že alespon něco dělají..
A štítit se popelnice?? Stejně tak víš prd, jestli před tebou neseděl na lavičce ve městě nebo nesahal na zábradlí..chodí si kupovat víno a pivo do večerek a třeba klidně dostaneš do ruky tu jeho smradlavou dvacku zpět až půjdeš nakoupit ty..jako s tím se vypořádáváš jak?? :nevim: :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
9351
8.9.11 21:29

My třídíme papír, plast, sklo a plastový lahve. Na lahve a papír nám dává nějaká firma pytle a každý pondělí je jen hodíme před dům, oni odvezou a dají tam novej pytel :palec:
Jinak tu (na vesnici) máme barevný kontejnery :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
8.9.11 21:30
AnastazieB píše:
Vereniko, ani lahve od drogerie ne. Navíc to můžeš vypláchnout když to doděláváš a ten zbytek ještě použít. Ale dočista to fakt nedělám.Tady http://www.jaktridit.cz/…y-a-odpovedi je napsáno o tom vymývání i o tom svozu všeho najednou.

Ok,díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
8.9.11 21:30

A nedávno jsme odvezli nějakej kov do sběrny a docela dobrý peníze :palec: 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
8.9.11 21:31
Larr píše:
To je zase na další diskusi - že na vesnici lidé narvou do kamen vše.
Aladina píše:
Konkrétně na vesnici - třeba naši téměř žádný odpadky nemají. Naprosto vše, co nesežere nějaký zvíře, se spálí. A že je to někdy na podzim a v zimě puch. :cert:

To mi teda taky vadí. Já zatápím jen do papíru a pak dřevo. Komín a krbovky čistý, z komínu není vidět skoro žádný kouř. Sousedka pálí všechno, když přijde řada na petky a gumový věci je půl dne bílá vesnice, kolikrát i auta zpomolovala. Pak se diví, že se jí dvakrát rozthl kotel. Každopádně, větráme rychle rychle než zatopí, pak se to nedá. Takových lidí víc a je to horší než elektrárna. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
8.9.11 21:32

U nás taky bývají tak dvakrát do roka programy pro děti na téma: „Jak putují odpady“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
8.9.11 21:33
Bydlela tam kamarádka, teď si nemohu vzpomenout na část Prahy. Opravdu jsem tam viděla jednu obrovskou skládku. No a není to tak, že jak tu někdo psal, existují stroje, které to zase vytřídí?.
Monny89 píše:
Nebo třeba v Ďáblicích je skládka. Ale kdo neviděl, tak nevěří… Známý z Prahy u nich dělá a sám říkal, že to hážou do jedné kupy..
Ale to je zas diskuze na hádku, nebudu se dohadovat. Všude to je jinak :wink:
  • Citovat
  • Upravit
14020
8.9.11 21:34

U nás doma se recykluje ve velkém. Ne že bych byla ,,zelená,, ale máme jen jednu popelnici, která se vyváží 2× do měsíce :cert: . Zato kontejnery na všechno hned vedle :-D . Než platit 2 popelnice, raději udělám něco pro přírodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
8.9.11 21:37

Všechno jsem nečetla, ale odpovím také. Nedávno jsme se přestěhovali do domečku na vesnici a tady třídím. Není to ale z přesvědčení, ale proto, že nám odvážejí popelnici jenom jednou za 14dní a tak by se mi tam všechno nevešlo. Je to tady ale jednodušší než v paneláku, nemusím odpad tahat z pátého patra atd. Když jsem to začala, tak jsem teda koukala kolik je plastů. 8-o Také odpad ze zeleniny a ovoce mohu dávat na kompost a papíry spálit. Na vesnici je to jednodušší. A také moc nevěřím tomu, že to roztříděné i roztříděné někam dovezou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
8.9.11 21:37

Larr a co se tím vlastně změní, když přestaneš třídit?
Začne být okolo popelnic pořádek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
8.9.11 21:38
eviliska píše:
U nás doma se recykluje ve velkém. Ne že bych byla ,,zelená,, ale máme jen jednu popelnici, která se vyváží 2× do měsíce :cert: . Zato kontejnery na všechno hned vedle :-D . Než platit 2 popelnice, raději udělám něco pro přírodu.

Tak to jsme na tom stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
8.9.11 21:39
Larr píše:
Bydlela tam kamarádka, teď si nemohu vzpomenout na část Prahy. Opravdu jsem tam viděla jednu obrovskou skládku. No a není to tak, že jak tu někdo psal, existují stroje, které to zase vytřídí?.
Monny89 píše:
Nebo třeba v Ďáblicích je skládka. Ale kdo neviděl, tak nevěří… Známý z Prahy u nich dělá a sám říkal, že to hážou do jedné kupy..
Ale to je zas diskuze na hádku, nebudu se dohadovat. Všude to je jinak :wink:

Já ale moc nechápu CO hážou do jedné kupy? Samozřejmě že na skládce je všechno na jedné hromadě. U spalovny asi taky (tam nevím, jak to vypadá, jestli je tam někde hromada, nebo je to schované), směsný odpad se taky spaluje. Nebo mi chceš říct, že jsi denodenně viděla jedno auto s tříděným odpadem za druhým, jak se vysypávají na skládku?? Co by z toho asi tak měli?? Je jasné, že nějaká auta s tříděným tam jezdí (jak jsem psala, se znečištěným znehodnoceným obsahem), ale všechna určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
8.9.11 21:43
berushkacz píše:
Všechno jsem nečetla, ale odpovím také. Nedávno jsme se přestěhovali do domečku na vesnici a tady třídím. Není to ale z přesvědčení, ale proto, že nám odvážejí popelnici jenom jednou za 14dní a tak by se mi tam všechno nevešlo. Je to tady ale jednodušší než v paneláku, nemusím odpad tahat z pátého patra atd. Když jsem to začala, tak jsem teda koukala kolik je plastů. 8-o Také odpad ze zeleniny a ovoce mohu dávat na kompost a papíry spálit. Na vesnici je to jednodušší. A také moc nevěřím tomu, že to roztříděné i roztříděné někam dovezou.

I my se to právě tak museli naučit, jak píšu výše. Nejvíc ze všeho mě ale těší, že dcerka třídí taky a přijde ji to zábavné a užitečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný