Třídíte odpad?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1862
10.6.14 11:07

No ale kdyz uz jsme u toho, nevite nahodou nekdo, kam tridit plechovky od jidla pro kocky? Ja je davam do smesneho, ale moc se mi to nelibi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
10.6.14 11:11

Plechovky dávám do směsného, máme spalovnu a oni ty kovy z toho po spálení nějak oddělí či co. Jinak mě napadá vymyté do kovů v ekodvoře :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
10.6.14 11:15

Dobrá zpráva. Sice už jsem z Brna asi 4 roky pryč, ale tohle mě štvalo, že tam tenkrát šly třídit z plastů jen PET láhve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140230
10.6.14 11:20
@Ainy píše:
@Anys29Já se na to neptala :nevim: Jen jsem oživila diskusi abych dala vědět brňákům, že se toho dá od dubna třídit víc než dříve..

a já reagovala na nadpis, když ti vadí, že jsme reagovaly, mělas založit novou diskuzi třídění odpadů v Brně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
10.6.14 11:46

@mojmira Klííd, nevadí jen jsem na to upozornila. Špatný den? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
10.6.14 11:48

@Zenyatta V tomhle jsme tady byli 100let za opicema. Ještě tu chybí bio odpad, to mají taky všude možně už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140230
10.6.14 11:55
@Ainy píše:
@mojmira Klííd, nevadí jen jsem na to upozornila. Špatný den? ;)

ne, den dobrý, jen jsem to napsala, pohoda :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
10.6.14 20:15

@mojmira Tož od toho jsou ty šipky u diskuze, aby bylo jasné, ze byl vložen novy dotaz. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
11.6.14 22:16
@Monny píše:
Třídila jsem do té doby, než jsem se dozvěděla ( a viděla na vlastní oči), že to stejně všechno hází na jednu hromadu… :roll: :nevim:

Viděla jedno auto, které bralo více barevých popelnic? Byl to moderní popelářský vůz, který je ve vnitř rozdělený na komory. Rozhodně se nic nesmíchalo dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
29.1.19 13:38

Prosím, kam patří stará klávesnice od počítače? Do plastů? Do červeného elektrokontajneru? Do směsného černého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22824
29.1.19 13:44

@Šáruší do červeného elektrokontejneru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
29.1.19 14:06
@lucynka25 píše:
@Šáruší do červeného elektrokontejneru ;)

děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.1.20 12:09

Třídit odpad je jistě užitečné chování k tomu co, jako spotřebitelé vyprodukujeme. Protože je to náš odpad a neseme za něj svou (EKO)logickou odpovědnost. Jenže třídění není recyklace. Pořád se všechno točí kolem třídění odpadu, ale co se skutečně s vytříděným odpadem děje nikdo moc neřeší. Tady je zajímavý článek o plastových odpadech, nebo spíše obalech. Je to problém nejen Evropy https://inodpady.cz/…veho-odpadu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4455
6.1.20 12:42
@lindakrat píše:
Třídit odpad je jistě užitečné chování k tomu co, jako spotřebitelé vyprodukujeme. Protože je to náš odpad a neseme za něj svou (EKO)logickou odpovědnost. Jenže třídění není recyklace. Pořád se všechno točí kolem třídění odpadu, ale co se skutečně s vytříděným odpadem děje nikdo moc neřeší. Tady je zajímavý článek o plastových odpadech, nebo spíše obalech. Je to problém nejen Evropy https://inodpady.cz/…veho-odpadu/

A proto je důležité nejen třídit, ale i přemýšlet, co a v jakém obalu kupujeme. Já nechápu, proč je všechno zabalené v plastu. Okurky obalené v plastu, rajčata a maso v plastových vaničkách,… Pak spousta zbytečností jako žrádlo pro zvířata v plechovkách, nápoje v plechovkách, voda v plastu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
6.1.20 20:57

Třídíme plasty…Zbytek ani ne, pokud to nejsou tedy velké krabice. Do menších většinou dáváme i odpadky místo pytle a rovnou vyhodíme celé do klasické popelnice. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný