Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No ale kdyz uz jsme u toho, nevite nahodou nekdo, kam tridit plechovky od jidla pro kocky? Ja je davam do smesneho, ale moc se mi to nelibi.
Plechovky dávám do směsného, máme spalovnu a oni ty kovy z toho po spálení nějak oddělí či co. Jinak mě napadá vymyté do kovů v ekodvoře ![]()
Dobrá zpráva. Sice už jsem z Brna asi 4 roky pryč, ale tohle mě štvalo, že tam tenkrát šly třídit z plastů jen PET láhve.
@Ainy píše:
@Anys29Já se na to neptalaJen jsem oživila diskusi abych dala vědět brňákům, že se toho dá od dubna třídit víc než dříve..
a já reagovala na nadpis, když ti vadí, že jsme reagovaly, mělas založit novou diskuzi třídění odpadů v Brně.
@mojmira Klííd, nevadí jen jsem na to upozornila. Špatný den? ![]()
@Zenyatta V tomhle jsme tady byli 100let za opicema. Ještě tu chybí bio odpad, to mají taky všude možně už.
@Ainy píše:
@mojmira Klííd, nevadí jen jsem na to upozornila. Špatný den?
ne, den dobrý, jen jsem to napsala, pohoda ![]()
@mojmira Tož od toho jsou ty šipky u diskuze, aby bylo jasné, ze byl vložen novy dotaz. ![]()
@Monny píše:
Třídila jsem do té doby, než jsem se dozvěděla ( a viděla na vlastní oči), že to stejně všechno hází na jednu hromadu…![]()
Viděla jedno auto, které bralo více barevých popelnic? Byl to moderní popelářský vůz, který je ve vnitř rozdělený na komory. Rozhodně se nic nesmíchalo dohromady.
Prosím, kam patří stará klávesnice od počítače? Do plastů? Do červeného elektrokontajneru? Do směsného černého?
@lucynka25 píše:
@Šáruší do červeného elektrokontejneru
děkuji
Třídit odpad je jistě užitečné chování k tomu co, jako spotřebitelé vyprodukujeme. Protože je to náš odpad a neseme za něj svou (EKO)logickou odpovědnost. Jenže třídění není recyklace. Pořád se všechno točí kolem třídění odpadu, ale co se skutečně s vytříděným odpadem děje nikdo moc neřeší. Tady je zajímavý článek o plastových odpadech, nebo spíše obalech. Je to problém nejen Evropy https://inodpady.cz/…veho-odpadu/
@lindakrat píše:
Třídit odpad je jistě užitečné chování k tomu co, jako spotřebitelé vyprodukujeme. Protože je to náš odpad a neseme za něj svou (EKO)logickou odpovědnost. Jenže třídění není recyklace. Pořád se všechno točí kolem třídění odpadu, ale co se skutečně s vytříděným odpadem děje nikdo moc neřeší. Tady je zajímavý článek o plastových odpadech, nebo spíše obalech. Je to problém nejen Evropy https://inodpady.cz/…veho-odpadu/
A proto je důležité nejen třídit, ale i přemýšlet, co a v jakém obalu kupujeme. Já nechápu, proč je všechno zabalené v plastu. Okurky obalené v plastu, rajčata a maso v plastových vaničkách,… Pak spousta zbytečností jako žrádlo pro zvířata v plechovkách, nápoje v plechovkách, voda v plastu…
Třídíme plasty…Zbytek ani ne, pokud to nejsou tedy velké krabice. Do menších většinou dáváme i odpadky místo pytle a rovnou vyhodíme celé do klasické popelnice. ![]()