Třídíte odpad?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Larr
8.9.11 19:31

Třídíte odpad?

Holky, třídíte doma odpad a opravdu ho rozdělujete podle barevných kontejnerů. Já ne. Napište mi své názory a já dovysvětlím proč nakonec barevné kontejnery už nevyužívám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
QQQQ
8.9.11 19:33

Třídím. Máme je kousek od domu a naše škola je zaměřením EKO takže se tam o tom hodně učí a mají i nějaké soutěže, které vyhrávají :potlesk: Ale teta z Ostravy říkala, že to asi třídit nebude, protože se jim údajně 3× znásobí poplatek za odpad 8-o Tak jim na to prý kašle :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13731
8.9.11 19:34

Ano, třídím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
8.9.11 19:35

Třídíme, ale nijak fanaticky.
Začala jsem s tím já, manžel nevěřil, že to je zbytečné a stejně to při vysypávání smíchají, pak ale jeli naši školáci se školou doslova po stopách odpadků a Kuba přišel úplně vyvalenej, co všechno se z tříděného odpadu dá pak ještě udělat.
Takže už třídíme všichni. :lol:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
8.9.11 19:35

Třídíme a využíváme barevné kontejnery - do modrého papír, do žlutého plasty. Proč? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
8.9.11 19:37

Jo a ještě doplním, že u nás na vesnici nejsou barevné kontejnery, ale zdarma si vyzvedáváme barevné pytle na tříděný odpad. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
8.9.11 19:38

Také třídíme a už se těším až budu mít místo na bio odpad a nebudu ho muset sypat do popelnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
8.9.11 19:40

třídíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
8.9.11 19:41

Na chatě dáváme bio odpad do kompostéru a pořídili jsme si i briketovač na papír, ale v bytě je to trochu horší, občas prostě něco ujede. Rozhodně to tolik neřešíme, třeba kelímky od jogurtů opravdu nevymýváme :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.9.11 19:42

Třídím… Nijak zběsile, ale třídím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
8.9.11 19:45
JanaK88 píše:
Na chatě dáváme bio odpad do kompostéru a pořídili jsme si i briketovač na papír, ale v bytě je to trochu horší, občas prostě něco ujede. Rozhodně to tolik neřešíme, třeba kelímky od jogurtů opravdu nevymýváme :-D

Jano, není potřeba nic vymývat :wink: Akorát by odpad neměl být moc mastný (třeba mastné papíry se dávají do směsného odpadu). Ale čisté být určitě nemusí :wink:

Já teda považuju třídění odpadu za naprosto nenáročnou (zvlášť ve městech, kde jsou kontejnery na každém rohu) činnost, to nejmenší, co může každý člověk udělat pro životní prostředí… Občas nechápu, když koukám do naší popelnice, kde je plno PET lahví, kartónů a tak… (máme kontejnery před domem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
8.9.11 19:46

Ano, třídím do barevných kontajnerů, jezdí si pro ně AVE jednotlivě, nic dohromady nesesypávají.

Příspěvek upraven 08.09.11 v 19:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
8.9.11 19:47

Třídíme, ale mohli bychom poctivěji. :)

• Citovat
  • Upravit
22163
8.9.11 19:49

jelikož mám kontejnery kousík od domu asi 10 m tak třídím - sklo - noviny - pet lahve…
dřív to bylo dále až skoro 80 metrů.. a to jsem na to prděla! přišlo mi to daleko!
teď třídím!

proč netřídíš??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
8.9.11 19:51

tridime do barenych kontejneru - mame pred barakem - papir, plasty, sklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek