Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Třídíme co to jen jde, i přesto, že jsem jž vícekrát viděla, jak hážou vše do stejného auta, když to vyváží…
Larr píše:
Průser? - žijete na vesnici.mmonica píše:
tridime,musime,jinak by byl pruser,ted nam dokonce zacali jezdit pro netrideny odpad jednou za 14 dni,aby lidi vic tridili,dokonce musime tridit i bioodpad
na malem meste,ale v UK
tady se to kontroluje a kdyz zjisti,ze jim nekdo do smesneho odpadu nahazel trideny tak jsou schopni primo zjistit kdo a pokutovat
Máš pravdu, co se týče recyklace. S tím ostatním (čistota popelnic, nepořádek kolem, což souvisí ve finále s tím, že platíme stále víc za odvoz) nesouhlasím. Město by situaci mělo řešit lépe.
Teď mě napadlo, v práci mám kolegyni, která máAnastazieB píše:
Věř mi, že je mi úplně jedno, jestli ten papír vezmou bezdomovci nebo ho odveze modré auto… Tak jako tak se vytřídí a zrecykluje.
Atominko jak jsem už psala, někdy je várka znečištěná, takže se vyhazuje a někdy to sváží jednou auto protože se jim třeba vyplatí to pak rozřídit na lince než vypravovat pro každý kontejner zvlášť auto. Hlavně třeba na vesnicích.
Larr, ať to klidně čtou. Je to prostě další forma opětovného využití odpadů.
Ano,třídíme…sice ne fanaticky,ale papír,plasty, tetrapacky,baterie…
Ty kelímky od jogurtu se fakt nemusí vymývat?nám je vylizuje pes,ale ne úplně do čista
Tak je raději hodím do smíšeného
A jak to děláte s lahví od oleje na smažení?vymýváte?A od dezinfekčních prostředků na wc atd.?
Larr- jsou to jen výmluvy,jsi naštvaná na bezdomovce a na město,že s tím nic nedělá,ale příroda za to fakt nemůže ![]()
Jak už jsem psala, v této diskusi mi nešlo „jen“
o recyklaci, ale i o čistotu kolem popelnic, přehrabování, míchání mého vytříděného odpadu, koncentrace bacilů (nesmějte se:))) apod.
Aladina píše:
No a co, tak to vrátí bezdomovci. Ale dostane se to na místo, kam má.Příspěvek upraven 08.09.11 v 20:14
Jo, problém mám s použitým olejem od smažení. Ten se přiznám, že v jedné petce házím do směsného
Vozit extra tu trochu do sb. dvora nebo ji skladovat půl roku, než se nasbírá větší množství, jsem teda fakt líná.
ano třídíme
ano,popelnice jsou nevábné - nejlepsi je sahnout na ne kusem vlastniho odpadu, treba igelitkou
bezdomovci se mi hnusi, ale ze si berou papir mi nijak nevadi, lepsi, nez kdyz zebraji. bezdomovci jezdi MHD, spi na lavickach, chodi do verejnych budov, u doktoru jsou peceny vareny...... popelnice jsou to nejmensi
Monny89 píše:
Třídila jsem do té doby, než jsem se dozvěděla ( a viděla na vlastní oči), že to stejně všechno hází na jednu hromadu…![]()
já to taky slyšela a hned poté viděla na vlastní oči
, dále jsem viděla jak v porodnici měli rozdělený koše na normální odpad a infekční, pak přišla uklízečka a smíchala vše dohromady. ![]()
Takže mi třídíme jen plasty, jinak bysme měli plnpu popelnici. ![]()
Eliška píše:
Jo, problém mám s použitým olejem od smažení. Ten se přiznám, že v jedné petce házím do směsnéhoVozit extra tu trochu do sb. dvora nebo ji skladovat půl roku, než se nasbírá větší množství, jsem teda fakt líná.
to prej je spravne, resp.lepsi, nez to lejt do odpadu. takz delam tak
Fajn, existují, začni u sebe vím. Ostatní jsem psala - kontejnery tak jak je známe nyní jsou podle mne přežitek. Ty v zemi by hodně věcí vyřešilo.
Vy co s nimi máte zkušenost, jaká mají negativa?
Vše mne napadlo taky proto, že u popelnic a košů trávím dost času:)) Ne, že bych přehrabovala:))))ankasz píše:
Ad výmluva na bezdomovce- existují i latexové rukavice(není to drahá záležitost), anebo pouhý silonový sáček na ruku, tohle to je omluva vlastní pohodlnosti
No správně to myslím není, ale než ten odpad určitě, to bych nelila nikdy. Myslím, že se to má odnášet do sb. dvora, že je to vlastně nebezpečnej odpad - tuky, ničí to vodu.
Jo s tim smichavanim popelnic - pry se to tak delalo hlavne ze zacatku, aby se lidi naucili tridit - stejne to v tech kontejnerech vlastne ani trideny nejdriv nebylo. ted uz by se s tim melo snad vsude nakladat samostatne, ale mozna, ze kdyz se tridenej nekde zavadi, tak se to pak micha na skladku. nebo to mozna sesypavaji tam, kde obcane furt tridi blbe.
Eliška píše:
No správně to myslím není, ale než ten odpad určitě, to bych nelila nikdy. Myslím, že se to má odnášet do sb. dvora, že je to vlastně nebezpečnej odpad - tuky, ničí to vodu.
no ale kdyz to vezou do spalovny… akorat vlastne půrv vime, kde kterej odpad konci